Luontotietoa luontopoluilta


Luontopolku on yksi luonnossa liikkumisen muoto. Liikkumisen ja virkistäytymisen lisäksi luontopolulta saa tietoa monenlaisista luontoon ja ympäristöön liittyvistä asioista.

Kuopiossa on useita opastettuja luontopolkuja. Puijolla, Kolmisoppi-Neulamäen alueella, Katiskaniemessä ja Halmejoella on perinteiset luontopolut. Karhonsaaressa esitellään erilaisia puita ja pensaita puulajipolulla, kun taas Haminalahden kulttuuripolulla pääsee tutustumaan von Wright -veljesten maalausten maisemiin.

Kaikki polut on merkitty maastoon maalimerkeillä ja opasteilla. Polkujen varrella on opastauluja, joissa kerrotaan kunkin alueen luonnon erityispiirteistä. Vehmersalmen luontopolkua lukuunottamatta muista poluista on saatavana myös painetut esitteet. Puijon ja Kolmisoppi-Neulamäen luontopolut täydentävät alueiden monipuolista ulkoilureitistöä.

Koulujen luontopolut


Koulujen opetuskäyttöä varten on laadittu omia luontopolkuja, joita toki voivat käyttää myös muut luonnossa liikkujat. Maastoon on merkitty vain Pirtin koulun polut, muut luontopolut koostuvat kartalle merkityistä luontokohteista. Polkujen pituus vaihtelee parinsadan metrin mittaisesta Myllypuron kierroksesta reilun kuuden kilometrin mittaiseen Jynkänvuoren kierrokseen.