Päivitetty 22.7.2021

Koronavirus-neuvontapuhelimet

Kuopion kaupungin korona-palvelupuhelin


Kuopion kaupungin korona-palvelupuhelin: 044 704 6700

Numeroon voi soittaa arkisin ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044). Voit soittaa, jos sinulla on koronaan sopivia oireita ja tarvitset ajan näytteeseen.

Mikäli saat lähetteen koronatestiin: näytteenotto Tulliportinkadulla pääterveysaseman näytteenottopisteessä.

Korona-palvelupuhelimesta ei voi tiedustella koronatestin tuloksia. Testitulokset tulevat noin 1-2 vuorokaudessa. Negatiivinen tulos tulee tekstiviestinä, jos testiin tulija on antanut siihen luvan aikaa varatessa ja asiassa ei ole epäselvyyksiä. Positiivisesta tuloksesta soitetaan aina testissä kävijälle. Testitulokset ovat luettavissa myös omakanta.fi -palvelun kautta.
 

Miten toimit, jos epäilet saaneesi tartunnan?

Ks. Koronatestaus Kuopiossa
 

Palvelupuhelin yli 70-vuotiaille

Tietoa yli 70-vuotiaille asukkaille mahdollisista avuista muun muassa asiointitilanteisiin saa vanhusten palveluohjauksen neuvontapuhelimesta 017 183 245 arkisin klo 9-15.

Yritysten, seurakunnan ja järjestöjen palveluja yli 70-vuotiaille koronatilanteen aikana www.kuopio.fi/tukea-ja-apua-yli-70-vuotiaille-verkkosivuilla.
 

Tukea omaan ja perheen jaksamiseen

Omaan ja perheen jaksamiseen ja psykososiaaliseen tukeen liittyvissä asioissa voi soittaa sosiaalipäivystyksen asiakasnumeroon 044 718 3930.

Kuopion Turvakoti palvelee lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokevia asiakkaita ympäri vuorokauden 017 183 393.

Kuopion sosiaalipalveluissa on avattu poikkeusolojen ajaksi kuopiolaisille lapsiperheille ja nuorille sähköinen Tarvitsen apua -yhteydenottolomake: asiointi.kuopio.fi/elomake3/lomakkeet/3987/lomake.html

Pohjoissavolaiset.fi -järjestötietopalvelun korona-apu-osioon kootaan päivittyvää tietoa yhdistysten ja eri yhteisöjen tarjoamasta tukitoiminnasta koronavirusepidemiasta johtuvan poikkeustilan aikana: www.pohjoissavolaiset.fi/korona-apu
 

Valtakunnallinen puhelinneuvonta

Koronaviruksen valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonna.n numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15
 

Koronavirustiedotus Kuopio.fi -sivuilla

Ks. Tietoa koronaviruksesta: www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta