Sukupuolitautien vastaanotto


Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Vastaanoton pitää hoitaja ja tarvittaessa aika varataan lääkärille. Huomioitahan, ett välttämättä lääkärinvastaanotto ei järjesty samalle käynnille. Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä. Ennen näytteenottoa tulee olla vähintään tunti virtsaamatta. Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Sukupuolitautien vastaanotolle voit varata web -ajan https://www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut Web-aikoja voi varata edelliseen päivään klo 24 asti, web -aikaa ei voi varata enää saman päivän aikana. Peruuttamatta ja / tai käyttämättä jääneestä hoitajan tai lääkärin vastaanottoajasta perimme 50,80 euron maksun.

Sukupuolitautien vastaanotolle voi tulla toistaiseksi vielä myös ilman ajanvarausta (max. 2 asiakasta/päivä) vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon klo 11.30.  

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimien vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

Sukupuolitautien kotitestaus


Jos epäilet klamydia- tai tippuritartuntaa, voit testata taudit tarvittaessa myös kotona. Palvelu on tarkoitettu Kuopiossa ja Tuusniemellä asuville asiakkaille. Testin voit tehdä aikaisintaan viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta.

Tilaa testi soittamalla numeroon 017 186 547 ma-to klo 15-15:30.

Testi lähetetään sinulle kotiin ja toimit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Testi on sinulle ilmainen ja postimaksut ovat valmiiksi maksettu. Testitilaus on henkilökohtainen. Toistaiseksi kotitestausta ei ole mahdollista tilata sähköisesti.

HIV-testaus


Halutessasi voit käydä HIV-testissä (verinäyte) myös anonyymisti. Testaus tapahtuu Pääterveysaseman laboratoriossa os. Kuninkaankatu 25 A, arkisin klo 10-13.30.

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngLisätietoa sukupuolitaudeista

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngYhteystiedot


Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)
Ajanvaraus: https://www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut
Ilman ajanvarausta: ilmoittautuminen arkisin klo 11.30.

Sukupuolitautien puhelinneuvonta
arkisin klo 13.15-13.45
017 186 560

Lisätietoa sukupuolitaudeista Lisätietoa sukupuolitaudeista

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ajanvaraus: www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut
Ilman ajanvarausta: ilmoittautuminen arkisin klo 11.30.

Puhelinneuvonta
arkisin klo 13.15-13.45
017 186 560
017 186 547 (ei torstaisin)

Sukupuolitaudin kotitestaus Sukupuolitaudin kotitestaus