Vuokra-asunnot


Kuopiossa on noin 14 000 arava- ja korkotukivuokra-asuntoa ympäri kaupunkia. Näistä vapautuu keskimäärin 190 asuntoa kuukaudessa. Lisäksi yhtiöillä on tarjolla myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Arava- ja korkotukivuokra-asunnoissa on keskimäärin edullisempi vuokrataso, koska ne ovat valtion tuella rakennettuja. Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa keskimäärin neliövuokra on noin kaksi euroa korkeampi.

Useimmat vuokra-asunnot ovat kerrostaloissa, mutta jonkin verran vuokra-asuntoja on myös omakoti- ja rivitaloissa. Arava-asuntojen laatu ja varustelu vastaavat muun asuntotuotannon tasoa.

Kaupungin omistama vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma Oy on Kuopion suurin vuokranantaja. Yhteensä Niiralan Kulmalla on noin 6 400 asuntoa. Vuoden 2017 alusta alkaen Karttulan, Maaningan ja Nilsiän vuokrataloyhtiöt sulautetaan Niiralan Kulmaan. Osa yhtiön asunnoista on Kuopion lähiympäristössä Riistavedellä, Vehmersalmella, Kurkimäessä ja Hirvilahdessa.

Nilsiän, Maaningan ja Karttulan alueiden vuokra-asuntoja hakevat voivat lähettää sähköisiä asuntohakemuksia Niiralan Kulman internetsivujen kautta sekä keskustaajamien asiakaspalvelujen kautta myös paperisena.

Kuopion ja Juankosken kuntaliitos on tapahtunut vuoden 2017 alusta alkaen. Juankosken alueella toimivat Juankosken Vuokratalot Oy ja Kiinteistö Oy Juankosken Lapinrinne, joiden vuokra-asuntoja hallinnoi Kuopion kaupungin Tilakeskus. Juankosken vuokra-asuntoja haetaan Tilakeskukselta ja hakulomakkeita saa Juankosken ja Kuopion asiakaspalvelupisteistä. Lisätietoja vuokrattavista asunnoista antavat Kuopion kiinteistöpalvelusihteeri, puh. 044 718 8913 tai tekninen isännöitsijä, puh. 044 718 8912.

Lisäksi Juankoskella on kaksi yksityistä vuokranantajaa, joiden yhteystiedot löytyvät tästä (pdf).

Asuntojen haku


Kuopion kaupungin Asuntotoimi ei välitä vuokra-asuntoja. Asuntoja haetaan kirjallisesti ja hakemukset jätetään suoraan asuntojen tarjoajille.