Ympäristönsuojelupalvelut Facebookissa Ympäristönsuojelupalvelut Facebookissa

 

Linkki Materiaalit kiertoon -sivustolle
 

Julkaisut Julkaisut

Ympäristökertomus 2018 (pdf)
Ympäristökatsaus (pdf)

Ajankohtaista Ajankohtaista

Pyöräile ja kävele kaupungin metsissä myös talvella

Talvipyöräily ja -kävely ovat mitä parhaimpia tapoja nauttia metsässä liikkumisesta. Kuopiossa talvipyöräilemään ja kävelemään pääsee muun muassa Puijolle, Tahkolle ja Kurkimäkeen. Usein reittien varrella on myös nuotiopaikka, missä voit nauttia eväitä nuotion ääressä. Tällaisia ovat esimerkiksi Pui-jonnokan laavu Puijolla ja ”kelokylä” Kurkimäessä.
Lue lisääTietojaPyöräile ja kävele kaupungin metsissä myös talvella »

Metsiä harvennetaan Litmasella ja Pirtissä viikolta 49 alkaen

Kuopion kaupunki harventaa puistometsiä kuluvan talven aikana Litmasen ja Pirtin alueilla. Puistometsien hoito perustuu alueen asukkaille järjestetyn asukaskyselyn pohjalta tehtyyn metsien hoitosuunnitelmaan. Hakkuiden keskeisimpänä tavoitteena on parantaa alueen viihtyisyyttä ja lisätä turvallisuutta. Harvennukset pyritään saaman valmiiksi vappuun mennessä.
Lue lisääTietojaMetsiä harvennetaan Litmasella ja Pirtissä viikolta 49 alkaen »

Yritys – liity ilmastoviisaiden joukkoon pilotoimaan vähähiilistä yritystoiminnan mallia yhdessä kaupungin kanssa

Kuopion kaupunki hakee kuopiolaisia pk-yrityksiä mukaan valtakunnalliseen Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot (REIVI) –hankkeeseen. Tavoitteena on luoda yritysten käyttöön työkaluja päästövähennyksiin ja toisaalta selvittää, mitä kaupunki voisi tarjota yrityksille ilmastotekojen vauhdittamiseksi.
Lue lisääTietojaYritys – liity ilmastoviisaiden joukkoon pilotoimaan vähähiilistä yritystoiminnan mallia yhdessä kaupungin kanssa »

Uusia ideoita vähäpäästöiseen elämään etsimässä - Mervi ja Tuomo lähtivät mukaan Viksu kuopiolainen-kokeiluun

Kuopiossa 28.9.–27.10.2019 järjestettyyn Viksu kuopiolainen -kokeilujaksoon osallistuivat myös Särkiniemessä asustavat Tuomo Burman ja Mervi Hakulinen. Myös Särkiniemen pariskunnalle vähäpäästöinen elämäntapa on ollut tuttu jo pidempään, mutta hekin halusivat lähteä kokeiluun kartoittaakseen uudenlaisia keinoja päästöjen vähentämiseksi.
Lue lisääTietojaUusia ideoita vähäpäästöiseen elämään etsimässä - Mervi ja Tuomo lähtivät mukaan Viksu kuopiolainen-kokeiluun »