Sosiaalipalvelut

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Ajankohtaista Ajankohtaista

Saattohoito Kuopiossa 10 vuotta -juhlavuotta juhlitaan 1.9.2021

Kaikille avoin ”Saattohoito Kuopiossa 10 vuotta” -juhlavuoden tapahtuma keskiviikkona 1.9. klo 16-18, tapahtumapaikkana Harjulan sairaalan piha-alue (Niuvantie 4), sadesäällä Lehtola-sali. Ohjelmassa puheenvuoroja, musiikkia, osallistavaa toimintaa, vapaata keskustelua sekä pientä tarjoilua. Tule keskustelemaan saattohoidosta Lehtola-kodin henkilökunnan ja vapaaehtoisten kanssa. Halutessasi voit tulla sytyttämään tapahtumapaikalle valmiiksi varatun kynttilän sen läheisen muistolle, jota olet ollut saattamassa osastolla.
Lue lisääTietojaSaattohoito Kuopiossa 10 vuotta -juhlavuotta juhlitaan 1.9.2021 »

KERTTU - sujuvammin kiireettömään hammashoitoon

Savotalon hammashoitolassa aloitetaan syyskuussa uusi vastaanottomalli, joka perustuu asiakkaan hoidontarpeen mukaiseen joustavaan hoitoaikaan. KERTTU-vastaanotolla pyritään saamaan hoitojakso valmiiksi mahdollisimman vähillä käyntikerroilla ja lyhyellä aikavälillä.
Lue lisääTietojaKERTTU - sujuvammin kiireettömään hammashoitoon »

Uusi neuvontapiste ikäihmisille avautuu 30.8.2021

Kuopion kaupunki avaa ikäihmisille uuden neuvontapisteen Suokadun toimintakeskukseen 30.8.2021. Neuvontapiste palvelee ikäihmisten palveluita koskevissa asioissa arkisin kello 9–15. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset tarjoavat ohjausta ja neuvontaa paitsi kaupungin palveluista ja myöntämiskriteereistä, myös yhdistysten ja yritysten palveluista. Sopivia ratkaisuja asiakkaidensa erilaisiin tarpeisiin etsitään yhdessä asiakkaiden kanssa. Avajaisviikolla 30.8.–3.9. ikäihmisten neuvontapisteessä on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Ikäihmisten palveluneuvontaa on uudistettu kuluvan vuoden aikana, ja alkuvuoden aikana otettiin mm. käyttöön chat-palvelu.
Lue lisääTietojaUusi neuvontapiste ikäihmisille avautuu 30.8.2021 »

Kuopion vammaisneuvostoon haetaan jäseniä vammaisjärjestöiltä

Kuopion tulevaan vammaisneuvostoon haetaan jäseniä. Vammaisneuvoston nimeää Kuopion kaupunginhallitus, mutta kuopiolaisilla vammaisjärjestöillä on mahdollisuus esittää ehdokkaita tulevaan vammaisneuvostoon. Vammaisjärjestöjen ehdotuksista pidetään kokous 23.9.2021 klo 18 Kuopion valtuustotalon valtuustosalissa.
Lue lisääTietojaKuopion vammaisneuvostoon haetaan jäseniä vammaisjärjestöiltä »