Sosiaalipalvelut

Hoitotahto

Kirjallinen hoitotahto varmistaa hoidon henkilön toivomalla tavalla tilanteissa, joissa hän ei pysty ilmaisemaan omaa kantaansa.

Omavalvontasuunnitelmat

Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Ajankohtaista Ajankohtaista

Terveysasemien vastaanotoilla vain kiireellistä hoitoa lääketiedepäivien aikana 29.-30.9.2021

Kuopion kaupungin terveysasemilla hoidetaan vain kiireellisiä asioita keskiviikkona ja torstaina 29.-30.9.2021. Suurin osa lääkäreistä osallistuu tuolloin Itä-Suomen Lääketiedepäiville. Koronatilanteen vuoksi tilaisuus pidetään tänä vuonna etänä. Vehmersalmen terveysasema on avoinna ja hoitajat ovat paikalla ke 29.9.klo 8.-15.30 ja to 30.9. klo 8.-12.30. Riistaveden terveysasema on suljettuna kumpanakin päivänä: kiireellisissä tilanteissa tulee ottaa yhteys omaan hoitotiimiin.
Lue lisääTietojaTerveysasemien vastaanotoilla vain kiireellistä hoitoa lääketiedepäivien aikana 29.-30.9.2021 »

Tukihenkilö-koulutusta Kuopiossa 2.-3.10.2021

Haluaisitko olla lapselle tai nuorelle luotettava aikuinen, jonka kanssa ratkoa arjen pulmia? Kuopion kaupungin perhepalvelut ja lastensuojelun avohuolto hakee hyviä tyyppejä lasten ja nuorten tukihenkilöiksi. Tukihenkilö on vapaaehtoinen, joka on lapselle ja nuorelle luotettava ja kannustava aikuinen. Tukihenkilöksi haluaville on koulutusta Kuopiossa 2.-3.10.2021 klo 9.30-15. Ilmoittautumiset viimeistään 28.9. mennessä.
Lue lisääTietojaTukihenkilö-koulutusta Kuopiossa 2.-3.10.2021 »

Asukkaiden näkemys tärkeää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen kehittämisessä

Pohjois-Savon hyvinvointialueen ja osallisuustoiminnan valmistelua varten on avattu asukaskysely, johon voivat osallistua kaikki Pohjois-Savon asukkaat. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa asukkaiden ja asiakkaiden kokemuksia ja toiveita sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palveluiden osalta.
Lue lisääTietojaAsukkaiden näkemys tärkeää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen kehittämisessä »

Kuopio-halli toimii osittain rokotuskeskuksena vielä marraskuun loppuun asti

Kuopio-hallin tiloista noin 1/3 on rokotuskäytössä vielä marraskuun 2021 loppuun asti. Koronarokotukset toteutetaan edelleen hallin Hatsalan puoleisessa päädyssä. Sisäänkäynti rokotuksiin on Hatsalan koulun puoleisista päätyovista ja ulos mennään Hatsalan puoleisista sivuovista. Loput hallista varataan liikuntaa varten – tilassa on mahdollista harrastaa salibandya, sulkapalloa, pickleballia, kuntosalia, varata voimistelualuetta ja juoksuradat ovat käytössä osittain.
Lue lisääTietojaKuopio-halli toimii osittain rokotuskeskuksena vielä marraskuun loppuun asti »