Työnhakijalle


Kuopion työllisyyspalvelussa saat käyttöösi asiantuntevan palvelumme työllistymisesi edistämiseksi. Tervetuloa kuulemaan monipuolisesta tarjonnastamme!

Toimintamme perustuu alusta alkaen henkilökohtaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Kuuntelemme tämänhetkisen tilanteesi, toiveesi ja tavoitteesi, ja niiden pohjalta teemme yhdessä suunnitelman kohti työllistymistäsi. Meillä on laaja valikoima palveluita, jotka kaikki ovat maksuttomia.

Palvelumme voidaan jakaa kolmeen ryhmään tavoitteesi ja palvelutarpeesi mukaan:

  1. Työhönpääsyä tukevat palvelut
  2. Osaamisen kehittymistä tukevat palvelut
  3. Työkykyä ja hyvinvointia tukevat palvelut

Hae työllisyyspalvelun asiakkuuteen
 

Työhön pääsyä tukevat palvelut

Työhönvalmennus ja yritysyhteistyö

Haluatko tukea ja kannustusta työnhakuun, työnetsintään tai työllistymis- ja koulutuspolkujen suunnitteluun? Työhönvalmennuksessa ja yritysyhteistyössä sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä palvelua työllistymisesi edistämiseksi, työnantajaverkostoja ja työkaluja päästäksesi töihin yrityksiin.

Palkkatuettu työ kaupungille

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelussa on tarjolla myös määräaikaisia, osa-aikaisia työsuhteita eri tehtävissä osaamisesi ja tavoitteittesi mukaan. Kokopäivätyötä tarjotaan kotikunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluville työnhakijoille (57–61v.), joilla on työttömyyspäivärahan enimmäisaika täyttynyt. Kuuden kuukauden mittaisissa työsuhteissa huomioiden aiempi ammatillinen osaaminen.

Nuorten työpolku -hanke

Nuorten työpolku -hankkeen (ESR) tavoitteena on ehkäistä nuorten työttömyyttä ja katkaista jo syntyneet työttömyysjaksot mahdollisimman nopeasti. Hanke toimii ajalla 1.2.2020 - 31.1.2023. Lue lisää hankkeen esitteestä (PDF).

Kesätyöseteli 2021

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa kesätyösetelin kaikille Kuopion 9. luokkalaisille nuorille nyt neljättä kertaa. Seteliä on jaettu vuodesta 2018 alkaen. Seteli on 300 euron arvoinen ja tarkoitettu työnantajalle joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin kesäkauden aikana 1.6.- 31.8.2021. Palkan on oltava 2 viikon tai 10 työpäivän ajalta vähintään 450€. Kesätyöseteli jaetaan kaikille kuopiolaisille 9. luokkalaisille oman oppilaitoksen kautta.

Avoimia kesätyömahdollisuuksia löytyy Duunitorin YSIT-Töihin kampanjasivustolla. Nuoret voivat luonnollisesti hyödyntää työnhaussa myös omia kontaktejaan.

Twisti-muutosvalmennus
 

Tarvitsetko uusia näkökulmia omassa työnhaussasi? Kaipaisitko vähän rohkaisua eteenpäin pääsemiseksi? Twisti- muutosvalmennuksessa tavoitteena on tukea sinua omatoimisessa työnhaussasi ja antaa sinulle välineitä kohdata muuttuvaa työelämää. Valmennus toteutetaan verkossa, joten voit osallistua valmennukseen kotoasi. Yksi valmennus kestää 3 tuntia, jonka lisäksi saat ennakkotehtävän.
Twisti-muutosvalmennusesite

Osaamisen kehittämistä tukevat palvelut

Taitopajat 2020 -kehityshanke

Taitopajat 2020 -kehityshankkeen (ESR) tavoitteena on luoda uudenlaista työllistymiseen tarvittavia taitoja vahvistavaa taitopajatoimintaa ajalla 1.1.2019–31.12.2021. Lue lisää Taitopajat 2020 -kehityshankkeesta (pdf).

Tutustu miten voit kartuttaa digitaalisen osaamisen työelämätaitoja: 

Digitaitopajojen etäopetuksen sisältö (pdf)
Digitaitopajojen etäopetusaikataulut (pdf)

Digitaitopajojen lähiopetuksen sisältö (pdf)
Digitaitopajojen lähiopetuksen aikataulut (pdf)

Niiralan Kulma ja Servica perehdyttävät ja valmentavat kiinteistöalan, varastoalan, monipalvelutyöntekijän ja laitoshuoltajan tehtäviin: Työtaitopajat Niiralan Kulma (pdf) Oy Työtaitopajat Servica Oy (pdf)

Kielitaitovalmennus kotoutumiskoulutuksen käyneille: Kielitaitopajat (pdf) Kielitaitopajat esite viranomaisille (pdf)

