Koulu- ja päiväkotirauhan julistus Kuopion torilla pe 25.8.2017 klo 10

Kuopion torilla julistetaan jo perinteisesti koulu- ja päiväkotirauha 25.8.2017 klo 10. Koulurauhan julistaa kirjailija-poliisi Marko Kilpi ja tapahtuman juontaa draamakasvattaja Anni Marin. Mukana ovat mm. Kuopion Reippaan Voimistelijat, Pallokissat, Suojatiesuojelijat, räppäri Niko Vainikainen ja KalPan Ruusteri.

Tapahtuma muistuttaa kaikkia siitä, että tuon perjantaipäivän lisäksi jokainen muukin päivä on kaveripäivä ja ketään ei kiusata! Päiväkoteja ja kouluja kannustetaan viettämään Kiitos kaveruudelle -teemalla koko viikon 34. Samalla on hyvä muistaa, että myös kaikilla aikuisilla on vastuu kiusaamisen ehkäisystä.

Tervetuloa sankoin joukoin koulu- ja päiväkotirauhan julistukseen Kuopion torille!
 

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan. Työpajat ovat auki lukukauden alussa ja niistä tiedotetaan Kulttuurikellossa!

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.

Kulttuuripolku


Kulttuuripolku on Kuopion kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma ja se on osana Kuopion kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Polku muodostuu vuosittain toteutettavista kulttuurikohdevierailuista tai koulussa tai varhaiskasvatuksessa toteutettavista työpajoista.

Polkujen työpajat ovat auki lukuvuoden alussa ja niistä tiedotetaan kouluille ja varhaiskasvatukseen jaettavassa Kulttuurikellossa. 

Taiteen perusopetus


Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista, lähinnä lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista taidekasvatusta. Kuopiossa taiteen perusopetusta on saatavana neljällä taiteenalalla: kuvataide, käsityö, musiikki ja tanssi.

Taiteen perusopetuksen järjestämislupa on Kuopion kaupungilla (opetusta antavat Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio, Musiikkikoulu Kantele sekä Kuopion kansalaisopiston kuvataidekoulu Värikäs ja käsityökoulu Taituri) sekä Kuopion konservatoriolla.

Taiteen perusopetus eroaa muusta taideharrastuksesta siinä, että opetusta ohjaa valtakunnallisten perusteiden mukaan laadittu opetussuunnitelma. Opiskelu tapahtuu joko yleisen tai laajan oppimäärän mukaisesti. Opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua alan ammatilliseen koulutukseen.

Kuopiolaiset lapset ja nuoret voivat hakea mukaan taiteen perusopetukseen ottamalla yhteyttä suoraan opetusta järjestäviin oppilaitoksiin. Tarkemmat tiedot opetuksesta, hakuajoista ja lukukausimaksuista löytyvät oppilaitosten kotisivuilta.

Nilsiän musiikki- ja tanssileiri


Nilsiän 57. valtakunnallinen musiikki- ja tanssileiri tarjoaa jälleen musiikin ja tanssin kursseja vauvasta vaariin tulevana kesänä 26.6.-2.7.2017 Nilsiässä.

Musiikkileirille ovat tervetulleita niin aloittelevat musiikinharrastajat kuin jo pidemmälle ehtineet musikantitkin tanssijoiden lisäksi. Kursseja on tarjolla niin klassisessa kuin pop-jazz-musiikissakin, sekä lisäksi tanssissa ja kehonhuollossa. Myös muskarit kuuluvat ohjelmistoon. Kurssilaisten ikähaitari on vauvasta vaariin ja kurssivalikoimassa on henkilökohtaisten soitto- ja laulutuntien lisäksi yhteismusisointia sekä workshop-kursseja.

Tarkemmin Nilsiän musiikkileiriin voit tutustua tästä.

Kulttuuripolun yhteystiedot Kulttuuripolun yhteystiedot

Kulttuurisuunnittelija
Jonna Forsman
044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

Kulttuuripolku Facebookissa Kulttuuripolku Facebookissa

Taiteen perusopetuksen yhteystiedot Taiteen perusopetuksen yhteystiedot

Tietopalveluasiantuntija
Riitta Nevalainen
044 718 4133
riitta.nevalainen(at)kuopio.fi

Taiteen perusopetuksen oppilaitokset Taiteen perusopetuksen oppilaitokset