Lisäopetus (10. lk)

Kuopion kaupunki järjestää lisäopetusta, johon otetaan enintään 60 opiskelijaa. Lisäopetus eli kymppiluokka järjestetään Minna Canthin koulussa.

Kymppiluokan voi käydä joustavan perusopetuksen mallin mukaisesti (ns. Siltakymppi) tai yhteistyössä Kuopion aikuislukion kanssa. Kymppiluokkaan voi sisältyä myös opintoja ammatillisista oppilaitoksista. Kymppiluokka pyritään järjestämään oppilaslähtöisesti ja joustavasti, niin että sen aikana saa hyvät valmiudet jatkaa haluamassaan koulutuksessa. Perusopetuksen lisäopetuksessa opiskelijoilla on mahdollisuus korottaa perusopetuksen oppimäärään kuuluvien yhteisten aineiden arvosanoja ja koulun opetustarjonnan mukaan myös valinnaisten aineiden arvosanoja.

Kymppiluokalla (paitsi Siltakymppi) opiskelu edellyttää mahdollisuutta osallistua oppitunneille kello 11.00 - 18.20. Taito- ja taideaineiden opinnot sekä oppilaanohjaus järjestään Minna Canthin koululla ja lukuaineiden opinnot aikuisten perusopetuksessa Kuopion aikuislukiolla.

Opiskelupaikkaan ovat ensisijaisesti oikeutettuja sellaiset kuopiolaiset nuoret, jotka eivät ole saaneet yhteisvalinnassa toisen asteen opiskelupaikkaa. Lisäopetuksen opiskelijapaikat täytetään hakutoiveiden ja haastattelujen perusteella. Valituilta edellytetään sitoutumista vapaaehtoiseen lisäopetukseen. Opiskelijan opintoihin voi kuulua opintoja työelämässä ja eri järjestöjen toiminnassa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Minna Canthin koulu
Ruotsinkatu 35 , 70600 KUOPIO


Käyntiosoite

Ruotsinkatu 35, 70600 KUOPIO


Lisätietoja hakemisesta Lisätietoja hakemisesta

Kesän 2020 hakuaika perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on 19.5. - 21.7.2020.
Haku päättyy 21.7.2020 klo 15.00.
Saat tiedon valinnoista aikaisintaan 31.7.2020.
Ota paikka vastaan viimeistään 14.8.2020.

Haastattelut pidetään Kallaveden lukiolla (Maaherrankatu 2) 27.7.2020 klo 10 (sukunimi A - L) ja klo 11 (sukunimi M - Ö).

Haastatteluun ei lähetetä kutsua.