Kulttuuripolku


Kulttuuripolku tarjoaa iloa, oppia ja elämyksiä sekä mahdollisuuden tutustua eri taiteen ja kulttuurin aloihin osana päivähoito- ja koulupäivää. Kulttuuripolku hyödyntää moninaisia oppimisympäristöjä kirjastoista museoihin ja kulttuuriympäristöihin ja tarjoilee luovia ja toiminnallisia sisältöjä opetuksen ja varhaiskasvatuksen tueksi.

Kulttuuripolku on Kuopion kaupungin perusopetuksen tavoitteellinen kulttuurikasvatussuunnitelma 1.-9. luokille ja on osa kuntakohtaista opetussuunnitelmaa. Suunnitelma sisältää sekä kulttuurikohdevierailuja että koululla tapahtuvia työpajakokonaisuuksia. Kulttuuripolku tarjoaa toimintakausittain eri taiteen alojen työpajoja myös varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen.

Kulttuuripolkua täydentävät lapsille ja nuorille suunnatut vuosittaiset tapahtumat, pienryhmätoiminnat ja kulttuurikasvatushankkeet.

Taiteen perusopetus


Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista, lähinnä lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista taidekasvatusta. Kuopiossa taiteen perusopetusta on saatavana neljällä taiteenalalla: kuvataide, käsityö, musiikki ja tanssi.

Taiteen perusopetuksen järjestämislupa on Kuopion kaupungilla (opetusta antavat Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio, Musiikkikoulu Kantele sekä Kuopion kansalaisopiston kuvataidekoulu Värikäs ja käsityökoulu Taituri) sekä Kuopion konservatoriolla.

Taiteen perusopetus eroaa muusta taideharrastuksesta siinä, että opetusta ohjaa valtakunnallisten perusteiden mukaan laadittu opetussuunnitelma. Opiskelu tapahtuu joko yleisen tai laajan oppimäärän mukaisesti. Opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua alan ammatilliseen koulutukseen.

Kuopiolaiset lapset ja nuoret voivat hakea mukaan taiteen perusopetukseen ottamalla yhteyttä suoraan opetusta järjestäviin oppilaitoksiin. Tarkemmat tiedot opetuksesta, hakuajoista ja lukukausimaksuista löytyvät oppilaitosten kotisivuilta.

Nilsiän musiikki- ja tanssileiri


Nilsiän 57. valtakunnallinen musiikki- ja tanssileiri tarjoaa jälleen musiikin ja tanssin kursseja vauvasta vaariin tulevana kesänä 26.6.-2.7.2017 Nilsiässä.

Musiikkileirille ovat tervetulleita niin aloittelevat musiikinharrastajat kuin jo pidemmälle ehtineet musikantitkin tanssijoiden lisäksi. Kursseja on tarjolla niin klassisessa kuin pop-jazz-musiikissakin, sekä lisäksi tanssissa ja kehonhuollossa. Myös muskarit kuuluvat ohjelmistoon. Kurssilaisten ikähaitari on vauvasta vaariin ja kurssivalikoimassa on henkilökohtaisten soitto- ja laulutuntien lisäksi yhteismusisointia sekä workshop-kursseja.

Tarkemmin Nilsiän musiikkileiriin voit tutustua tästä.

Kulttuuripolun yhteystiedot Kulttuuripolun yhteystiedot

Kulttuurisuunnittelija
Jonna Forsman
044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

Kulttuuripolku Facebookissa Kulttuuripolku Facebookissa

Taiteen perusopetuksen yhteystiedot Taiteen perusopetuksen yhteystiedot

Tietopalveluasiantuntija
Riitta Nevalainen
044 718 4133
riitta.nevalainen(at)kuopio.fi

Taiteen perusopetuksen oppilaitokset Taiteen perusopetuksen oppilaitokset