Päivähoito ja esiopetus

Ajankohtaista

Monialaista ja saumatonta yhteistyötä asiakkaiden parhaaksi

Tulevaisuuden sote-keskus –hankkeessa kehitetään sosiaali- ja terveyspalvelujen monialaisuutta ja saumatonta yhteistyötä. Näin luodaan parempia palveluja kaiken ikäisille Pohjois-Savon asukkaille. Jotta hoitotakuu toteutuu kaikkien palveluiden kohdalla, on luotava ratkaisuja, joiden avulla asiakkaat saavat oikean hoidon ja tuen nopeammin. Pohjois-Savossa tähän haasteeseen pyritään vastaamaan kehittämällä palveluja yhteen sovittavia toimintamalleja ja monialaista yhteistyötä kaikissa ikäryhmissä. Pohjois-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon POSOTE20-hankkeessa tästä kehitystyöstä vastaa Kuopion kaupunki.
Lue lisääTietojaMonialaista ja saumatonta yhteistyötä asiakkaiden parhaaksi »

Varhaiskasvatuksen toiminta koronatilanteen jatkuessa

Varhaiskasvatuksessa vältetään edelleen tarpeettomia lähikontakteja ja noudatetaan hyvää hygieniaa. Rajoituksista huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa laadukasta hoitoa sekä tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.
Lue lisääTietojaVarhaiskasvatuksen toiminta koronatilanteen jatkuessa »

Tukea vanhemmuuteen saadaan puolisolta ja ystäviltä

Monissa perheissä arkeen liittyy erilaisia huolen ja stressin aiheita. Viimeisen vuoden aikana puolessa kuopiolaisista lapsiperheissä on koettu ylimääräistä huolta tai stressiä koronan vuoksi. Tiedot tulevat ilmi Kuopiossa helmikuussa 2021 toteutetusta kyselystä lasten ja nuorten vanhemmilla ja huoltajille. Kyselyssä selvitettiin eri ikäisten lasten vanhempien kokemuksista vanhemmuudesta ja tuen tarpeista. Yhteensä 1153 kuopiolaista vanhempaa vastasi kyselyyn.
Lue lisääTietojaTukea vanhemmuuteen saadaan puolisolta ja ystäviltä »

Haku kaupungin maksuttomaan kerhotoimintaan syksylle 2021 alkaa

Haku Kuopion kaupungin varhaiskasvatuksen syksyn kerhoihin alkaa, keskitetty haku on ajalla 15.-31.3.2021. Jäljelle jääneitä kerhopaikkoja voi hakea hakuajan jälkeenkin. Kerhotoiminta on maksutonta varhaiskasvatusta 2-5-vuotiaille (ulko- ja iltapäiväkerhoissa 3-5-v.) kotihoidossa oleville lapsille. Toiminta on monipuolista, lapsilähtöistä ja tavoitteellista. Kerhossa lapsi pääsee leikkimään, musisoimaan, taiteilemaan ja liikkumaan yhdessä kavereiden kanssa.
Lue lisääTietojaHaku kaupungin maksuttomaan kerhotoimintaan syksylle 2021 alkaa »

Koronavirus-neuvontaa Koronavirus-neuvontaa

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Päivähoito Facebookissa Päivähoito Facebookissa

Lisätietoa Kuopion varhaiskasvatuksen facebook-sivulta.

Loma-aikojen toiminta Loma-aikojen toiminta

Osa Kuopion kaupungin päiväkodeista on kiinni viikoilla 26 - 30. Lista auki olevista päiväkodeista on tässä. 

  • Varhaiskasvatuspalveluiden asiakaspalvelusta vastaava tiimi työskentelee kyseisillä viikoilla varhaiskasvatuspalveluiden toimistossa, os. Asemakatu 38-40 A, 3. krs, arkisin klo 9 - 14. 
  • Tiimin puhelinnumero on 044 718 3501.