Talous ja strategia

Avointen saatavien maksuvalvonnan ja perintäpalvelujen muutokset

Kuopion kaupunki on tehnyt 29.3.2021 päätöksen siirtää kaupungin maksamattomien laskujen perinnän osaksi Monetra Pohjois-Savo Oy:n talouden kokonaispalvelua. Perintäpalvelun tuottajana toimii Monetra Oy:n ja Sarastia Oy:n omistama kotimainen Suomen Kuntaperintä Oy.
Lue lisääTietojaAvointen saatavien maksuvalvonnan ja perintäpalvelujen muutokset »

Kuopion kaupungin talousarvio 2021: Kaupunkilaisten hyvä arki turvataan – palvelujen laajentamiseen ei mahdollisuutta

Kuntatalous on poikkeuksellisessa tilanteessa. Valtion tukitoimet ovat johtaneet siihen, että kuntatalous näyttää odotettua paremmalta. Koronapandemian vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen ja tulevat näkymään muun muassa yritystoiminnassa sekä erityisesti tapahtuma- ja matkailutoiminnassa sekä työllisyydessä. Kuopio joutuu lähivuosina tekemään kiperiäkin palvelulinjauksia, mutta edelleen kuopiolaisen peruspalvelut ja kuntalaisten hyvä arki turvataan.
Lue lisääTietojaKuopion kaupungin talousarvio 2021: Kaupunkilaisten hyvä arki turvataan – palvelujen laajentamiseen ei mahdollisuutta »

Kuopion kaupungin talousarvio 2020: taloudessa korjausliike – peruspalvelut edelleen hyvällä tasolla

Vaikka talouden vire on positiivinen, työttömyys on alhaisimmalla tasollaan vuosikymmeneen ja kaupungin asukasluvun kasvu on jälleen nopeutumassa, on kaupungin sopeutettava talouttaan. Peruspalvelut tullaan pitämään hyvällä tasolla ja kuntalaisten hyvinvointia edistävät investoinnit jatkuvat. Hoivapalvelujen työvoimatarpeeseen vastaaminen on erityisen huomion kohteena.
Lue lisääTietojaKuopion kaupungin talousarvio 2020: taloudessa korjausliike – peruspalvelut edelleen hyvällä tasolla »

Kuopion kaupungin tilinpäätös 2019

Kuopion kaupungin tilinpäätös muodostui 54,9 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi. Kyse on kuitenkin kirjanpidollisesta ylijäämästä Kuopion Vesi Liikelaitoksen yhtiöittämisen seurauksena. Ilman kertaluonteisia kirjanpitoeriä kaupungin tulos oli ennätyksellisen huono, -38 miljoonaa euroa.
Lue lisääTietojaKuopion kaupungin tilinpäätös 2019 »

Elinvoima- ja konsernipalvelut Elinvoima- ja konsernipalvelut

PL 1097, Suokatu 42 A, 3. krs
70110 Kuopio
puh. 017 182 111
talousjastrategia(at)kuopio.fi

Strategia ja kehittäminen
Strategiajohtaja
Sirpa Lätti-Hyvönen
puh. 044 718 2132
sirpa.latti-hyvonen(at)kuopio.fi

Talous- ja omistajaohjaus
Talousjohtaja
Pauliina Pietikäinen
puh. 044 718 2161
pauliina.pietikainen(at)kuopio.fi