Rokotusvastaanotto

 

HUOM! Koronarokotustieto löytyy kootusti sivulta: https://www.kuopio.fi/koronarokotukset

Koronarokotuksia ei anneta toistaiseksi rokotusvastaanotolla vaan erillisissä rokotuspisteissä, kts. linkki edeltä.

Rokotusvastaanotolla annetaan pääsääntöisesti aikuisten tehosterokotuksia, ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten. Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, on yhteydenoton tapahduttava vastaanotolle puhelimitse ja näin voidaan arvioida etukäteen tarvittavat rokotteet ja lääkärin vastaanoton tarpeellisuus.

Tarvittava rokotesuoja ja aiemmin annetut rokotteet on suositeltava selvittää viimeistään 2 kuukautta ennen matkalle lähtöä.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollossa. Työssäkäyvien rokotussuojasta huolehtii pääsääntöisesti työterveyshuolto.

Aikuisväestön rokotussuojasta huolehtii myös oma hoitotiimi https://www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista ja tuodaan mukana rokotusvastaanotolle. Reseptejä saa soittamalla muun muassa rokotusvastaanotolle tai oman terveyskeskuksen vastaanottotiimiin tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

HUOMIOITAVAA, 3/2018 voimaan tulleen uuden jäykkäkouristus-ja kurkkumätä (dT)-tehosterokotusohjeen mukaisesti aikuisille perussarjan saaneille annetaan tehosterokotus 45 ja 65 vuoden iässä ja tämän jälkeen 10 vuoden välein. 25-vuotiaille annetaan kurkkumätä-jäykkäkouristus, hinkuyskärokotus (dtap)

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/tietoa-rokotuksista/kansallinen-rokotusohjelma

 

 

 

 

 

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi puhelin- ja vastaanottopalvelujamme on valitettavasti supistettu. Otathan yhteyttä tarvittaessa omaan hoitoyksikköösi (hoitotiimi, työterveyshuolto, opiskeluterveydenhuolto, neuvola jne).

Rokotus- ja tartuntatautivastaanotto, neuvonta:

Ma-To (pe puhelinpalvelu toistaiseksi suljettu)

017 186 547 klo 9.45-10.45