Puistokadun ja Torikadun kulmakorttelin tontinluovutuskilpailu


Kuopion kaupunki järjesti suunnittelu- ja toteutusryhmille suunnatun tontinluovutuskilpailun Puistokadun ja Torikadun kulmakorttelin rakennuttajien/rakentajien valitsemiseksi ajalla 1.11.2016–31.1.2017.

Tontinluovutuskilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen, kokonaistaloudellinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisu, jonka pohjalta kilpailualueen asemakaava ja rakentaminen voidaan toteuttaa. Lisäksi tarkoituksena on löytää korttelin toteuttaja.

Tontinluovutuskilpailu päättyi 31.1.2017, ja määräaikaan mennessä kilpailuun saapui yhdeksän ehdotusta. Ehdotusten nimimerkit ovat: Olokortteli, Syli, Pihapiirit, Kjellmanin unesta, Iso Pietari, Ukkini Vinski, Vinskin piha, C. A. Edelfeltin kulma ja Kieppi. Kilpailuehdotukset ovat nähtävinä kaupungin nettisivuilla 13.2. - 26.2.2017, jolloin ehdotuksista voi antaa mielipiteensä nettisivuilla olevan linkin kautta.

Kilpailu pyritään ratkaisemaan noin kahden kuukauden kuluessa kilpailun päättymisestä. Kuopion kaupunginhallituksen nimeämä arviointiryhmä valitsee voittaneen ehdotuksen ja päättää jatkotoimenpiteistä kilpailun tulosten perusteella.

Kilpailuehdotukset saapumisjärjestyksessä

 

Olokortteli                   planssit     selostus

Syli                              planssit     selostus

Pihapiirtit                    planssit     selostus

Kjellmanin unesta       planssit     selostus

Iso Pietari                   planssit     selostus

Ukkini Vinski               planssit     selostus

Vinskin piha                planssit     selostus

C. A. Edelfeltin kulma planssit     selostus

Kieppi                         planssit     selostus

Hankkeesta vastaa Hankkeesta vastaa

Kaavoitusarkkitehti
Virpi Lindell
044 718 5431
virpi.lindell(at)kuopio.fi