Lisäopetus (10. lk)

Kuopion kaupunki järjestää lisäopetusta, johon otetaan enintään 60 opiskelijaa. Lisäopetus eli kymppiluokka järjestetään Minna Canthin koulussa. Kymppiluokan voi käydä joustavan perusopetuksen mallin mukaisesti (ns. Siltakymppi) tai yhteistyössä Kuopion aikuislukion tai ammatillisten oppilaitosten kanssa. Kymppiluokka pyritään järjestämään oppilaslähtöisesti ja joustavasti, niin että sen aikana saa hyvät valmiudet jatkaa haluamassaan koulutuksessa.

Perusopetuksen lisäopetuksessa opiskelijoilla on mahdollisuus korottaa perusopetuksen oppimäärään kuuluvien yhteisten aineiden arvosanoja ja koulun opetustarjonnan mukaan myös valinnaisten aineiden arvosanoja.

Kymppiluokalla (ei Siltakymppi) opiskelu edellyttää mahdollisuutta osallistua oppitunneille kello 11.00 - 18.20. Taito- ja taideaineiden opinnot sekä oppilaanohjaus järjestään Minna Canthin koululla ja lukuaineiden opinnot aikuisten perusopetuksessa Kuopion aikuislukiolla.

Lisäopetukseen valittavat oppilaat haastatellaan ja heiltä edellytetään sitoutumista vapaaehtoiseen lisäopetukseen. Lisäopetuksen oppilaspaikat täytetään haastatteluiden ja hakutoiveiden perusteella.

Minna Canthin koulu
Ruotsinkatu 35 , 70600 KUOPIO


Käyntiosoite

Ruotsinkatu 35, 70600 KUOPIO


Lisätietoja hakemisesta Lisätietoja hakemisesta

Jatkuva haku Kuopion kaupungin kymppiluokille

Hakulomake on auki 18.-30.6.2021.

Elokuusta 2021 alkaen voi tiedustella vapaita paikkoja Minna Canthin koulun rehtorilta.