Retkipyöräilyreitit


Kuopion ympäristön reittivaihtoehdot tarjoavat täysin erilaisia elämyksiä.

Vehmersalmen kierros


Vehmersalmen kierroson kaunis maaseutureitti, joka kiertää Etelä-Kallaveden Suomen suurimman sisämaan saaren, Soisalon, kautta. Reitin pituus on noin 110 km. Matkan varrella on mukavia taukopaikkoja, patikkapolkuja ja maaseutumatkailuyrityksiä, lossi tai kaksikin ja upeita maisemia. Reitin varrella on myös muun muassa suosittu Niittylahden retkeilyalue, historiallinen Pökösenmäen patteripolku ja Halmejoen luontopolku.

Kuopio - Hirvilahti - Maaninka/Kinnulanlahti


Tällä reitillä pyörämatkaaja saa polkea hyviä kevyenliikenteenväyliä pitkin kohti maaseutua ja nähdä useita kyliä. Mielenkiintoisen reittivaihtoehdon tarjoaa poikkeaminen Niemisjärvelle, jossa on kylä keskellä upeaa mäkimaisemaa. Hirvilahti on elävä viljelykulttuurikylä, jossa maiseman erityispiirteenä ovat silmänkantamattomiin jatkuvat laajat viljapellot, talot niiden lomassa sekä maisemassa näkyvät Kallavesi ja pienemmät vedet. Kyläkauppa palvelee pyöräilijää. Kohti pohjoista reitti etenee laajojen metsäalueitten halki. Kurolanlahdessa on kyläkauppa.

Kuopio - Tahko


Tahkon pyöräilyreitille voi lähteä keskeltä kauneinta Järvi-Suomea, Kuopion matkustajasatamasta. Reitti kulkee Siilinjäven kautta Muuruvedelle, Juankoskelle, Nilsiään ja lopulta Tahkolle. Koko reitille matkaa kertyy yhteen suuntaan noin 110 km.
Lisätietoa Kuopio-Tahko pyöräilyreitistä.

Kaupunkiympäristö Kaupunkiympäristö

Linkkejä muualle Linkkejä muualle