Lisäopetus (10. lk)

Lisäopetuksen opiskelija voi mahdollisuuksien mukaan ottaa opintoihinsa suorituksia lukioista ja toisen asteen ammatillisista oppilaitoksista. Opiskelijan opintoihin voi kuulua opintoja työelämässä ja eri järjestöjen toiminnassa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Kymppiluokkien koulusijoituksesta päätetään lukuvuosittain.

Kuopion perusopetuksen jälkeisen lisäopetuksen suuntautumisvaihtoehdot ovat:

* Ammattikympin opiskelijoilla on mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen ja työhön tutustumisen avulla lisätä työelämän ja eri koulutusmahdollisuuksien tuntemustaan.

* Lukiokymppi on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat seuraavana vuonna hakeutua lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Opinnot edellyttävät mahdollisuutta osallistua iltaopetukseen.

* Siltakymppi noudattaa joustavan perusopetuksen periaatteita ja toimintamalleja. Opetus järjestetään pienryhmämuotoisesti koulussa, työpaikoilla ja muissa oppimisympäristöissä moniammatillista yhteistyötä sekä tuki- ja neuvontapalveluita käyttäen.

Opiskelupaikkaan ovat ensisijaisesti oikeutettuja sellaiset kuopiolaiset oppilaat, jotka eivät ole saaneet yhteisvalinnassa toisen asteen opiskelupaikkaa. Lisäopetuksen opiskelijapaikat täytetään hakutoiveiden ja hakijan perusopetuksen opintomenestyksen sekä haastattelujen perusteella. Valituilta edellytetään sitoutumista vapaaehtoiseen lisäopetukseen.

Lisäopetukseen haetaan Opintopolku.fi -palvelussa.

Opintopolku.fi
Opintopolku.fi -palvelu tarjoaa kansalaiselle helppokäyttöisiä luotettavia palveluita elinikäisen ja yksilöllisen oppimispolun suunnitteluun
Minna Canthin koulu
Ruotsinkatu 35 , 70600 KUOPIO


Minna Canthin koulu on keskusta-alueen yläkoulu ja sijaitsee reilun kilometrin etäisyydellä Kuopion torilta.

Käyntiosoite

Ruotsinkatu 35, 70600 KUOPIO


Neulamäen koulu
Pinokuja 6 , 70150 KUOPIO


Koulu sijaitsee Neulamäen kaupunginosan palvelukeskuksessa ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksien äärellä viiden kilometrin päässä Kuopion torilta.

Käyntiosoite

Pinokuja 6, 70150 KUOPIO


Lisätietoja hakemisesta Lisätietoja hakemisesta

Kesän 2019 hakuaika perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on 21.5.-23.7.2019.
Haku päättyy 23.7.2019 klo 15.00.
Saat tiedon valinnoista aikaisintaan 2.8.2019. Jos olet antanut s-postiosoitteesi hakulomakkeella, saat tulokset myös s-postiisi.
Ota paikka vastaan viimeistään 16.8.2019.

LUKIOKYMPIN, AMMATTIKYMPIN ja SILTAKYMPIN HAASTATTELUAJAT

Ensimmäinen haastattelupäivä:tiistai 18.6.2019 Kallaveden lukio (Maaherrankatu 2), klo 10 sukunimet A-L, klo 12 sukunimet M-Ö.

Toinen haastattelupäivä: torstai 1.8.2019 Kallaveden lukio (Maaherrankatu 2), klo 10 sukunimet A-L, klo 12 sukunimet M-Ö.

Haastatteluihin ei lähetetä erillistä kutsua.