Kuopion turvakoti


Turvakoti on ympärivuorokautinen, asiakkaalle maksuton kriisityönyksikkö, johon lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeva henkilö tai perhe voi mennä oma-aloitteisesti tai viranomaisen tai muun tahon ohjaamana, tarvittaessa myös nimettömänä. (Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelun tuottajalle 1354/2014, 3 §.)

Palvelu on turvakotipalvelua, joka on turvakodin tarjoamaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta lähisuhdeväkivaltaa kokeneelle tai sen uhan alla eläville henkilöille tai perheille.

Palvelut ovat jokaisen sitä tarvitsevan saatavilla asuinpaikasta riippumatta. Palvelut ovat tarjolla perheiden lisäksi myös yksittäisille asiakkaille, iästä riippumatta. Turvakotipalvelut ovat maksuttomia.

Jos koet väkivaltaa tai sen uhkaa, voit tehdä turvasuunnitelman tulostamalla tämän tiedoston itsellesi: Henkilökohtainen turvasuunnitelma (pdf).

Turvakodin esteettömyys

Turvakodin oven lähelle pääsee helposti autolla. Turvakodilla ei ole erikseen merkittyjä esteettömiä autopaikkoja. Autopaikkoja on kuitenkin hyvin saatavilla piha-alueella ja auto on mahdollisuus pysäköidä siten, että esim. apuvälineen kanssa liikkuminen on mahdollista.

Turvakodilla on yksi esteetön huone, jossa on esteetön WC- ja peseytymistila. Turvakodin yhteistilat ovat lähes esteettömät, mutta esimerkiksi osaan keittiön kaapeista ja laitteista ei yllä istumakorkeudelta. 

Tullessasi turvakotiin, pyydämme soittamaan henkilökunnalle, joka opastaa oikealle ovelle ja auttaa turvakodille saapumisessa.

Yhteystiedot

 

Kuopion turvakoti (THL)
Lastentie 1 A, B-ovi
70620 KUOPIO (kartta)

Ympärivuorokautisesti 017 183 393.

Tutustu toimintaamme:

Suunnitelmat Suunnitelmat