Työnhakijalle

 

Kuopion työllisyyspalvelussa saat käyttöösi asiantuntevan palvelumme työllistymisesi edistämiseksi. Tervetuloa kuulemaan monipuolisesta tarjonnastamme!

”Toimintamme perustuu alusta alkaen henkilökohtaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Kuuntelemme tämänhetkisen tilanteesi, toiveesi ja tavoitteesi, ja niiden pohjalta teemme yhdessä suunnitelman kohti työllistymistäsi. Meillä on laaja valikoima palveluita, jotka kaikki ovat maksuttomia.”

Ryhmäpalvelut/Välineitä työnhakuun -työnhakuvalmennus

Me ryhmäpalveluissa järjestämme erilaisia työllistymistäsi tukevia ryhmiä ja kursseja. Voit osallistua esimerkiksi Välineitä työnhakuun –valmennukseen (esite), jossa saat ajankohtaista tietoa, ohjausta ja neuvontaa tehokkaaseen työnhakuun. Valmennuksen keskeisiä teemoja ovat oman osaamisen tunnistaminen ja markkinointi viiden teemapäivän kautta: 1) ForeAmmattiPlus-ohjelman avulla tehtävä osaamiskartoitus 2) Työnhaun asiakirjat ja CV, 3) Koulutus työnhaun tukena 4) Hissipuhe ja videotyöhaastattelu sekä 5) sähköinen työnhakulomake ja avoin haku.

Valmennus järjestetään kuukausittain (pl. heinäkuu) ja yhden teemapäivän kesto on n. 4 tuntia (klo 12-16 ja elokuusta alkaen klo 9-13). Valmennus käy aktiivimalliin työllistymistä edistävänä palveluna 1.4. alkaen niille, joilla aktiivimallin tarkastelujakso on alkanut aikaisintaan huhtikuussa.

Tarjoamme lisäksi mm. digitaitoihin liittyvää koulutusta, yrittäjyysneuvontatuokioita ja opastusta ForeAmmattiPLUS -digipalvelun käyttöön.

Monialainen yhteispalvelu (TYP)

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa pidempään työttömänä olleille työnhakijoille työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalveluja eri viranomaisten yhteistyössä ns. yhden luukun periaatteella. TE-toimiston, kunnan ja Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi parhaita ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. Polkusi työelämään voi kulkea esimerkiksi työkokeilun, koulutuksen, kuntouttavan työtoiminnan tai tuetun työn kautta. TYP-palvelussa pääset myös maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajalle sekä saat tarvittaessa tietoa Kelan ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista.

Monialaisen yhteispalvelun esite

Kuntouttava työtoiminta vuodelle 2019

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka saavat työttömyyden perusteella työmarkkinatukea tai toimeentulotukea ja jotka elämänrytmiä jäsentävän työtoiminnan lisäksi tarvitsevat yksilövalmennuksen tarjoamaa vahvaa tukea ja ohjausta elämäntilanteensa ja vahvuuksiensa kartoittamisessa sekä jatkosuunnitelmien tekemisessä. Kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu henkilöille, jotka kykenisivät osallistumaan työsuhteiseen työhön tai julkisiin työvoimapalveluihin.

Työ- ja toimintakykyä edistävää kuntouttavaa työtoimintaa järjestävät palveluntuottajat:

Oppimis- ja työelämävalmiuksia edistävää kuntouttavaa työtoimintaa järjestävät palveluntuottajat:


Työhön valmentavat palvelut vuodelle 2019

Tarjoamme sinulle työllistymistä tukevia palveluja oman tavoitteesi ja palvelutarpeesi mukaan.

Alkuvaiheen selvittelyjakson tavoitteena on kartoittaa työ- ja toimintakykyä jatkosuunnitelmien tekemisen tueksi.

Alkuvaiheen selvittelyjakson palveluntuottajat:


Työllisyyspalvelun asiakkaana voit suorittaa myös työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutuksen, mikäli kortin puuttuminen on työllistymisesi esteenä.

Tulityökorttikoulutusta tarjoavat palveluntuottajat:

 • Traffica Oy
 • Alertum Oy
 • Peltaco Oy
 • Anakom ky

Työturvallisuuskorttikoulutusta tarjoavat palveluntuottajat:

 • Traffica Oy
 • Alertum Oy
 • Peltaco Oy
 • Anakom ky


Hygieniapassikoulutusta tarjoaa seuraava yritys:

 • Anakom ky
 • Savon koulutus Oy
   

Palkkatuettu työ kaupungille

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelussa on tarjolla myös määräaikaisia, osa-aikaisia työsuhteita eri tehtävissä osaamisesi ja tavoitteittesi mukaan. Kokopäivätyötä tarjotaan kotikunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluville työnhakijoille (57–61v.), joilla on työttömyyspäivärahan enimmäisaika täyttynyt. Kuuden kuukauden mittaisissa työsuhteissa huomioiden aiempi ammatillinen osaaminen.
 

Työhönvalmennus ja yritysyhteistyö

Haluatko tukea ja kannustusta työnhakuun, työnetsintään tai työllistymis- ja koulutuspolkujen suunnitteluun? Työhönvalmennuksessa ja yritysyhteistyössä sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä palvelua työllistymisesi edistämiseksi, työnantajaverkostoja ja työkaluja päästäksesi töihin yrityksiin.


Kuopion työllistämistuki työnhakijalle

Kuopion kaupungin työllistämistuki on yli 200 päivää työmarkkinatukea saaneille tarkoitettu tuki työnhaun tueksi. Kohderyhmään kuuluessasi saat merkiksi oikeudestasi tukeen työllistämistukikortin. Lue lisää työllistämistuesta.
 

Etsitään työ-palvelu

Jos tarvitset kohdennettua työnetsintää ja työhönvalmennusta, voit osallistua palveluun, jossa painotetaan työnhakutaitojen kehittämistä. Valmennus keskittyy työnhakijan sijoittumiseen avoimille työmarkkinoille työnhakukenttää laajentamalla ja valmennuksen tavoitteena on palkkatyösuhde.

Etsitään työ- palvelua tuottavat palveluntuottajat:


Tuetusti työhön- palvelu

Jos tarvitset enemmän tukea ja ohjausta työsuhteeseen päästäksesi, voidaan tuki- ja työllisyysmahdollisuuksia kartoittaa Kuopion työllisyyspalvelun yhteistyöyrityksiltä. Mukana ovat seuraavat yritykset:

Terveydenhoitajan palvelut

Tarjoamme sinulle tarvittaessa myös terveydenhoitajan palveluja tiloissamme. Tämän palvelun tavoitteena on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen siten, että työllistymiseen liittyvien suunnitelmien tekeminen mahdollistuisi. Palvelutarpeesi mukaan voimme hankkia asiantuntijalausuntoja ja konsultaatiota työkykyselvitysten tueksi.

Terveydenhoitajan esite

Hae työllisyyspalvelun asiakkuuteen: Ilmoittautumislomake työllisyyspalveluiden asiakkaaksi