Ruokamyrkytysepäilyt


Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan ruoan tai talousveden nauttimisen välityksellä saatua tartuntaa tai myrkytystä. Ruokamyrkytykset menevät yleensä melko nopeasti ohi, mutta ne voivat joskus aiheuttaa vakavia ja pitkäaikaisia sairauksia tai seurauksia, etenkin riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

Elintarvikevalvonnan tehtäviin kuuluu ruokamyrkytysepäilyjen selvittäminen. Mikäli yritykseen tulee asiakkaalta ilmoitus ruokamyrkytysepäilystä, on siitä lain mukaan tehtävä heti ilmoitus elintarvikevalvontaan. Mikäli epäilet asiakkaana saaneesi ruokamyrkytyksen, ilmoita siitä elintarvikevalvontaan mahdollisimman nopeasti. Mitä nopeammin ruokamyrkytysepäilystä ilmoitetaan, sitä paremmat mahdollisuudet on selvittää mahdollisen sairastumisen syy. Mikäli epäiltyä elintarviketta on vielä jäljellä, säilytä sitä kylmässä mahdollisia laboratoriotutkimuksia varten.

Ilmoitus epäillystä ruoka- tai vesivälitteisestä sairastumisesta

Lisätietoa Ruokamyrkytykset

Asiakasvalitukset


Muissa valitusasioissa, esim. mikäli asiakkaana havaitset poikkeavuutta elintarvikkeen laadussa, ulkonäössä tai pakkausmerkinnöissä, ota ensisijaisesti yhteyttä elintarvikkeen myynti- tai tarjoilupaikkaan, valmistajaan tai maahantuojaan. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä ympäristöterveydenhuollon elintarvikevalvontaan.

 

Yhteystiedot Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi.

Elintarviketarkastaja
Inka Heikkinen
044 718 2281
- elintarviketeollisuus, laitokset, kontaktimateriaalitoimijat

Ympäristöterveystarkastajat

Arja Kervinen
044 718 2277
- ravintolat, kahvilat ja suurtaloudet, liikkuvat elintarvikehuoneistot, elintarvikkeiden tilapäinen myynti

Pirkko Marin
044 718 2280
- elintarvikekuljetukset ja -varastot, ravintolat, kahvilat ja suurtaloudet

Tarja Toivainen
044 718 2279
- ravintolat, kahvilat ja suurtaloudet, leipomot

Laura Paldanius
044 718 2286
- ravintolat, kahvilat ja suurtaloudet, elintarvikekuljetukset ja -varastot

Mikko Raatikainen
044 718 2276
- elintarvikemyymälät