Vanhusten palvelutarpeen arviointi

Ikäihmisten neuvonta tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa paitsi kaupungin palveluista ja myöntämiskriteereistä, myös yhdistysten ja yritysten palveluista. Etsimme yhdessä sinun kanssasi tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Neuvonnan yhteystiedot

Jos kotona asuminen on vaikeutunut huomattavasti ja arjesta selviäminen vaatii lähes päivittäistä apua, selvitetään ja arvioidaan palvelutarve kokonaisvaltaisesti. Ikäihmisten neuvonnan ammattilaiset arvioivat tilanteesi ensin, ja tekevät tarvittaessa palvelutarpeen arvioinnista pyynnön palveluohjaajalle.

Tavoitteena on, että ikäihmiset voivat asua turvallisesti kotona mahdollisimman pitkään. Palveluja ja hoitoa järjestetään kotona asumisen tueksi tarpeen mukaan vaikka ympäri vuorokauden.

Palvelutarpeen arviointi

Palvelutarpeen arvioinnissa toimintakykysi ja tarpeesi selvitetään ja arvioidaan kokonaisvaltaisesti yksilölliset voimavarat tunnistaen. Palvelutarpeen arviointi on maksuton. Se voidaan toteuttaa joko kotikäyntinä tai etäpalaverina esimerkiksi puhelimen, tietokoneen tai tabletin välityksellä. Arvioinnissa voi olla mukana omaisiasi tai läheisiäsi -myös etänä.

Mikäli kaupungin vanhuspalvelujen myöntämiskriteerit täyttyvät ja palveluita käynnistetään, laatii palveluohjaaja asiakassuunnitelman, tekee päätökset suunnitelluista palveluista ja koordinoi ja seuraa palvelujen toteutumista. Kun tilanteessa tai toimintakyvyssä tapahtuu muutos, palvelutarpeen arvio tarkistetaan.

Vanhusten hoivan, hoidon ja huolenpidon palvelut Kuopiossa:
1.    Kotihoidon tukipalvelut (ateria- ja turvapalvelu)
2.    Kuntouttava päiväryhmätoiminta
3.    Kotihoito
4.    Omaishoidon tuki
5.    Omaistaan ja läheistään hoitavan vapaa
6.    Perhehoito
7.    Asumispalvelut

Ajankohtaista

  • Perjantaina 22.12.2022 palvelemme kello 9-12 (Suokadun palvelupiste avoinna 9-11)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla ikäihmisten neuvonnan uutiskirjeen saat tietoa neuvonnassa järjestettävistä tapahtumista ja teemapäivistä, sekä yhdistysten, yritysten ja kaupungin palvelutarjonnasta. Uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa ja se tulee suoraan sähköpostiisi.

Voit tilata uutiskirjeen tästä linkistä antamalla sähköpostiosoitteesi ja hyväksymällä tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti. Voit milloin tahansa päättää uutiskirjeen tilaamisen napsauttamalla uutiskirjeessä olevaa linkkiä. 
 

Palveluiden myöntämisperusteet

 

Asiakasmaksut

Esitteet ja oppaat