Matkailijarokotukset


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa.

Rokotusvastaanotolta tai Terveysaseman hoitotiimistä voi pyytää reseptin yleisimpiä matkailijoiden rokotteita varten. Näitä ovat esim. hepatiitti A (Havrix), hepatiitti B (EngerixB) ja hepatiitti A+B (Twinrix) sekä puutiaisaivotulehdus (Ticovac/Encepur) -rokotteet. Asiakas noutaa maksullisen rokotteen itse reseptillä apteekista ja tuo mukanaan varatulle rokotuskäynnille.

Koululaisten ja opiskelijoiden yleisimmät matkailijarokotukset voidaan hoitaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Koululaisen tai opiskelijan tulee sopia rokotusajankohdasta etukäteen koulu-/opiskeluterveydenhoitajan kanssa.

Neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveydenhoitaja voi rokottaa koko perheen perus- ja matkailijarokotukset esimerkiksi lapsen / koululaisen tarkastuksen yhteydessä. Neuvoloiden avovastaanotoilla huoltaja rokotetaan lapsen rokotuksen yhteydessä.

Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, varataan vastaanottoaika puhelimitse Rokotusvastaanoton lääkärille.

Tarvittava rokotussuoja ja aiemmin annetut rokotteet on suositeltava selvittää viimeistään 2 kuukautta ennen matkalle lähtöä.

Lisätietoa maakohtaisista rokotussuosituksista löydät Terveyskirjaston Matkailijan terveysoppaasta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi puhelinpalvelumme on ruuhkautunut. Otathan yhteyttä tarvittaessa omaan hoitoyksikköösi (hoitotiimi, työterveyshuolto, opiskeluterveydenhuolto jne).

Ajanvaraus ja neuvonta
puh. 017 186 547 tai 017 186560 ma-pe klo 09.45-10.45

Kuopion kaupungin terveydenhoitoyksikön hallinto

Sanna Niinimäki
palveluesimies

Hanna-Mari Tanninen
palvelupäällikkö

Rokotustietoa matkailijalle Rokotustietoa matkailijalle