Sosiaalipalvelut

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Ajankohtaista Ajankohtaista

Kuopio on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen – maskisuosituksen noudattaminen on nyt erityisen tärkeää

Kuopiossa on siirrytty koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen maanantaina 18.1.2021. Viime viikon perjantaista alkaen epidemiatilanne on muuttunut Kuopiossa selvästi huonompaan suuntaan ja altistumisia on ollut erityisesti useissa kouluissa. Tämän vuoksi Kuopion kaupunki suosittelee THL:n maskisuosituksen mukaisesti maskin käyttämistä myös perusopetuksen 6.-10. luokka-asteilla.
Lue lisääTietojaKuopio on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen – maskisuosituksen noudattaminen on nyt erityisen tärkeää »

Tukihenkilökoulutuksia Kuopiossa helmikuussa 2021

Haluaisitko olla lapselle tai nuorelle luotettava aikuinen, jonka kanssa ratkoa arjen pulmia? Kuopion kaupungin perhepalvelut ja lastensuojelun avohuolto hakee hyviä tyyppejä lasten ja nuorten tukihenkilöiksi. Tukihenkilö on vapaaehtoinen, joka on lapselle ja nuorelle luotettava ja kannustava aikuinen. Ilmoittaudu 27.-28.2.2021 pidettävään Tukihenkilö-koulutukseen 22.2. mennessä.
Lue lisääTietojaTukihenkilökoulutuksia Kuopiossa helmikuussa 2021 »

Lastensuojelun työsuojeluohjelma vuodelle 2021

Lastensuojeluun on valmisteltu vuodesta 2020 lähtien työolojen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin kohenemiseen tähtääviä toimenpiteitä, jotka koottiin syksyllä 2020 työsuojeluohjelmaksi. Laaja-alainen työsuojeluohjelma hyväksyttiin 11.12.2020 työsuojelutoimikunnassa, ja se kattaa lastensuojelun avohuollon, sijais- ja jälkihuollon sekä perhesosiaalityön henkilöstön.
Lue lisääTietojaLastensuojelun työsuojeluohjelma vuodelle 2021 »

Koronarokotusten aikataulu Kuopiossa

Koronarokotukset ovat käynnistyneet Pohjois-Savossa samaan tapaan kuin muualla Suomessa. Riskiryhmäläisten rokotuksia päästään Kuopiossa tämän hetken tiedon mukaan aloittamaan todennäköisesti helmikuussa. Rokotusaikataulut ovat kiinni rokotteen saatavuudesta. Tiedotamme rokotusaikatauluista lehdissä ja kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa, kun aikataulut varmistuvat.
Lue lisääTietojaKoronarokotusten aikataulu Kuopiossa »