Suun terveydenhuolto

Pohjois-Savon hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Jatkossa suun terveydenhuollon palvelut Kuopion alueella järjestää yhteinen hyvinvointialueemme.

Ajanvarausnumero, aukioloajat ja hoitoon pääsyn kriteerit ovat toistaiseksi samat kuin tähän saakka Juankosken, Karttulan, Maaningan, Nilsiän, Tuusniemen, Vehmersalmen sekä Savotalon, Canthian, Harjulan, Neulamäen ja Pyörön toimipisteissämme.

Pyydämme asiakkaitamme ystävällisesti ottamaan kiireettömissä asioissa yhteyttä vasta 9.1. alkaen ruuhkaantumisen välttämiseksi. Kiireellisissä asioissa palvelemme jokaisena arkipäivänä klo 7.45–16.00. Ajanvarauksen voi edelleen perua myös tekstiviestillä. Alle 18-vuotiaille lähetämme uuden ajan automaattisesti, ja täysi-ikäisiä pyydetään varaamaan uusi aika soittamalla.

 

Terve suu edistää koko kehon terveyttä. Pidä hyvä huoli hampaidesi ja suusi omahoidosta joka päivä. Neuvoja ja ohjeita hyvään omahoitoon sekä suun ja hampaiston terveydestä huolehtimiseen saat hammashoitoloidemme ammattilaisilta.

Suun terveystarkastuksessa tai hammaslääkärin tekemässä suun ja hampaiston tutkimuksessa määritellään hoidontarve, riski sairastua suun ja hampaiston sairauksiin sekä tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja määritetään seuraavan tutkimuksen ajankohta. Oman suunnitelmasi mukaiset suun terveystarkastukset tai tutkimukset auttavat ylläpitämään hyvää suun terveyttä.

Ota yhteys oman kuntasi ajanvaraukseen, jos olet uusi asiakas ja haluat varata ajan tutkimukseen tai sinulla on mahdollisesti jokin suun sairaus. Aiemmin tutkimuksessa ja kokonaishoidossa käyneet asiakkaat voivat varata uuden kiireettömän ajan suun terveystarkastukseen tai tutkimukseen oman hoitosuunnitelmansa mukaisesti. Kiireellisen hoidon tarve arvioidaan puhelimitse ajanvarauksen yhteydessä, ja kiireellisen hoidontarpeen kriteerit täyttävissä tapauksissa vastaanotolle pääsee saman päivän aikana.


Ajanvaraus ja varauksen peruminen.

 

KERTTU - kertakäynnillä terveempi suu

Uusi KERTTU-vastaanottomme palvelee Savotalon hammashoitolan tiloissa Tulliportinkadulla. KERTTU perustuu asiakkaan hoidontarpeen mukaiseen joustavaan hoitoaikaan, ja vastaanotolla pyritään saamaan hoitojakso valmiiksi mahdollisimman vähillä käyntikerroilla ja lyhyellä aikavälillä. Vastaanotolla työskentelee tavallisimmin viisi hammaslääkäri-hammashoitaja-työparia ja kaksi suuhygienistiä, sekä päivittäistä toimintaa ja ajanvarauksia koordinoiva "kapellimestari".

Asiakaspalvelumme arvioi asiakkaan soveltuvuuden KERTTU-vastaanotolla hoidettavaksi, ja KERTTUuun ohjataan asiakkaita sekä kiireettömän hoidon jonosta että suuhygienistien vastaanotoilta. 

KERTTU-vastaanotto

 

Hoitoon pääsyn toteutuminen suun terveydenhuollossa

Hoidon tarpeen arviointi toteutuu suun terveydenhuollossa lain mukaisesti kolmen vuorokauden kuluessa. Odotusaika aikuisten kiireettömään hammaslääkärin tutkimukseen on tällä hetkellä hoitotakuun mukaisesti noin kuusi (6) kuukautta (päivitetty 11.3.2022).

Suun terveydenhuollon kiireellinen hoito toteutuu samana päivänä. Välitöntä suun terveydenhuollon yhteydensaantia varmistetaan OSCC-puhelinpalvelujärjestelmällä.

 

Suun terveydenhuollon laskutiedustelut

Laskureskontra p. 040 146 9967 MA-PE klo 9-12

 

Suun terveydenhuollon ajanvaraus ja päivystys Suun terveydenhuollon ajanvaraus ja päivystys

Kiireellisen hoidon ajanvaraus arkisin klo 16 jälkeen, juhlapyhinä ja viikonloppuisin

  • juhlapyhinä ja viikonloppuisin klo 8.00-9.00 p. 017 174 020
  • muina aikoina p. 116 117 (päivystyksen neuvonta)

Päivystyspotilaan vaihtoehto jatkohoitoon Päivystyspotilaan vaihtoehto jatkohoitoon

Suunterveyden ennaltaehkäisy Suunterveyden ennaltaehkäisy