Ajankohtaista Ajankohtaista

Katupölyä vielä Kuopion ilmassa

Pääsiäisen alusviikon korkeat hengitettävien hiukkasten pitoisuudet kääntyivät laskuun perjantaina 21.4. sateiden ja viikonloppuna toteutetun keskustan katujen siivouksen myötä.
Lue lisääTietojaKatupölyä vielä Kuopion ilmassa »

Puiden poistoa Piispanpuistossa

Piispanpuistosta poistetaan 13 puuta viikolla 17. Päätös poistettavista puista perustuu syksyllä 2016 puistossa tehtyyn kuntotutkimukseen. Kuntotutkimuksessa selvitettiin puiston kaikkien 93 puun kunto. Kuntotutkija suositteli näistä 12 puun poistamista ja lisäksi yksi lehmus poistetaan sen heikon haaran ja ahtaan kasvupaikan vuoksi.
Lue lisääTietojaPuiden poistoa Piispanpuistossa »

Katupölypitoisuudet jälleen nousussa Kuopiossa ja Varkaudessa

Pääsiäisen alusviikolla katupölyn pitoisuudet Kuopiossa, Varkaudessa ja Suonenjoella pysyivät alhaisina, koska toistuvat sateet pitivät katujen ja pihojen pinnat kosteina. Myös kylmä sää hidasti jään sulamista mm. ajoratojen reunoilta hidastaen näin pölyämistä. Pääsiäisen aikaan myös liikenne kaduilla oli hiljaisempaa, mikä osaltaan piti pölypitoisuuksia kurissa. Pölyämistä on Kuopiossa torjuttu myös suolaamalla vilkkaimpia katuosuuksia. Pääsiäisen aikaan Varkaudessa hengitettävien hiukkasten pitoisuudet tosin lähtivät taas nousuun.
Lue lisääTietojaKatupölypitoisuudet jälleen nousussa Kuopiossa ja Varkaudessa »

Lehtipuhaltimien käytön ympäristöhaitat

Kuopion kaupungin ympäristönsuojelupalveluille on tullut keväisin asukkailta runsaasti yhteydenottoja, jotka koskevat kiinteistöhuoltoyhtiöiden lehtipuhaltimien käyttöä hiekanpoistossa ja siitä aiheutuvaa pöly- ja meluhaittaa.
Lue lisääTietojaLehtipuhaltimien käytön ympäristöhaitat »