Julkula


Julkula on pitkänomainen, Kallaveden rantoja myötäilevä, Puijon länsirinteelle sijoittuva rivitalovaltainen kaupunginosa. Valtaosa asunnoista on omistusasuntoja. Etäisyys keskustaan on 4−6 kilometriä.

Julkulan kaupunginosan kasvu alkoi varsinaisesti viime sotien jälkeen, vaikka varhaisempaa pienimuotoista asutusta alueella on ollut jo 1500-luvulta lähtien. 1940-luvun lopussa ja 1950-luvun alussa Julkulaa rakennettiin kaupungin reuna-alueena ja pääosin se on toteutettu 1970−1990-luvuilla. Alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Alue on hyvien palveluidensa ja luonnonläheisyyden ansiosta erityisesti nuorten pariskuntien ja lapsiperheiden suosiossa. Julkulassa asuu hieman alle 2700 ihmistä.

Julkulassa on erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Alueella on monenlaisia lenkkeilypolkuja, jotka talvella toimivat valaistujen ja kunnossa pidettyjen latujen pohjana. Polkuja pitkin pääsee suoraan Puijolle, joka on valtakunnallisesti tunnettu nähtävyys. Puijolla järjestetään ympäri vuoden erilaisia urheilutapahtumia. Julkulan ja Puijon välillä sijaitsee koirien ulkotreenirata ja rannassa on ratsastustalli. Julkulassa on useita urheilukenttiä, joiden tarjoamasta kattavasta lajivalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Alueella on myös kaksi uimarantaa sekä pienvenesatama.

Alueella on päiväkoti, esikoulu, nuorisotalo, kauppa, kampaamo, kasvimaapalstoja, sekä mm. ravintola, pizzeria ja kotileipomo. Viereisellä Länsi-Puijo - Rypysuo-alueella on alakoulu ja  asukastupa. Julkulasta on muutaman kilometrin matka Puijonlaakson ostoskeskukseen,  josta löytyvät lähes täydelliset palvelut. Julkula on pyöräily- ja lenkkeilyetäisyydellä keskustasta sekä Tiedepuistosta. Linja-autovuoroja kulkee useita tunnissa.