Kuljetuspalvelut


Kuljetuspalvelua myönnetään asiointi- ja virkistysmatkojen lisäksi välttämättömiin opiskelu- ja työmatkoihin. Asiakas maksaa matkasta omavastuuna linja-autotaksan (kilometrien mukaan määräytyvä kertalipun hinta). Kuopiossa kyydit kuljetuspalvelun asiakkaille järjestää matkojenyhdistelykeskus (MYK).

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu on tarkoitettu vaikeavammaiselle henkilölle, jolla on pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jolle vamman tai sairauden vuoksi julkisten liikennevälineiden käyttö tuottaa kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on tarkoitettu omassa kodissaan asuvalle yli 65-vuotiaalle pienituloiselle tai vähävaraiselle, Kelan hoitotukea saavalle henkilölle, jolla on sairauksista tai ikääntymisestä johtuvia vaikeuksia liikkua ja käyttää julkisia liikennevälineitä.

Taksikortit poistuvat käytöstä


Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisilla kuljetuspalvelumatkoilla asiakkailla käytössä olevat taksikortit poistuvat. Taksikortit poistuvat käytöstä sunnuntaina 1.12.2019. Taksikortteja käytetään kuljetuspalvelumatkoilla lauantaihin 30.11.2019 saakka.

Voitte hävittää taksikortin leikkaamalla sen kahtia ja laittamalla sen roskiin.

Asiakkaan on todistettava henkilöllisyytensä taksinkuljettajalle esimerkiksi henkilökortilla, passilla tai kela-kortilla. Kyytien tilaamisessa ei tapahdu muutoksia. Kyydit tilataan MYKistä numerosta (017) 183 183.  Sähköpostilla tilaukset ma-pe klo 7.00 - 17.00 kuljetukset@sansia.fi ja muina aikoina kuljetukset@jytaksi.fi

Matkojenyhdistelykeskus Matkojenyhdistelykeskus

 

Kuljetustilaukset
017 183 183

Kuljetuspalveluohjeet:
Sosiaalihuoltolain mukainen (pdf)
Vammaispalvelulain mukainen (pdf).

Tilauksesta tulee ilmetä seuraavat asiat:

  • kuka lähtee
  • mistä lähtee
  • minne on menossa
  • milloin (päivämäärä ja toivottu kellonaika)
  • erityistarpeet matkaa varten (esimerkiksi invataksin tarve, apuvälineet).

Kun tilaus on käsitelty, lähetetään tilaajalle vastausviesti.