Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

3.-luokkalaisten huoltajat: A2-kielen valinta on käynnissä

Monipuolinen kielten opiskelu auttaa kommunikoimaan monikulttuurisessa ympäristössä. Kielten opiskelu lisää myös kulttuurien tuntemusta ja yleissivistystä. Lisäksi laaja kielitaito avaa tulevaisuudessa ovia työelämässä. Kielten opiskelusta on hyötyä ja iloa läpi elämän! 4. luokalta alkavana vapaaehtoisena A2-kielenä on Kuopiossa mahdollisuus opiskella saksaa, ranskaa tai venäjää.
Lue lisääTietoja3.-luokkalaisten huoltajat: A2-kielen valinta on käynnissä »

Suurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen

Pyörön koulun koronatilanne on huonontunut viikonlopun aikana ja koululla on ilmennyt runsaasti uusia altistumisia. Tartuntatautiviranomaisen määräyksen mukaisesti Pyörön koulun yläkoulun rakennuksessa opiskelevat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 18.1.2021 alkaen kahden viikon ajaksi.
Lue lisääTietojaSuurin osa Pyörön yläkoulun tiloissa opiskelevista siirtyy etäopetukseen ma 18.1. alkaen »

Vuonna 2015 syntyneiden lasten esiopetukseen ilmoittautuminen käynnissä

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 7. – 31.1.2021. Maksuton esiopetus järjestetään lukuvuonna 2021 – 2022 vuonna 2015 syntyneille. Ilmoittautumisohjeet varhaiskasvatuspalveluiden ja yksityisten päiväkotien järjestämään esiopetukseen löytyvät Kuopion kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden nettisivuilta www.kuopio.fi/esiopetus
Lue lisääTietojaVuonna 2015 syntyneiden lasten esiopetukseen ilmoittautuminen käynnissä »

Aikuislukiossa voit aloittaa vaikkapa uuden kielen opiskelun tai suorittaa ylioppilastutkinnon joustavasti

Aloita uusi vuosi opiskellen uutta tai verestellen vanhaa! Kuopion aikuislukion lukukausi alkaa ensi maanantaina 11. tammikuuta 2021. Voit aloittaa vaikkapa uuden kielen opiskelun, tarjolla on esimerkiksi englantia, ranskaa, italiaa, ruotsia ja venäjää. Aikuislukiossa voit suorittaa lukio- ja peruskouluopintoja sekä ylioppilastutkinnon tai vaihtoehtoisesti opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja, korottaa jo saadun päättötodistuksen arvosanoja ja täydentää lukio- ja ylioppilastutkintoa.
Lue lisääTietojaAikuislukiossa voit aloittaa vaikkapa uuden kielen opiskelun tai suorittaa ylioppilastutkinnon joustavasti »

Yläkouluun siirtyminen ja 6.-luokkalaisen painotettuun opetukseen haku

Oppilaat siirtyvät ilman erillistä hakua kuudennelta luokalta kotiosoitteen mukaan määräytyvään yläkouluun seitsemännelle luokalle. Oppilaan kotiosoitteen mukainen tuleva yläkoulu näkyy Wilmassa 3.12.2020 alkaen. Oppilas voi hakea painotettuun opetukseen (kuvataide, liikunta, urheilu, matemaattis-luonnontieteellinen, musiikki tai tanssi), kaksikieliseen opetukseen (suomi - englanti), B2-latinan opetukseen tai toissijaiseen kouluun. Haku tapahtuu Wilman kautta ja hakuaika on 3.12.2020 - 10.1.2021.
Lue lisääTietojaYläkouluun siirtyminen ja 6.-luokkalaisen painotettuun opetukseen haku »