Kustannussäästöjä taloyhtiöille ja energiatehokkuutta asumiseen


Taloyhtiöissä kannattaa parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja kannustaa energiansäästöön asumisessa sekä myös yhteisten tilojen käytössä ja hoidossa. Useiden taloyhtiöiden hallitukset pohtivat parhaillaan, kestävätkö yhtiövastikkeet nousevat energiakustannukset ja olisiko aika tehdä energiaremontti.

Alueellinen energianeuvonta kampanjoi taloyhtiöiden energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian puolesta. Energiaviraston rahoittama ja Motivan hallinnoima Taloyhtiökampanja kannustaa taloyhtiöiden hallituksia lähtemään mukaan muodostamaan oman alueen taloyhtiöfoorumeita. Foorumeilla taloyhtiöt tutustuvat toisiinsa, pääsevät jakamaan tietoa ja kokemuksia jo tehdyistä panostuksista energiatehokkuuteen sekä tunnistamaan yhteistyömahdollisuuksia.

Yhteistyötä ja vertaistukea

Yhteistyö kannattaa aina. Energiaremontteja voi myös kilpailuttaa vaikkapa yhdessä samaan ikäluokkaan kuuluvan naapuritaloyhtiön kanssa, jolloin rahaa säästyy. Taloyhtiöfoorumit tuovat yhteen samassa tilanteessa olevia taloyhtiöitä, joten niistä löytyy potentiaalisia yhteistyökumppanuuksia.

Foorumeilla on myös hyvä mahdollisuus nostaa keskusteltavaksi alueen rakennuskannan ja viihtyisyyden kehittämiseen liittyviä seikkoja sekä jutella virallisemmistakin asioista, kuten ottaa kantaa kaavoitukseen. Voidaan myös sopia yhteistyökuvioita ulkoalueiden hoitoon, perustaa korttelipihatalkoisiin jne.

Alueen energianeuvojat tarjoavat mielellään tukea foorumeiden perustamisessa.

Tulevia tapahtumia asukkaille

Avoimet webinaarit vuokra-asukkaille ja kaikille aiheista kiinnostuneille
Ke 5.5.2021
Aiheena sähköpyöräily, sähköautoilu, energiatehokkuus, kierrätyksen uudet tuulet sekä kuinka vaikutat oman asumisesi hintaan olemalla energiatehokas. Mukaan pääset osoitteesta www.tinyurl.com/vuokralaisille

Ti 11.5.2021
Aiheena vuokralainen kierrättäjänä, miten säästää energiakuluissa, energiaekspertit ja mukana myös valveutunut vuokra-asukas, ehta Savon daami Tyyne Kettunen!
Mukaan pääset osoitteesta: http://www.tinyurl.com/vuokralla

Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua. Webinaarit järjestetään Teams-yhteyden kautta, voit seurata niitä tietokoneen selaimella, puhelimeen tarvitset Teams-applikaation.

Vuokralaiswebinaariesite (pdf)

Taloyhtiöiden hallitukselle ja osakkaille suunnattu webinaarisarja on tältä keväältä päättynyt. Esitysmateriaalit löytyvät Pro-Agrian kampanjasivulta.

Tuleviin tapahtumiin ja webinaareihin voi tutustua myös Kiinteistöliitto Itä-Suomen sivuilla.


 

Lisätietoja Lisätietoja

Energianeuvoja
Petri Lehtinen
044 718 2187

Energianeuvoja
Lydia Luoma-aho
044 718 2150

Energianeuvoja
Mari Turunen
044 718 2870