Kotona asuvan etuudet


Pitkään kotona asuminen on yleensä ikäihmisten oma toive. Omien voimien vähentyessä kotiin saatavien palvelujen merkitys kasvaa. Ikäihminen voi hakea monenlaista kunnallista, yksityistä tai vapaaehtoisapua tukemaan kotona asumista. Kotona tarvitaan ehkä myös apuvälineitä ja muutostöitä, jotta se olisi turvallinen paikka asua.

Ikäihmisten palveluneuvonta -sivuillamme kerrotaan, millaista apua ja tukea kotona asumiseen voi saada ja millaisia maksukäytäntöjä ja tukia eri palveluihin liittyy. Tukipalveluita kotiin -sivulla kerrotaan mahdollisuudesta saada kotiin ateriapalvelua ja turvapalvelua.

Asunnon muutostyöt


Sosiaalihuoltolain mukaisiin asunnon muutostöihin voi saada korvausta omassa kodissaan asuva yli 65-vuotias, pienituloinen tai  vähävarainen, Kelan hoitotukea saava henkilö, jolle liikkuminen tai muu suoriutuminen asunnossaan tuottaa vaikeuksia sairauden tai ikääntymisen vuoksi. Lisää vammaisten ja kehitysvammaisten palveluneuvonta -sivuillamme.

Alla linkkejä Kelan palveluihin, joista voi hakea tukea kotona asumiseen:

Kotitalousvähennystä voi saada, jos teettää kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetustuki


Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on tarkoitettu omassa kodissaan asuvalle yli 65-vuotiaalle pienituloiselle tai vähävaraiselle, Kelan hoitotukea saavalle henkilölle, jolla on sairauksista tai ikääntymisestä johtuvia vaikeuksia liikkua ja käyttää julkisia liikennevälineitä. Lue lisää kaupungin tarjoamista kuljetuspalveluista.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Puhelinpalvelu
arkisin klo 8-11 tai 12:30-13:30
017 183 245
Sähköposti: vanhustenpalveluohjaus(at)kuopio.fi

Palveluiden myöntämisperusteet pdf-tiedostoina Palveluiden myöntämisperusteet pdf-tiedostoina

Ajankohtaista

  • Perjantaina 22.12.2022 palvelemme kello 9-12 (Suokadun palvelupiste avoinna 9-11)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla ikäihmisten neuvonnan uutiskirjeen saat tietoa neuvonnassa järjestettävistä tapahtumista ja teemapäivistä, sekä yhdistysten, yritysten ja kaupungin palvelutarjonnasta. Uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa ja se tulee suoraan sähköpostiisi.

Voit tilata uutiskirjeen tästä linkistä antamalla sähköpostiosoitteesi ja hyväksymällä tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti. Voit milloin tahansa päättää uutiskirjeen tilaamisen napsauttamalla uutiskirjeessä olevaa linkkiä. 
 

Palveluiden myöntämisperusteet

 

Asiakasmaksut

Esitteet ja oppaat