Sukupuolitautien vastaanotto


Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Sukupuolitautien vastaanotolla otetaan asiakkaita vastaan päivittäin rajatusti (max. 7 asiakasta) vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon klo 11.30. Vastaanoton pitää terveydenhoitaja ja tarvittaessa aika varataan lääkärille. Välttämättä lääkärinvastaanotto ei järjesty samalle käynnille. Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä. Ennen näytteenottoa tulee olla vähintään tunti virtsaamatta. Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimien vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

Sukupuolitautien kotitestaus


Jos epäilet klamydia- tai tippuritartuntaa, voit testata taudit kotona. Palvelu on tarkoitettu Kuopiossa ja Tuusniemellä asuville. Testin voi aikaisintaan tehdä viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Tilaa testi soittamalla numeroon 017 186 547 ma-to klo 15-15:30.

Testi lähetetään sinulle kotiin ja toimit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Testi on sinulle ilmainen ja postimaksut ovat valmiiksi maksettu.

HIV-testaus

 

Halutessasi voit käydä HIV-testissä (verinäyte) myös anonyymisti. Testaus tapahtuu Pääterveysaseman laboratoriossa os. Kuninkaankatu 25 A, arkisin klo 10-14.

Lisätietoa sukupuolitaudeista Lisätietoa sukupuolitaudeista

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ilman ajanvarausta
arkisin klo 11.30-13
ilmoittautuminen klo 11.30

Sukupuolitautien

puhelinneuvonta
arkisin klo 13.15-13.45
017 186 560

Sukupuolitaudin kotitestaus Sukupuolitaudin kotitestaus