Lukio-opetus


Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lisätietoa lukio-opiskelusta Kuopiossa ja lukioon hakemisesta löydät https://haelukioon.fi/ -verkkosivustolta.

Ajankohtaista

Who Cares -webinaarissa 15.4. odotettu päihdeteema

Kevään kolmas Who Cares -webinaari HUUMAUSAINEET NYT! päivittää erityisesti nuorten huumausainetilannetta maassamme. Webinaariin on kutsuttu kolme kokenutta huippuasiantuntijaa, joiden työssä päihteet ja niistä johtuvat lieveilmiöt ovat arkipäivää. HUUMAUSAINEET NYT! -webinaari järjestetään torstaina 15. huhtikuuta kello 13 nettisivuilta avautuvassa linkissä: www.whocares.fi. Webinaarit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Lue lisääTietojaWho Cares -webinaarissa 15.4. odotettu päihdeteema »

Ilmoittautuminen Kuopion nuorisopalveluiden kesätoimintoihin alkaa 19.4.

Kuopion nuorisopalveluiden kesätoimintoiminnat ovat täällä taas! Kouluikäisille kuopiolaisille on tarjolla ikimuistoisia leirejä ja maksuttomia työpajoja eri puolilla kaupunkia. Leireille ilmoittautuminen alkaa 19.4.2021 klo 16:00.
Lue lisääTietojaIlmoittautuminen Kuopion nuorisopalveluiden kesätoimintoihin alkaa 19.4. »

Idän Lukuviikolla soturikissaillaan Youtubessa ja selvitetään, lukeeko poliisikin

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään tänä vuonna heti pääsiäisen jälkeen 5.–11.4. Teemana on ”Lukutaito on kansalaistaito”. Lukuviikko näkyy Itä-Suomessa monin tavoin, sillä tällä kertaa sitä vietetään osana isompaa Lukutaito kuuluu kaikille -hanketta, jossa mukana ovat Pohjois- ja Etelä-Savo sekä Pohjois-Karjala.
Lue lisääTietojaIdän Lukuviikolla soturikissaillaan Youtubessa ja selvitetään, lukeeko poliisikin »

Haku aikuisten perusopetukseen alkaa huhtikuussa

Oletko yli 17-vuotias ja haluat suorittaa perusopetuksen päättötodistuksen tai osia peruskoulusta? Tarvitsetko peruskoulun päättötodistusta jatko-opintojasi varten? Hae aikuisten perusopetukseen! Hakuaika on 1.-30.4.2021. Lisätietoja ja halulomake löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/maahanmuuttajat1
Lue lisääTietojaHaku aikuisten perusopetukseen alkaa huhtikuussa »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Lukio-opetuspäällikkö

Jukka Sormunen
044 718 4040

Hallintosihteeri
Jaana Mönkkönen
044 718 4025

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen(at)kuopio.fi

http://haelukioon.fi