Lukio-opetus


Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lisätietoa lukio-opiskelusta Kuopiossa ja lukioon hakemisesta löydät https://haelukioon.fi/ -verkkosivustolta.

Ajankohtaista

Kuopio on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen – maskisuosituksen noudattaminen on nyt erityisen tärkeää

Kuopiossa on siirrytty koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen maanantaina 18.1.2021. Viime viikon perjantaista alkaen epidemiatilanne on muuttunut Kuopiossa selvästi huonompaan suuntaan ja altistumisia on ollut erityisesti useissa kouluissa. Tämän vuoksi Kuopion kaupunki suosittelee THL:n maskisuosituksen mukaisesti maskin käyttämistä myös perusopetuksen 6.-10. luokka-asteilla.
Lue lisääTietojaKuopio on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen – maskisuosituksen noudattaminen on nyt erityisen tärkeää »

3.-luokkalaisten huoltajat: A2-kielen valinta on käynnissä

Monipuolinen kielten opiskelu auttaa kommunikoimaan monikulttuurisessa ympäristössä. Kielten opiskelu lisää myös kulttuurien tuntemusta ja yleissivistystä. Lisäksi laaja kielitaito avaa tulevaisuudessa ovia työelämässä. Kielten opiskelusta on hyötyä ja iloa läpi elämän! 4. luokalta alkavana vapaaehtoisena A2-kielenä on Kuopiossa mahdollisuus opiskella saksaa, ranskaa tai venäjää.
Lue lisääTietoja3.-luokkalaisten huoltajat: A2-kielen valinta on käynnissä »

Suurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen

Pyörön koulun koronatilanne on huonontunut viikonlopun aikana ja koululla on ilmennyt runsaasti uusia altistumisia. Tartuntatautiviranomaisen määräyksen mukaisesti Pyörön koulun yläkoulun rakennuksessa opiskelevat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 18.1.2021 alkaen kahden viikon ajaksi.
Lue lisääTietojaSuurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen »

Aikuislukiossa voit aloittaa vaikkapa uuden kielen opiskelun tai suorittaa ylioppilastutkinnon joustavasti

Aloita uusi vuosi opiskellen uutta tai verestellen vanhaa! Kuopion aikuislukion lukukausi alkaa ensi maanantaina 11. tammikuuta 2021. Voit aloittaa vaikkapa uuden kielen opiskelun, tarjolla on esimerkiksi englantia, ranskaa, italiaa, ruotsia ja venäjää. Aikuislukiossa voit suorittaa lukio- ja peruskouluopintoja sekä ylioppilastutkinnon tai vaihtoehtoisesti opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja, korottaa jo saadun päättötodistuksen arvosanoja ja täydentää lukio- ja ylioppilastutkintoa.
Lue lisääTietojaAikuislukiossa voit aloittaa vaikkapa uuden kielen opiskelun tai suorittaa ylioppilastutkinnon joustavasti »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Lukio-opetuspäällikkö

Jukka Sormunen
044 718 4040

Hallintosihteeri
Jaana Mönkkönen
044 718 4025

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen(at)kuopio.fi

http://haelukioon.fi