Rokotusvastaanotto

 

HUOM! Koronarokotustieto löytyy kootusti sivulta: https://www.kuopio.fi/koronarokotukset

Koronarokotuksia ei anneta rokotusvastaanotolla vaan erillisissä rokotuspisteissä, kts. linkki edeltä.

HUOM! Kausi-influenssarokotustieto löytyy kootusti sivulta: https://www.kuopio.fi/fi/kausirokotukset

Kausi-influenssarokotuksia ei yksinään anneta rokotusvastaanotolla vaan erillisissä rokotuspisteissä, kts. linkki edeltä.

Rokotusvastaanotolla annetaan pääsääntöisesti aikuisten tehosterokotuksia, ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Lisäksi erityisemmät rokotukset, kuten kantasolusiirron jälkeiset rokotusohjelmat ja pernanpoiston vuoksi hoidettavat rokotukset hoidetaan Rokotusvastaanotolla.

Ajanvaraus netin kautta (ei käytössä toistaiseksi, kts. puh.ajanvaraus): https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut

Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, on yhteydenoton tapahduttava vastaanotolle puhelimitse. Näin voidaan arvioida etukäteen tarvittavia rokotteita THL:n maakohtaisiin suosituksiin perustuen ja lääkärin vastaanoton tarpeellisuutta (mm. malarianestolääkitys). Lääkärin vastaanottokäynti on maksullinen.

Tarvittava rokotesuoja ja aiemmin annetut rokotteet on suositeltava selvittää ajoissa, viimeistään 2 kuukautta ennen matkalle lähtöä. Otathan rokotustietosi vastaanotolle mukaan.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollossa. Työssäkäyvien rokotussuojasta huolehtii pääsääntöisesti työterveyshuolto.

Aikuisväestön rokotussuojasta huolehtii myös oma hoitotiimi https://www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista ja tuodaan mukana vastaanotolle. Reseptejä voi tiedustella soittamalla Rokotusvastaanotolle tai oman terveyskeskuksen hoitotiimiin tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

HUOMIOITAVAA, 3/2018 voimaan tulleen uuden jäykkäkouristus-ja kurkkumätä (dT)-tehosterokotusohjeen mukaisesti aikuisille perussarjan saaneille annetaan tehosterokotus 45 ja 65 vuoden iässä ja tämän jälkeen 10 vuoden välein. 25-vuotiaille annetaan kurkkumätä-jäykkäkouristus, hinkuyskärokotus (dtap).

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/tietoa-rokotuksista/kansallinen-rokotusohjelma

 

 

 

 

 

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta), ei erillistä ilmoittautumista.

HUOM! Asiakaspuhelin ja vastaanottopalvelumme on toistaiseksi suljettu/supistettu, otathan tarvittaessa yhteyttä oman alueesi hoitotiimiin tai muuhun terveydenhuollon yksikköösi (neuvola, kouluterv.huolto, opiskeluterv.huolto, työterveyshuolto)

Huomioitavaa: Vastaanotolle vain ajanvarauksella. Seuraamme koronaepidemiatilanteen kehittymistä ja vastaanotto-/puhelinaikoja muutamme tarvittaessa myös sen mukaan.