Osallistu ja vaikuta

Kyselyt

Takaisin

Miltä Kuopio kuulostaa musiikkina?

Säveltäjä Antti Elias Huuskonen luo Kuopion musiikilliset kasvot asukkaiden kertomusten pohjalta. Kaikki nykyiset ja entiset asukkaat kutsutaan mukaan yhteisölliseen Sävelteoksia Kuopion kaupunginosista -teossarjaan verkkokyselyn ja asukastiloissa järjestettävien avoimien keskustelutilaisuuksien avulla.

Verkkokysely avoinna 1.-30.11.: www.bit.ly/kuopiomusiikkina

Avointen keskustelutilaisuuksien ajat ja paikat löydät tämän tiedotteen lopusta.

Kaupunginosa voi kuulostaa energiseltä, rauhalliselta, dramaattiselta tai pohdiskelevalta. Jokainen asuinalue kertoo ikiomaa tarinaansa olemuksellaan, historiallaan ja etenkin asukkaillaan. Omasta tai viereisestä kaupunginosasta voi löytää arjen lisäksi iloa ja kauneutta yllättävissäkin paikoissa.

Nykyisten ja entisten kuopiolaisten vastausten pohjalta Huuskonen säveltää teoksia eri alueista. Sävelteokset esitellään vuonna 2023 ja ovat kuunneltavissa myös suoratoistopalveluista. Virtuaalisia musiikkiterveisiä Kuopion eri kulmilta voi lähettää ystäville ja sukulaisille ympäri maailmaa.

Huuskonen on kuopiolainen säveltäjä, muusikko ja musiikkipedagogi. Huuskonen on tehnyt pitkän uran esiintyvänä taiteilijana ja siirtyi pari vuotta sitten taiteellisessa työssä säveltämiseen ja musiikin tuottamiseen. Sävellyksiä Huuskonen on tehnyt dokumentti- ja lyhytelokuviin ja teatteri- ja mainosproduktioihin.

"Kuopio on aina ollut minulle rakas ja kävellessäni kaupungin katuja nousee mieleeni usein melodioita, harmonioita ja tunnelmia. Joskus jopa kokonaisia teoksia. Eräänä päivänä mieleeni pomppasi ajatus, että miltähän Kuopio kuulostaa Kuopion mielestä. Idea oli niin innostava, että ryhdyin heti tuumasta toimeen ja ilokseni kaupunki lähti hankkeeseen yhteistyökumppaniksi."

"Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu vastaamaan nettikyselyyn tai tulemaan asukastiloihin paikan päälle keskustelemaan aiheesta. Muutoinkin kehotan kaikkia välillä pysähtymään arjen keskellä ja kuuntelemaan, millaista musiikkia se hetki ja paikka tuo mieleenne. Sävellyssormeni jo syyhyävät ja sulkakynä on valmiina toimintaan. Kuopio on täynnä musiikkia” sanoo Antti Elias Huuskonen.

Säveltäjä Antti Elias Huuskonen tavattavissa:

  • To 3.11. klo 10-11, Männistön asukastila, Kalevalankatu 23 A
  • Pe 4.11. klo 9-10, Neulamäen lähikirjasto, Juontotie 6
  • Pe 18.11. klo 10.30-11.30, Länsi-Puijon asukastila, Rypysuontie 68
  • Ti 22.11. klo 9-10, Särkiniemen asukastila, Särkiniementie 4
  • Pe 25.11. klo 10.30-11.30 Puijonlaakson lähikirjasto, Mailatie 2

 

Säveltäjä Antti Elias Huuskonen soittaa kitaraa studiossa otetussa kuvassa.