Lehdon kasveja ja eläimiä


Ranta-Toivalassa sijaitseva Halmejoen luontopolku on lähes kokonaisuudessaan Eu:n Natura-verkostoon kuuluvalla suojelualueella. Halmejoelle ominaisia ovat erilaiset lehdot, joista komeimmat löytyvät alueen halki kulkevien purojen varsilta. Suojelualueella on tehty hoitotöitä, joiden tavoitteena on lehtokasvillisuuden säilyttäminen ja palauttaminen sekä puustorakenteen monipuolistaminen.

Vajaan kahden kilometrin mittaisella luontopolulla esitellään muun muassa lehtoja ja niiden kasvillisuutta. Polulla kulkija pääsee tutustumaan myös Halmejoen monipuoliseen linnustoon. Hyvällä onnella alueella voi kuulla vaikkapa vanhoja luonnontilaistuvia metsiä suosivien idänuunilinnun ja pikkusiepon laulun. Luontopolulla kerrotaan myös alueella tehdyistä luonnonhoitotöistä. Polku alkaa Ranta-Toivalantien varressa olevalta parkkipaikalta ja sen pystyy kiertämään ilman kumisaappaita. Polun varrella on Ranta-Toivalan kylätoimikunnan ylläpitämä nuotiopaikka.

Halmejoen luontopolulta on yhteys noin viiden kilometrin mittaiselle Pökösenmäen patteripolulle. Kylätoimikunnan ylläpitämä polku kiertelee Suomen sodan aikaisilla tapahtumapaikoilla.

Halmejoki Halmejoki

Natura 2000-alue Natura 2000-alue

Linkkejä muualle Linkkejä muualle