Särkiniemi-Särkilahti


Särkiniemi ja Särkilahti sijaitsevat noin 3−4 kilometrin etäisyydellä keskustasta. Molemmat ovat pääosin kerros- ja rivitaloalueita. Särkiniemi on alueista vanhempi. Särkilahden rakentaminen käynnistyi vuonna 2000. Särkilahden kävely- ja joukkoliikennesilta yhdistää uuden ja vanhan asuinalueen. Linja-autoliikenne on säännöllistä ja kevyen liikenteen väylää pitkin pääsee nopeasti sekä pyöräillen että kävellen keskustaan. Myös lähellä sijaitsevaan yliopistokampukseen on nopeat ja helpot kulkuyhteydet.

Särkiniemi−Särkilahti-alueella asuu yhteensä noin 4000 asukasta. Asuinalueista etenkin Särkilahti on lapsiperheiden suosiossa ja Särkiniemessä puolestaan asuu paljon opiskelijoita yliopiston läheisyyden vuoksi.

Särkiniemi−Särkilahti-alueella on omina palveluina kauppoja, alakoulu, muutama päiväkoti, lastenneuvola, parturi-kampaamo, huoltoasema, sekä hotelli-kylpylä ravintoloineen ja liikuntapalveluineen. Aivan lähietäisyydeltä löytyy mm. kaksi suurta automarkettia, huonekaluliikkeiden keskittymä. Useat erikoisliikkeet sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä Särkiniemi−Särkilahti-alueesta.

Särkiniemessä sijaitsee alueen kaikille asukkaille avoin tapaamispaikka asukastupa Katiska. Tilassa järjestetään monipuolista toimintaa vauvasta vaariin.

Särkiniemen ja Särkilahden alueella on hyvät urheilumahdollisuudet. Särkiniemessä on useita lenkkeilypolkuja ja lähistöllä sijaitseva Huuhanmäen valaistu latu-pururata on asukkaiden käytettävissä. Alue sijaitsee lähellä Rauhalahden monipuolista hotelli-leirintäaluetta, josta löytyy kylpylä, palloiluhallit (tennis, jalkapallo, sulkapallo, squash), jalkapallokenttä, beach volley -kenttä, uimaranta, kuntosali, seinäkiipeilymahdollisuus, minigolf-radat sekä ratsastustallit.

Lue lisää asukasyhdistyksen facebook-sivulta.