Päivähoito ja opetus

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Kuopiossa tehdään yhteistyöllä turvallinen koulujen päätösviikonloppu

Koulut loppuvat lauantaina 5.6. ja juhlinta luultavasti näkyy katukuvassa aiempien vuosien tapaan. Itä-Suomen poliisi ja Ankkuri-tiimi, Kuopion kaupungin nuorisotyö ja sosiaalipäivystys, SPR, Aseman lapset ry sekä pyöräilevät ensihoitajat jalkautuvat yhdessä turvaamaan kuopiolaisten nuorten koulujen päätösviikonloppua.

Toimijat vetoavat nyt myös vanhempiin: Olkaa tietoisia siitä, missä lapsenne ja nuorenne liikkuvat!

Kännykkä tulee pitää auki, ja vastata myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, sillä soittaja voi olla esimerkiksi poliisi tai sosiaalipäivystys. Keskustelkaa nuortenne kanssa päihteiden käytöstä ja siihen liittyvistä turvallisuusriskeistä. Päihtynyt nuori altistuu riskeille niin terveyden kuin turvallisuuden näkökulmasta. Myös vanhemmat voivat jalkautua esimerkiksi Väinölänniemelle tai Valkeisenlammen ympäristöön, sillä aikuisten läsnäolo nuorten juhliessa rauhoittaa tilannetta.

Yhteistyötä eri toimijoiden välillä jatketaan myös tulevaisuudessa ja jalkautumista tehdään ajankohtina, jolloin nuoret ovat suurin joukoin liikkeellä kaupungin puistoissa ja rannoilla. Myös vanhempien apua tarvitaan tähän työhön.

Pidetään yhdessä huolta nuoristamme!