Itä-Puijo


Inkilänmäki, Peipposenrinne ja Pihlajalaakso sijaitsevat Puijon selänteen itälaidalla parin kilometrin etäisyydellä keskustasta. Alueita rakennettiin erityisesti 1960− ja 1970-luvuilla ja alue on laajentunut Puijon suuntaan uuden Pihlajalaakson asuinalueen myötä.  Inkilänmäen talokanta koostuu kerrostalo- ja omakotitaloasunnoista, Peipposenrinteen asunnot ovat enimmäkseen pientaloja. Pihlajalaaksoon rakennetaan nykyaikaisia kerrostaloasuntoja. Alueella asuu noin 3200 asukasta.

Inkilänmäki−Peipposenrinne-alueella palvelee mm. pari päivittäistavarakauppaa, päiväkoti, kaksi leikkipuistoa, seurakuntatalo, nuorisotila, huoltoasema, muutama autokorjaamo, parturi-kampaamo sekä leipomo. Pihlajalaaksossa on päiväkoti ja kauppa. Hyvät liikenneyhteydet ja useamman kerran tunnissa kulkevat bussit mahdollistavat palveluiden hakemisen keskustasta ja lähialueilta. Alue on myös mukavan pyöräilymatkan päässä keskustasta. Liikkuminen keskustaan, moottoritielle ja muihin kaupunginosiin on helppoa pääliikenneväylien kautta.

Lähellä on erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Puijon alueelta löytyy kesäisin runsaasti metsän siimeksessä kierteleviä lenkki- ja pyöräilypolkuja sekä talvisin Kuopion kattavin valaistu latuverkosto ja kehittyvä laskettelurinne pulkkamäkineen. Puijon länsipuolen hiihtostadionilla järjestetään runsaasti   tapahtumia, joista tunnetuin lienee Puijon mäkihypyn maailmancupin osakilpailu. Puijon pesäpallostadion monipuolistaa alueen urheilutarjontaa. Sisäliikuntamahdollisuuksia tarjoaa Kuopio-halli parin kilometrin päässä.

 

Linkkejä Linkkejä