Haapaniemi


Haapaniemi sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, kävelyetäisyydellä torilta. Haapaniemen maisemaan kuuluu järvinäköala. Alueella on kaiken ikäistä ja monimuotoista rakennuskantaa, joten jokaiselle löytyy mieleinen asuntotyyppi. Noin 4000 asukkaan väestörakenne painottuu ikääntyviin ja nuoriin, mutta alueella asuu myös lapsiperheitä.

Uusi kerrostalovaltainen Haapaniemi sijaitsee Kallaveden rannan tuntumassa, Haapaniementien ja rannan välissä. Alueella on myös opiskelija-asuntoja. Kumpusaaren alue on kehittymässä palveluvyöhykkeeksi. Musiikkikeskus sijaitsee Haapaniemen ja keskustan välissä. Alueella on omina palveluina mm. kauppoja, alakoulu, päiväkoti ja kaupungin pieneläinvastaanotto. Haapaniemen pienvenesatama tarjoaa venepaikkoja aivan keskustan tuntumasta. Alueella on kesäisin myös matonpesupaikka ja jäätelökioski.

Haapaniemi lähialueineen tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkumiseen. Väinölänniemen puistomainen ulkoilualue on vieressä. Talvisin jäälle suunnatut hiihtoreitit alkavat lähes asunnon ulko-ovelta käsin. Läheisellä Huuhanmäellä Niiralassa on kesäisin erinomaisia pehmeäpohjaisia lenkkipolkuja, tasokas frisbeegolfrata, sekä talvisin valaistut hiihtoladut.

Haapaniemellä on tunnettu keskuskenttä, mistä löytyy kattavat mahdollisuudet kesä- ja talviurheilulajien harrastamiseen.  Keskuskentän merkittävimpinä maamerkkeinä ovat koko kaupunkialueelle näkyvät valopylväät, Mölymäen pistetalot sekä kuplahalli, jossa on mm. talvilämmin jalkapallokenttä.