Kulttuuri vanhustyön tukena


Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -yhteistyöryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä.

Työryhmän tehtävänä on suunnitella ja koordinoida erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia ja -toimintoja ikäihmisille kaupungin palveluyksiköihin.

Haemme vuosittain ammattitaiteilijoiden toteuttamia osallistavia kulttuuri- ja taidepainotteisia toimintoja ikäihmisille. Vuoden 2018 osalta haku on päättynyt. Lisätietoja kulttuurisuunnittelijalta.

Kulttuurikahvila 60+

 

Kulttuurikahvila 60+ on seniori-ikäisille suunnattu kohtaamis- ja keskustelupaikka mielenkiintoisten kulttuuriaiheiden äärellä, mahdollisuus omakustanteiseen kahvitteluun.

Kulttuurikahvila 60+ pidetään Kuopion kaupunginkirjaston luentosalissa, Maaherrankatu 12. Vapaa pääsy!

Kulttuurikahvila 60+ -toimintaa järjestää Kuopion kaupungin Kulttuuri vanhustyön tukena -työryhmä yhteistyökumppaninaan Kuopion kaupunginkirjasto.

Kevään 2018 kulttuurikahvilat, muutokset mahdollisia:

ke 10.1.2018 klo 13 SUKUTUTKIMUS

Sukututkimus ennen ja nyt. Sukututkimuksesta kertomassa Kaija Heiskanen Savon sukututkimusharrastajista.

ke 28.2.2018 klo 13 MURTEET

Suloinen Savon mua. Kalevalan päivän kunniaksi Savon kielen seura ry puhuu Savon kielestä.

ke 28.3.2018 klo 13 VALOKUVAUS

Voimaa valokuvatyöskentelystä. Voimauttavasta valokuvasta sanoin ja kuvin. Aiheeseen johdattelee Humakin lehtori Erja Anttonen.

ke 25.4.2018 klo 13 KIRKKOMUSIIKKI

"KIRKKOmusiikki vai kirkkoMUSIIKKI?" Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin opiskelijat ja Kuopion yksikön ainejohtaja Seppo Kirkinen.

ke 23.5.2018 klo 13 KULTTUURIMATKAILU

Riuttalan Talonpoikaismuseolta tulee Sanna Laitinen tuomaan tuulahduksen menneen ajan talonpoikaistalon elämästä.

 

Kulttuuri- ja seniorityön valtakunnallinen verkosto
 

Kuopion kaupunki on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita.

Verkoston kehitystoiminnan painopisteinä ovat kulttuurisen seniori- ja vanhustyön hallintomallien- ja muotojen kehitystyö, kulttuuritoimintaan liittyvä kirjaaminen ja toiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli vanhustyössä sekä kulttuuriin liittyvä vapaaehtoistoiminta.

Verkoston toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Seinäjoki, Jyväskylä, Vaasa, Kuopio, Oulu sekä Rovaniemi. Jokaisesta kunnasta verkoston toimintaan on nimetty edustaja niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kulttuuritoimen puolelta. Vastuuhenkilöiltä voit kysyä lisätietoja kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston toiminnasta sekä vanhustyöstä Kuopiossa.

Taiteen edistämiskeskus tukee Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkosto-hanketta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Palveluesimies
Ulla Reiman
044 718 3535
ulla.reiman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Liisa Hämäläinen
vastuualue ikäihmiset ja erityisryhmät
044 7182 469
liisa.hamalainen(at)kuopio.fi