Reseptin uusiminen


Käytössä olevat paperireseptit käyvät edelleen niin kauan kuin ne ovat voimassa. Resepti uusitaan jatkossakin tarpeen mukaan eli silloin, kun resepti on mennyt vanhaksi tai reseptissä ei ole enää jäljellä toimitettavaa lääkettä.

Kun määrätty lääke on loppumassa tai resepti on vanhenemassa, voit pyytää paperireseptin uusimista terveydenhuollon toimipisteessä (esim. terveysasemalla).  Apteekin kautta paperireseptin uusiminen sähköiseksi onnistuu, jos olet terveydenhuollossa saanut henkilökohtaisen informaation sähköisestä reseptistä.

Sinulle ilmoitetaan, jos reseptiä ei uusita.

Paperireseptin uusiminen sähköiseksi reseptiksi tarkoittaa käytännössä uuden sähköisen reseptin kirjoittamista. Sinulle ei ilmoiteta uuden sähköisen reseptin kirjoittamisesta tekstiviestillä eikä puhelimitse. Joskus voi käydä niin, että uutta sähköistä reseptiä ei ole voitu laatia. Tällöin paperireseptisi uusitaan edelleen paperisena ja se palautetaan samaan apteekkiin, johon olet jättänyt sen uusittavaksi. Tämän vuoksi sinun on hyvä asioida siinä apteekissa, johon jätit paperireseptin uusittavaksi sähköiseksi reseptiksi.

Reseptien uusimista voi pyytää tiimihoitajilta. Yhteystiedot Puhelinajat hoitotiimeille -sivulla.

Sähköisen reseptin uusiminen


Kun määrätty lääke on loppumassa tai resepti on vanhenemassa, voit pyytää sähköisen reseptin uusimista joko terveydenhuollon toimipisteessä (esim. terveysasemilla) tai apteekissa.

Apteekista reseptin uusimispyyntö välitetään terveydenhuoltoon, missä pyyntö käsitellään kahdeksan päivän kuluessa. Tämän vuoksi pyri uusimaan reseptit hyvissä ajoin ennen lääkkeiden loppumista.

Saat tiedon uusitusta sähköisestä reseptistä matkapuhelimeesi tekstiviestinä, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi uusimispyynnön tuloksen ilmoittamista varten.

Uusittu resepti on nähtävissä myös www.kanta.fi-sivuilla Omakannassa.

Reseptin voi uusia myös omakannan kautta.

Sinulle ilmoitetaan, jos reseptiä ei uusita.