Tartuntatautivastaanotto


Vastaanotolla hoidetaan tartuntataudeista johtuvia kontaktin jäljityksiä, työstäpidätyksiä ja tiimilääkäreiden lähettämiä tarttuvien tautien hoitoonohjausasioita sekä epidemiaselvittelyjä.

Ilmoitus epäillystä ruokamyrkytyksestä


Mikäli olet syönyt kuopiolaisessa ravintolassa, kahvilassa tai ruokalassa, tai ostanut elintarvikkeita Kuopiosta ja epäilet sairastuneesi ruokamyrkytykseen, ole hyvä ja täytä sähköinen lomake Ilmoitus epäillystä ruokamyrkytyksestä.

Ilmoituksesi jälkeen terveysviranomainen ottaa sinuun yhteyttä. Tilanteen selvittämiseksi sinut ohjataan toimittamaan (uloste-)näyte laboratorioon. Tarkemmat ohjeet saat puhelimitse.

Mikäli ruokailupaikka ei sijaitse Kuopiossa, ota yhteyttä kyseisen kunnan ympäristöterveydenhuoltoon. Kuntien yhteystiedot löydät Ruokaviraston sivulta.

Usein kysyttyä ruokamyrkytyksistä:

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/usein-kysyttya-ruokamyrkytyksista/

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta), ei erillistä ilmoittautumista.

Ajanvaraus ja neuvonta muissa kuin korona- ja kausi-influenssarokotusasioissa:

p. 017 186 547
ma-to klo 9.45-10.45

HUOM! Asiakaspuhelin ja vastaanottopalvelumme on toistaiseksi suljettu/supistettu, otathan tarvittaessa yhteyttä oman alueesi hoitotiimiin tai muuhun terveydenhuollon yksikköösi (neuvola, kouluterv.huolto, opiskeluterv.huolto, työterveyshuolto)

Huomioitavaa: Vastaanotolle vain ajanvarauksella. Seuraamme koronaepidemiatilanteen kehittymistä ja vastaanotto-/puhelinaikoja muutamme tarvittaessa myös sen mukaan.