Koulu- ja päiväkotirauhan julistus

Koulu- ja päiväkotirauha tullaan julistamaan tänä vuonna striimattuna Kuopion kaupunginteatterin amfiteatterilta perjantaina 28.8.2020 klo 9:30.

Julistajana toimii KuPSin pelaaja Ilmari Niskanen. Muusta ohjelmasta vastaa kuopiolainen rap-duo Bojos ja Cheer Stars -cheerleadingtanssijat. Mukana tietysti myös Kiitos kaveruudelle -maskotit Pähkä ja Kamu. Juontajana tilaisuudessa toimii draamakasvattaja Anni Marin.

Tilaisuutta voi seurata livenä osoitteessa: https://kuopio.kurssi.tv/lives/live-lahetys-teatterilta/

#kiitoskaveruudelle!

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan (pdf). Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit (pdf), jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Draamatyöpajat ovat auki aina lukukauden alussa ja niistä tiedotetaan Kulttuurikellossa! Työpajoja voi tiedustella myös lukukauden aikana.

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.

Kulttuuripolku


Kulttuuripolku on Kuopion kaupungin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma ja se on osana Kuopion kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Polku muodostuu vuosittain toteutettavista kulttuurikohdevierailuista tai koulussa tai varhaiskasvatuksessa toteutettavista työpajoista.

Polkujen työpajat ovat auki lukuvuoden alussa ja niistä tiedotetaan kouluille ja varhaiskasvatukseen jaettavassa Kulttuurikellossa. 

Kulttuuripolun rakenne:

Varhaiskasvatus:
4-5 v. ryhmät: Tanssipajat ja muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatustyöpajat
Esiopetus: Tarinapolku

Perusopetus:
1. luokka: Kirjastopolku, Kuopion kaupunginkirjasto ja lähikirjastot
2. luokka: Taidepolku, Kuopion taidemuseo
3. luokka: Museopolku, Kuopion museo, Kuopion korttelimuseo, RIISA - Suomen ortodoksinen kirkkomuseo
4. luokka: Mediapolku, Kino Kuvakukko ja VB-valokuvakeskus
5. luokka: Ympäristöpolku, oman alueen kulttuuri- ja luonnonympäristö ja ohjatut työpajat
6. luokka: Tanssipolku, Liikepeli ja tanssipajat
7. luokka: Musiikkipolku, Kuopion kaupunginorkesterin konsertti
8. luokka: Teatteripolku, Kuopion kaupunginteatterin harjoitus ja työpajat
9. luokka: K9-kortti, omatoiminen kulttuuripalveluiden käyttö

Kulttuuripolku ei sulje pois mahdollisuutta vierailla kulttuurilaitoksissa myös muilla luokka-asteilla ja varhaiskasvatuksen ryhmissä!

Taiteen perusopetus


Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista, lähinnä lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista taidekasvatusta. Kuopiossa taiteen perusopetusta on saatavana viidellä taiteenalalla: kuvataide, käsityö, musiikki, teatteri ja tanssi.

Taiteen perusopetuksen järjestämislupa on Kuopion kaupungilla (opetusta antavat Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio, Musiikkikoulu Kantele sekä Kuopion kansalaisopiston kuvataidekoulu Värikäs ja käsityökoulu Taituri) sekä Kuopion konservatoriolla.

Taiteen perusopetus eroaa muusta taideharrastuksesta siinä, että opetusta ohjaa valtakunnallisten perusteiden mukaan laadittu opetussuunnitelma. Opiskelu tapahtuu joko yleisen tai laajan oppimäärän mukaisesti. Opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua alan ammatilliseen koulutukseen.

Kuopiolaiset lapset ja nuoret voivat hakea mukaan taiteen perusopetukseen ottamalla yhteyttä suoraan opetusta järjestäviin oppilaitoksiin. Tarkemmat tiedot opetuksesta, hakuajoista ja lukukausimaksuista löytyvät oppilaitosten kotisivuilta.

Nilsiän musiikki- ja tanssileiri


Kauniissa Nilsiässä järjestetään vuosittain musiikki- ja tanssileiri. Leirille ovat tervetulleita niin aloittelevat musiikinharrastajat kuin jo pidemmälle ehtineet musikantitkin tanssijoiden lisäksi. Kursseja on tarjolla niin klassisessa kuin pop-jazz-musiikissakin, sekä lisäksi tanssissa. Myös muskarit kuuluvat ohjelmistoon. Kurssilaisten ikähaitari on vauvasta vaariin ja kurssivalikoimassa on henkilökohtaisten soitto- ja laulutuntien lisäksi yhteismusisointia sekä workshop-kursseja.

Tutustu tarkemmin Nilsiän musiikkileiriin.

Kulttuuripolun yhteystiedot Kulttuuripolun yhteystiedot

Kulttuurisuunnittelija
Jonna Forsman
044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

Kulttuuripolku Facebookissa Kulttuuripolku Facebookissa

Taiteen perusopetuksen yhteystiedot Taiteen perusopetuksen yhteystiedot

Tietopalveluasiantuntija
Riitta Nevalainen
044 718 4133
riitta.nevalainen(at)kuopio.fi

Linkkejä Linkkejä

Taiteen perusopetuksen oppilaitokset Taiteen perusopetuksen oppilaitokset