Kiinnostaako yrittäjyys tai muu itsensä työllistämisen muoto? 
Tutustu: Yrittäjyystaitopaja (pdf) 

Opintoihin ja koulutukseen ohjaus
Työllisyyspalvelun asiakkaana käytössäsi on tuki ja neuvonta, kun mietit itsellesi sopivia koulutus-ja uravaihtoehtoja. Tavoitteena on eri koulutusvaihtoehtojen ja tukimuotojen selvitys (esim. työvoima-ja rekrykoulutus, ammattiosaamisen kartoitus-hanke, osatutkinnot, omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, kelan ammatillinen kuntoutus), ammatillisen osaamisen päivittäminen ja räätälöinti työhön sopivaksi. Käytössäsi ovat oppilaitosyhteistyö ja -verkostot.

 

Työkykyä ja hyvinvointia tukevat palvelut

Kuntouttava työtoiminta vuodelle 2021


Työ- ja toimintakykyä edistävä  kuntouttava työtoiminta kokonaisvaltaisena ostopalveluna

Oppimis- ja työelämävalmiuksia edistävä kuntouttava työtoiminta kokonaisvaltaisena ostopalveluna

Kuntouttava työtoiminta työ- ja toimintakykyä kartoittavana palveluna

Yksilövalmennus
 

Terveydenhoitajan palvelut


Tarjoamme sinulle tarvittaessa myös terveydenhoitajan palveluja tiloissamme. Tämän palvelun tavoitteena on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen siten, että työllistymiseen liittyvien suunnitelmien tekeminen mahdollistuisi. Palvelutarpeesi mukaan voimme hankkia asiantuntijalausuntoja ja konsultaatiota työkykyselvitysten tueksi.

Lue lisää terveydenhoitajan palveluista (pdf)

Monialainen yhteispalvelu (TYP)


Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa pidempään työttömänä olleille työnhakijoille työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalveluja eri viranomaisten yhteistyössä ns. yhden luukun periaatteella. TE-toimiston, kunnan ja Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi parhaita ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. Polkusi työelämään voi kulkea esimerkiksi työkokeilun, koulutuksen, kuntouttavan työtoiminnan tai tuetun työn kautta. TYP-palvelussa pääset myös maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajalle sekä saat tarvittaessa tietoa Kelan ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista.

Lue lisää Monialaisesta yhteispalvelusta (pdf)
 

Työllistymisen yhteispalvelu ASKEL-hankkeen (ESR) palvelut

Laajennettu työhaastatteluvalmennus


Jännittääkö työhaastattelu? Tuntuuko, että haastattelusta ei saa palautetta, jotta tietäisi miten parantaa? Laajennetun työhaastatteluvalmennuksen avulla sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista tukea ja palautetta haastatteluvalmiuksien kehittämisestä ja työllistymisessä. Valmennusta saat nyt suoraan rekrytoinnin ammattilaisilta henkilöstöpalveluyrityksistä. Haastatteluvalmennuksen palveluntuottajia ovat:

ASKEL-työhönvalmennus
 

Tämä työhönvalmennus on suunnattu sinulle, joka tarvitset rinnalla kulkijaa ja henkilökohtaista tukea kohti työtä tai opintoja. Työhönvalmennus toteutetaan omien tavoitteidesi ja tarpeidesi mukaisesti. Valmennuksen avulla voit kehittää omia työnhakutaitojasi ja opit hyödyntämään omaa osaamista ja vahvuuksiasi työnhaussa ja/tai sopivan koulutuspaikan löytämisessä.

Taika-valmennus


Tuntuuko, että oman polun löytyminen on haastavaa ja tarvitset vahvasti tukea työllistyäksesi tai siirtyäksesi koulutukseen? Valmennuksessa autetaan sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi, kehittämään voimavarojasi ja rohkaistaan muutoksen polulla. Saat oman tavoitteesi edistämisen tueksi oman valmentajan, joka auttaa sinua kohti työtä tai koulutusta.

 

 

Työllisyyden palvelutori -hankkeen

palvelut (ESR)


Yksilöllinen tuki nuorelle -palvelu

Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos olet alle 29-vuotias nuori ja kaipaat muutosta elämäntilanteeseesi. Saat tukea ja apua oman tilanteesi kartoittamiseen sekä osaamisesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen. Tavoitteena palvelussa on juuri sinulle sopivan jatkopolun löytyminen. Ohjausta on tarjolla viisi tuntia viikossa yhteensä kolmen kuukauden ajan.


Navigoi uudelle uralle -palvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille työelämästä kokemusta jo hankkineille työikäisille kuopiolaisille, joiden tavoite on täydentää osaamistaan tai pyrkiä uudelle alalle hyödyntäen aikaisempaa työkokemustaan. Palvelu on tukena uuden suunnan löytämisessä sekä uramahdollisuuksien selkeyttämisessä.