Väinölänniemen stadionalue


Kuopion kaupungin liikuntapaikat ja koulutilat ovat suljettuina yleisöltä 13.5.2020 asti.
 

Ulkoliikuntapaikat, Kuopio-halli, Lippumäen uimahalli ja kuntosali, Niiralan uimahalli ja kuntosali, Tahko Span allasosasto, Niiralan jäähalli, Kaarihalli, Studentian liikuntahalli, väestönsuojien ja maaseutujen kuntosalit ja liikuntatilat, Lippumäen ylipainehalli sekä koulutilojen ilta- ja viikonloppukäyttö (kaikki koulujen tilat) on suljettu.

Toimen piteellä ennaltaehkäistään ja suojataan asiakkaita koronavirustartunnoilta. Liikuntahallien ollessa suljettuna liikkua voi silti esimerkiksi ulkona luonnossa, kun huolehditaan sopivasta turvavälistä muihin ihmisiin. On myös erittäin tärkeää muistaa, että liikutaan vain terveenä!

Keskusta-alueella sijaitseva vehreä Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue.

Väinölänniemen yleisurheilu- ja jalkapallokenttää käytetään pääasiassa yleisurheilun harjoitus- ja kilpailukenttänä. Stadionin katsomossa on istumapaikkoja 2000 henkilölle.

Stadionilla on järjestetty lukuisia merkittäviä yleisurheilutapahtumia, ja myös Kuopion Palloseura pelasi kotiottelunsa siellä 1930-luvulta vuoteen 2005.

Stadionin läheisyydessä on lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä (massakenttiä). Alueella on lisäksi uimala ja kaksi uimapaikkaa sekä paljon kaunista rantaviivaa ja puistoaluetta lenkkeilijälle ja ulkoilijalle.

Talvisin jäällä lähellä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata ovat osa alueen liikuntamahdollisuuksia.

Väinölänniemen liikuntapaikat

  • yleisurheilu- ja jalkapallostadion
  • lentopallokentät
  • koripallokenttä
  • tenniskentät, 6 massakenttää
  • uimala
  • kaksi uimapaikkaa

 

Tiedustelut ja varaukset Tiedustelut ja varaukset

017 182 550
tilavaraukset(at)kuopio.fi

Väinölänniemen varaustilanne
Kalenterissa voi selata varauksia, siihen ei voi kirjautua/varata itse vuoroja

Kuopion liikuntapalvelut facebookissa

Hinnasto Hinnasto

Liikuntapaikkahinnasto (pdf)

Historiaa Historiaa

Väinölänniemi on yksi Suomen vanhimmista kaupunkipuistoista. Alue kunnostettiin kaupunkilaisten vihreäksi olohuoneeksi jo 1850-luvulla.

Alkujaan Pappilan- ja Kinnulanniemenä tunnettu alue on saanut nimensä niemelle vuonna 1861 avatusta Väinölä-ravintolasta. Samalla paikalle valmistui vuonna 1902 Peräniemen kasino.