Matkailijarokotukset


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa.

Matkailijan rokotukset - THL

Rokotusvastaanotolla voit asioida mikäli tarvitset rokotussuojaasi täydennystä ja sinulla on jokin näistä:

- Matkustat ulkomaille ja tarvitset rokotussuojaa 

- Tarvitset matkasi vuoksi keltakuumerokotteen ja kansainvälisen rokotuskortin (maksullinen)

- Lähdet yli kuukaudeksi omatoimimatkalle / ns. reppureissulle 

- Tarvitset malarianestolääkityksen

Huomioitavaa:

Mikäli matkasi suuntaa eksoottisimpiin / kaukokohteisiin, kestää yli kuukauden, sinulla on perussairauksia tai tarvitset useita rokotteita tai malarianestolääkitystä, on Rokotusvastaanotolle tärkeä soittaa ensin. Vastaanotto tartuntatautilääkärille varataan hoitajan kautta soittamalla.

Rokotusvastaanotolta tai Terveysaseman hoitotiimistä Kiireetön hoito | Kuopio voit pyytää reseptin yleisimpiä matkailijoiden rokotteita varten. Näitä ovat esim. hepatiitti A (Havrix), hepatiitti B (EngerixB) ja hepatiitti A+B (Twinrix) sekä TBE-puutiaisaivotulehdus (Ticovac/Encepur) -rokotteet. Nouda rokote itse reseptillä apteekista ja tuo mukanasi varatulle rokotuskäynnille. Huomioi, että rokotteilla on jääkaappisäilytys.

Koululaisten ja opiskelijoiden yleisimmät matkailijarokotukset voidaan hoitaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Koululaisen tai opiskelijan tulee sopia rokotusajankohdasta etukäteen koulu-/opiskeluterveydenhoitajan kanssa.

Neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveydenhoitaja voi sovitusti rokottaa koko perheen perus- ja matkailijarokotukset esimerkiksi lapsen / koululaisen tarkastuksen yhteydessä. 

Tarvittava rokotussuoja ja aiemmin annetut rokotteet on suositeltava selvittää ajoissa, viimeistään 2 kuukautta ennen matkalle lähtöä. 

Voit selvittää aikaisemmin saamiasi rokotuksia lapsuusajan rokotuskortista/neuvolakortista, aikuisiän rokotuskortista, nuorison terveyskortista tai armeijan esikunnasta. Lähivuosina annetut rokotustiedot näkyvät jo myös OmaKannan kautta. Lisäksi voit kysyä rokotustietojasi omasta hoitotiimistä, koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollosta missä rokotteita on mahdollisesti annettu.

Mikäli rokotushistoriasi ei selviä em. tavoin, voi Kuopiossa asuvat soittaa Potilasarkistoon: 044 7186 270 tai 044 7186 287. Kuopiosta poismuuttaneet voivat tiedustella rokotustietojaan soittamalla Keskusarkistoon: 044 7183 102.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Rokotusvastaanotto 

Pääterveysasema, Tulliportinkatu 15, J-porras, 4.kerros (Maaherrankadun puoli)

Ajanvaraus rokotuksille toistaiseksi vain soittamalla 017 186 560 ma-to klo 9.45 - 10.45. Palvelussa ruuhkaa.

Ajan peruutus tekstiviestillä 044 718 2028 (huom. tähän numeroon ei voi soittaa, vain peruutusviestit)Muistathan laittaa viestiin nimesi ja syntymäaikasi sekä mitä asia koskee.

Huom! Riskiryhmien kausi-influenssa- ja koronarokotusajanvaraus ja peruutukset/siirrot puh. 044 718 6921 ma-pe klo 8-15 (Apaja)

Rokotuskäynti hoitajalla on maksuton. Käyttämättä jääneestä, peruuttamattomasta vastaanottokäynnistä peritään maksu. (Asiakasmaksulaki 3 §/30.12.2020/1201)

 

 

 

Rokotustietoa matkailijalle Rokotustietoa matkailijalle