Ylen Miljoona roskapussia -kampanja

Kuopio on mukana YLEn järjestämässä valtakunnallisessa Miljoona roskapussia –kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia sekä vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan. Kampanja starttaa torstaina 13.4.2023 ja kestää kesäkuun puoliväliin saakka. Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti Ylen sivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri aukeaa maanantaina 10.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta.

Osallistu talkoisiin ja lainaa roskapihdit

Talkoisiin voi osallistua kuka tahansa itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Kuopion kaupunki tarjoaa kampanjan aikana mahdollisuuden lainata roskapihtejä kirjastoilta ja valtuustotalolta kampanjan alkaessa 13.4.

Roskapihtien lainauspaikkoja tulevat olemaan pääkirjasto, lähikirjastot sekä valtuustotalon asiakaspalvelu. Tarkemmista lainaukseen liittyvistä ohjeista sekä muista kampanjaan liittyvistä toimista tiedotetaan tarkemmin kampanjan alkaessa.

Katso ohjeistus roskien turvallisesta keräämisestä (pdf).

Hae avustusta roskatalkoisiin

Kaupungilta voi hakea avustusta roskatalkoiden järjestämistä varten, avustusta voi hakea yleisten alueiden siistimiseen. Avustus sisältää:

  • roskalavan
  • roskien poisviennin
  • roska- ja jätesäkkejä roskien keruuta varten.

Ketkä voivat hakea avustusta

Avustusta voivat hakea muun muassa asukas- ja kaupunginosayhdistykset, kylätoimikunnat ja muut vastaavat yleishyödylliset järjestöt sekä useampien taloyhtiöiden muodostamat toimikunnat. Myös yksittäiset kuntalaiset voivat perustelluista syistä saada avustusta tapauskohtaisesti.

Huomioithan, että avustusta saadakseen tulee roskatalkoista lähettää tiedot Kuopion kaupungin kunnossapitoon kuukautta ennen aiottua talkooajankohtaa, jotta hakemus ehditään käsitellä ja tilata roskalavat ajoissa ennen talkoita.

Roskatalkoiden tiedot lähetetään osoitteeseen kunnossapito(at)kuopio.fi

Katso tarkempi ohje avustuksen hakemisesta (pdf).