Matkailijarokotukset

Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa.

Rokotusvastaanotolta tai Terveysaseman hoitotiimistä voi pyytää reseptin yleisimpiä matkailijoiden rokotteita varten. Näitä ovat esim. hepatiitti A (Havrix), hepatiitti B (EngerixB) ja hepatiitti A+B (Twinrix) sekä puutiaisaivotulehdus (Ticovac/Encepur) -rokotteet. Asiakas noutaa maksullisen rokotteen itse reseptillä apteekista ja tuo mukanaan varatulle rokotuskäynnille.

Koululaisten ja opiskelijoiden yleisimmät matkailijarokotukset voidaan hoitaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Koululaisen tai opiskelijan tulee sopia rokotusajankohdasta etukäteen koulu-/opiskeluterveydenhoitajan kanssa.

Neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveydenhoitaja voi rokottaa koko perheen perus- ja matkailijarokotukset esimerkiksi lapsen / koululaisen tarkastuksen yhteydessä. Neuvoloiden avovastaanotoilla huoltaja rokotetaan lapsen rokotuksen yhteydessä.

Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, varataan vastaanottoaika Rokotusvastaanoton lääkärille.

Lisätietoa maakohtaisista rokotussuosituksista löydät täältä.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ajanvaraus ja neuvonta
017 186 547 maanantaisin klo 9.30-10.45 ja ti-pe klo 9-10.45

Terveydenhoitajan
puhelinneuvonta
017 186 560 arkisin klo 9.45-10.45

Kuopion kaupungin terveydenhoitoyksikön hallinto

Sanna Niinimäki
palveluesimies

Hanna-Mari Tanninen
palvelupäällikkö
 

Rokotustietoa matkailijalle Rokotustietoa matkailijalle