Koronavirus-neuvontanumerot Koronavirus-neuvontanumerot

  • Kuopion kaupungin koronavirus–palvelupuhelin 044 704 6700 (huom. valitsethan oikein suuntanumeron 044) ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.
  • Koronaviestinnän palvelupuhelinnumeroita kaupungin verkkosivuilla, mm. jaksamiseen tai lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa: www.kuopio.fi/koronavirus-neuvontapuhelimet.

Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa Tukea yli 70-vuotiaille koronatilanteessa

Sähköinen asiointi Sähköinen asiointi

Tuoreimmat uutiset

Kuopiolaisten influenssarokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 18.10.2021

Influenssarokotuksiin voi varata aikoja maanantaista alkaen Kuopio-hallin rokotuksiin. Maaseutualueiden terveysasemilla aikuisten joukkorokotukset alkavat vk 46. Neuvoloissa rokotetaan 6 kk-6 v lapset sekä raskaana olevat, www.kuopio.fi/neuvolat. Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut asetusta maksuttoman influenssarokotuksen saajista. 18.10.2021 alkaen maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen henkilöön tai vakavalle influenssalle alttiiseen henkilöön, jota ei voida suojata rokotteella.
Lue lisääTietojaKuopiolaisten influenssarokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 18.10.2021 »

Vehmersalmen terveysaseman lääkärin ja hoitajien vastaanotot suljettu perjantaina 22.10.2021

Vehmersalmen terveysaseman lääkärin ja hoitajien vastaanotot suljettu perjantaina 22.10.2021. Kiireellisissä asioissa yhteys puh. 017 186 221.
Lue lisääTietojaVehmersalmen terveysaseman lääkärin ja hoitajien vastaanotot suljettu perjantaina 22.10.2021 »

Kuopiolaisten influenssarokotukset alkavat 1.11.2021

Vuoden 2021 kausi-influenssarokotukset alkavat viikolla 44. Kanta-kaupungissa aikuisten riskiryhmien rokotukset järjestetään Kuopio-hallissa ajanvarauksella. Rokotusajanvarauksen voi tehdä puhelimitse tai sähköisestä ajanvarauspalvelusta 18.10. klo 8 alkaen. Kuopion maaseutualueiden terveysasemilla aikuisten riskiryhmien rokotukset toteutetaan joukkorokotuksina vk 46 alkaen. Influenssarokotuksen Kuopio-hallissa ja joukkorokotuksissa saa vain THL:n ohjeen mukaisesti maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutettu henkilö. Kuopion kaupunki odottaa THL:n ehdottaman asetusmuutoksen voimaantuloa ja tiedottaa kuntalaisille, mikäli myös vakavasti alttiiden lähipiirillä on oikeus maksuttomaan influenssarokotukseen. Neuvoloissa rokotetaan 6 kk-6 v lapset sekä raskaana olevat.
Lue lisääTietojaKuopiolaisten influenssarokotukset alkavat 1.11.2021 »

Kouluterveyskyselyn mukaan kuopiolaisten lasten ja nuorten liikkuminen on lisääntynyt

Uusimman kouluterveyskyselyn (2021) mukaan kuopiolaisten lasten ja nuorten arjen fyysisessä aktiivisuudessa on nähtävillä myönteistä kehitystä: suosituksen mukaan liikkuvien ala- ja yläkoululaisten sekä lukiolaisten osuus on lisääntynyt. Kuopiossa on viime vuosina panostettu laaja-alaisesti erityisesti lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseen. Nuorten kokema ahdistuneisuus ja sen lisääntyminen nousee huolenaiheeksi Kouluterveyskyselyssä.
Lue lisääTietojaKouluterveyskyselyn mukaan kuopiolaisten lasten ja nuorten liikkuminen on lisääntynyt »