Lukio-opetus


Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lisätietoa lukio-opiskelusta Kuopiossa ja lukioon hakemisesta löydät https://haelukioon.fi/ -verkkosivustolta.

Ajankohtaista

Pyöriikö nurkissasi pikkuesineitä? Kerää ne yhteen, teemme niistä taidetta

Kuopion taidelukio Lumit, Kuopion Taidemuseo ja Jätekukko järjestävät kuopiolaisille peruskouluille materiaalinkeräyskampanjan 1.9.-30.11.2021 välisenä aikana. Kerättyä materiaalia käytetään taidelukio Lumitin julkisen taideteoksen materiaalina, joka julkistetaan kesällä 2022. Materiaalia taideteosta varten kerätään myös Kuopion taidemuseolla. Esineitä voi toimittaa taidemuseon kassalle ti-su 10-17, ke 10-19, Kauppakatu 35.
Lue lisääTietojaPyöriikö nurkissasi pikkuesineitä? Kerää ne yhteen, teemme niistä taidetta »

Lasten ja nuorten hyvinvointiranneke on nyt LIIKKIS-ranneke

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi Kuopion kaupungin keskeisimmistä tavoitteista. Tähän tavoitteeseen vastataan lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeella, jossa erityyppisiä kaupungin tuottamia hyvinvointipalveluja on koottu yhteen edulliseen kokonaisuuteen. Kuopiolaiset lapset ja nuoret saivat viime vuoden lopulla äänestää hyvinvointirannekkeelle nimeä ja rannekkeen nimeksi valikoitui Liikkis-ranneke.
Lue lisääTietojaLasten ja nuorten hyvinvointiranneke on nyt LIIKKIS-ranneke »

Pohjois-Savoon julistettiin koulurauha - kiusaamiseen puuttuminen on kaikkien vastuulla

Pohjois-Savoon julistettiin tänään 27.8.2021 koulu- ja päiväkotirauha. Tapahtumaa pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä YouTuben kautta ja tallenne on edelleen katsottavana osoitteessa www.kuopio.fi/lapset-ja-nuoret2. Koulurauhan julistajana toimi valovoimainen, supersuosittu tiktok-poliisi, Konstaapeli Daniel, ja esiintyjinä oli loistavia ja osaavia pohjoissavolaisia lapsia ja nuoria - räppäri Yung Nico, Iisalmen naisvoimistelijoiden voimisteluryhmä Pionit sekä muusikko Uni.
Lue lisääTietojaPohjois-Savoon julistettiin koulurauha - kiusaamiseen puuttuminen on kaikkien vastuulla »

Sporttikortti tarjoaa kuopiolaisille lapsille mahdollisuuden tutustua eri liikuntalajeihin

Sporttikortti on 7–12-vuotiaille kuopiolaisille lapsille suunnattu maksuton etukortti. Sporttikortti tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua eri liikuntalajeihin, ja se innostaa heitä löytämään sopivan ja mieluisan lajin ja tavan liikkua. Sporttikortti jaetaan alakoululaisille Wilma-tiedotteen välityksellä. Tänä syksynä jaettava Sporttikortti on voimassa lukuvuoden 2021–22.
Lue lisääTietojaSporttikortti tarjoaa kuopiolaisille lapsille mahdollisuuden tutustua eri liikuntalajeihin »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Lukio-opetuspäällikkö

Jukka Sormunen
044 718 4040

Hallintosihteeri
Jaana Mönkkönen
044 718 4025

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen(at)kuopio.fi

http://haelukioon.fi

Opiskeluhuolto