Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 arkisin klo 8-14: jos epäilet koronavirustartuntaa tai tarvitset terveydenhuollosta tietoa koronavirukseen liittyvissä asioissa. Palvelupuhelimesta ei tehdä lähetteitä koronanäytteisiin.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

 

Sosiaalipalvelujen pikalinkkejä Sosiaalipalvelujen pikalinkkejä

Asiakasmaksut Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen esite Sosiaali- ja terveyspalvelujen esite

Hoitotahto Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Palveluntuottajan valinta Palveluntuottajan valinta

Omavalvontasuunnitelmat Omavalvontasuunnitelmat

Ajankohtaista Ajankohtaista

Koronan jälkimainingit ruuhkauttavat suun terveydenhuollon syksyllä

Suun terveydenhuollossa siirryttiin koronapandemian edetessä asteittain poikkeustilaan maaliskuun 2020 lopulta alkaen ja kiireetön hoito keskeytettiin kokonaan huhtikuun lopussa valtakunnallisten ohjeistusten mukaan. Hampaiden ja suun omahoidon tärkeys on korostunut entisestään. Poikkeustilan takia hammashoidossa on odotettavissa hyvin kiireinen syksy.
Lue lisääTietojaKoronan jälkimainingit ruuhkauttavat suun terveydenhuollon syksyllä »

Hyvinvointiranneke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kulttuuria ja liikuntaa edullisesti

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi kaupungin keskeisimmistä tavoitteista. Tähän tavoitteeseen vastataan nyt lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeella, jossa erityyppisiä kaupungin tuottamia palveluja on koottu yhteen edulliseen kokonaisuuteen. Kaikille kuopiolaisille alle 20-vuotiaille tarjotaan mahdollisuus harrastaa ja nauttia monipuolisista liikunta- ja kulttuuripalveluista sekä kansalaisopiston tarjonnasta edullisesti.
Lue lisääTietojaHyvinvointiranneke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kulttuuria ja liikuntaa edullisesti »

70-vuotta täyttäneiden kontaktien välttämiseen ei enää suositusta

Valtioneuvosto purki ikärajaan perustuvan suosituksen fyysisten kontaktien välttämisestä. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa edelleen pidättyvää linjaa ottaen huomioon henkilön kokonaistilanne ja yksilölliset riskitekijät.
Lue lisääTietoja70-vuotta täyttäneiden kontaktien välttämiseen ei enää suositusta »

Kanta-palvelut otettu käyttöön myös sosiaalihuollossa

Kuopion kaupunki on ottanut käyttöön valtakunnalliset sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalvelut eli Kanta-palvelut myös sosiaalihuollon palveluissa. Terveydenhuollossa Kanta-palvelut ovat jo laajasti sekä ammattilaisten että kansalaisten käytettävissä. Sosiaalihuollossa Kanta-palvelut otetaan käyttöön vaiheittain.
Lue lisääTietojaKanta-palvelut otettu käyttöön myös sosiaalihuollossa »