Sukupuolitautien vastaanotto

 

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi puhelin- ja vastaanottopalvelumme on valitettavasti suljettu. Otathan yhteyttä tarvittaessa omaan hoitoyksikköösi (hoitotiimi, työterveyshuolto, opiskeluterveydenhuolto, neuvola jne).


Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta. Oireiden aikana on hyvä hakeutua vastaanotolle jo tarvittaessa aiemmin.

Vastaanoton pitää hoitaja ja tarvittaessa aika varataan lääkärille. Välttämättä lääkärinvastaanotto ei järjesty samalle käynnille. Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä (miehiltä), joten ennen näytteenottoa tulee olla vähintään tunti virtsaamatta. Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 50,80€. Aika tulee perua puhelimitse viimeistään edellisenä arkipäivänä.

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimien vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

Sukupuolitautien kotitestaus


Jos epäilet klamydia- tai tippuritartuntaa, voit testata taudit tarvittaessa myös kotona tilaamalla testin sähköisen asioinnin kautta https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Testin voit tehdä aikaisintaan viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta. Testi on sinulle maksuton.

Testin tilaus on aina henkilökohtainen ja palvelu on tarkoitettu kuopiolaisille ja Tuusniemellä asuville.
 

Tarkista, että henkilötietosi ovat oikein, erityisesti osoite ja puhelinnumero. Testiä ei voi tehdä kuukautisten eikä antibioottikuurin aikana ja kuurin loppumisesta pitää olla kulunut vähintään viikko. Testi tehdään miehiltä virtsasta, ks.ohessa oleva video. Naisilta testi otetaan pakkauksen ohjeen mukaan pumpulitikulla emättimestä.

Testi lähetetään sinulle kotiosoitteeseen. Lue ja säilytä itselläsi pakkauksessa olevat ohjeet ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Tarvittaessa jatkohoidosta sovit ottamalla yhteyttä suoraan hoitotiimiin https://www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin (koronapoikkeustilan vuoksi) tai mikäli olet tilannut testin seksuaaliterveysneuvolasta, ota yhteyttä sinne https://www.kuopio.fi/seksuaaliterveys?inheritRedirect=true.

Opiskelijoiden sukupuolitautitestaus hoidetaan opiskeluterveydenhuollon kautta, joten otathan ensisijaisesti sinne yhteyttä. Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löydät oppilaitoksen sivuilta.

HIV-testaus


Halutessasi voit käydä HIV-testissä myös anonyymisti. Testaus tapahtuu Pääterveysaseman laboratoriossa (Savotalo) os. Kuninkaankatu 25 A, arkisin klo 12 - 13.30. Testaus on maksuton.

Näytteenottoon saapuessasi, et tarvitse erillistä ilmoittautumista, vaan ota suoraan vuoronumero (verinäyte). Sinua palvellaan vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Varauduthan odottamaan.

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngLisätietoa sukupuolitaudeista

 

Lisätietoa sukupuolitaudeista Lisätietoa sukupuolitaudeista

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi puhelin- ja vastaanottopalvelumme on valitettavasti suljettu. Otathan yhteyttä tarvittaessa omaan hoitoyksikköösi (hoitotiimi, työterveyshuolto, opiskeluterveydenhuolto, neuvola jne).

Ajanvaraus ja neuvonta
p.017 186547 tai 017 186560 ma-pe klo 09.45-10.45 ja 13-13.30 (torstaisin ei klo 13-13.30 puhelintuntia numerossa 017 186547)

 

 

Sukupuolitaudin kotitestaus Sukupuolitaudin kotitestaus