Sukupuolitautien vastaanotto

 

Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan kahden viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta. Oireiden aikana on hyvä hakeutua vastaanotolle jo tarvittaessa aiemmin.

Vastaanoton pitää hoitaja ja tarvittaessa aika varataan lääkärille. Välttämättä lääkärinvastaanotto ei järjesty samalle käynnille. Osa tutkimuksista tehdään virtsanäytteestä (miehiltä), joten ennen näytteenottoa tulee olla vähintään tunti virtsaamatta. Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Sukupuolitautien vastaanotolle voit varata nettiajan https://www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut Ajan  voi netistä varata edelliseen päivään klo 24 asti, aikaa ei voi varata enää saman päivän aikana.

Sukupuolitautien vastaanotto poikkeuksellisesti kiinni 14.11, 28.11 ja 4.12


Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 50,80€. Aika tulee perua suoraan vastaanoton kautta viimeistään edellisenä arkipäivänä.

Sukupuolitautien vastaanotolle voi tulla myös ilman ajanvarausta (max. 2 asiakasta) vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon klo 11.30.

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen hoitotiimien vastaanotoilla, opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

Sukupuolitautien kotitestaus

 

Huom! Postilakon vuoksi emme pysty toimittamaan kotitestipaketteja. Halutessasi testin ole yhteydessä puhelinneuvontaamme.


Jos epäilet klamydia- tai tippuritartuntaa, voit testata taudit tarvittaessa myös kotona tilaamalla testin sähköisen asioinnin kautta. Testin voit tehdä aikaisintaan viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta. Testi on sinulle maksuton.

Testin tilaus on aina henkilökohtainen ja palvelu on tarkoitettu kuopiolaisille ja Tuusniemellä asuville. Opiskelijat ovat yhteydessä omaan opiskeluterveydenhuoltoon.

 

Tarkista, että henkilötietosi ovat oikein, erityisesti osoite ja puhelinnumero. Testiä ei voi tehdä kuukautisten eikä antibioottikuurin aikana ja kuurin loppumisesta pitää olla kulunut vähintään viikko. Testi tehdään miehiltä virtsasta, ks.ohessa oleva video. Naisilta testi otetaan pakkauksen ohjeen mukaan pumpulitikulla emättimestä.

Testi lähetetään sinulle kotiosoitteeseen. Lue ja säilytä itselläsi pakkauksessa olevat ohjeet ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Tarvittaessa jatkohoidosta sovit ottamalla yhteyttä suoraan sukupuolitautivastaanotolle tai mikäli olet tilannut testin seksuaaliterveysneuvolasta, otat yhteyttä sinne.

HIV-testaus


Halutessasi voit käydä HIV-testissä myös anonyymisti. Testaus tapahtuu Pääterveysaseman laboratoriossa (Savotalo) os. Kuninkaankatu 25 A, arkisin klo 12 - 13.30. Testaus on maksuton.

Näytteenottoon saapuessasi, et tarvitse erillistä ilmoittautumista, vaan ota suoraan vuoronumero (verinäyte). Sinua palvellaan vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Varauduthan odottamaan.

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngLisätietoa sukupuolitaudeista

https://www.kuopio.fi/kuopio-v2-theme/images/spacer.pngYhteystiedot


Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)
Ajanvaraus: https://www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut
Ilman ajanvarausta: ilmoittautuminen arkisin klo 11.30.

 

Lisätietoa sukupuolitaudeista Lisätietoa sukupuolitaudeista

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Ajanvaraus: www.kuopio.fi/fi/eterveyspalvelut
Ilman ajanvarausta: ilmoittautuminen arkisin klo 11.30.

Puhelinneuvonta
arkisin klo 13.15-13.45
017 186 560
017 186 547 (ei torstaisin)

Sukupuolitaudin kotitestaus Sukupuolitaudin kotitestaus