Kansainvälinen nukketeatterin
mikrofestivaali


13.-14.9.2018 Kulttuuriareena 44, Kauppakatu 44

Toista kertaa Kuopiossa järjestettävä mikrofestivaali painottuu tällä kertaa nukkeihin. Festivaalilla nähdään lyhyitä teoksia, joista mikään ei kestä yli 60 minuuttia. Esiintyjät tulevat Györistä (Unkari), Akaasta, Joensuusta ja Kuopiosta.  Eri nukketyyppien lisäksi nähdään varjoteatterin keinoin toteutettuja esityksiä.

Seitsemästä esityksestä viisi on tarkoitettu aikuisille ja nuorille, yksi kaikenikäiselle yleisölle ja yksi alle 3-vuotiaille. Eläinsatujen lisäksi teokset ovat saaneet innoituksensa runoudesta, mustasta valosta, maahanmuuttokeskustelusta ja suorasukaisesta käsinukkeperinteestä, ja niissä käsitellään muun muassa rasismia ja narsismia.

Esitysten lisäksi festivaalin aikana järjestetään yksi teosesittely sekä neljä aikuisille ja nuorille tarkoitettua työpajaa, joissa tutkitaan nukke-, esine- ja varjoteatterin ilmaisukeinoja yhdessä ammattiohjaajien kanssa. Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi työpajoihin toivotaan ennakkoilmoittautumista.

Koko tapahtuma on pääsymaksuton.

FESTIVAALIOHJELMA
(Muutokset mahdollisia.)

Torstai 13.9.
10.00 Teatteri Vaskakas: Kuperkeikkoja ja hytinää. Ääniä ja meteliä, tuoksuja, värejä ja muotoja, pintoja ja esineitä, koneita ja olioita, liikettä, koskettelua, katsomista ja oppimista. Sanaton nukketeatteriesitys pienimmille. Kesto: 20 min. + yhteinen leikki yleisön kanssa 20 min., 0-3 -vuotiaille. Esitys täynnä!
12.00 ja 15.30 Teatteri Sintti: Tervetuloa kokemaan jotain maagista. Mustaa valoa hyödyntävä sanaton esitys vain muutamalle katsojalle kerrallaan. Kesto: 15 min., ei aivan perheen pienimmille.
13.00 Teatteri Silkkikäs: Unelmien rannalla. Idea esityksestä on syntynyt Tuija Ruuskasen samannimisen runokirjan pohjalta. Unelmien rannalla -esitys kertoo koettelemuksista, rakkaudesta ja siitä, kuinka anteeksi antava sydän saa lopulta onnen. Kesto: 20 min., nuorille ja aikuisille.
18.00 Teatteri Vaskakas: La Fontainen eläinsadut. Ranskalaisen kirjailijan La Fontainen kahdeksan eläintarinaa herää eloon tässä kaikenikäisiä puhuttelevassa ja erilaisia nukketeatteritekniikoita hyödyntävässä esityksessä.  Sanaton nukketeatteriesitys. Kesto: 60 min., 0-100 -vuotiaille.

Perjantai 14.9.
10.00 Teatteri Vaskakas: La Fontainen eläinsadut. Ranskalaisen kirjailijan La Fontainen kahdeksan eläintarinaa herää eloon tässä kaikenikäisiä puhuttelevassa ja erilaisia nukketeatteritekniikoita hyödyntävässä esityksessä.  Sanaton nukketeatteriesitys. Kesto: 60 min., 0-100 -vuotiaille. Esitys täynnä!
12.00 ja 17.45 Jaana Palve-Karppanen: Isä Metro. Korkeasti Hyppyytetty Höytiäisen ja muun Hömppäporukan Arkipiiska on pyynnöistä huolimatta paikalla aina missä on hyvä (juhla)meininki. Suomeksi ja englanniksi. Kesto noin 10 min., nuorille ja aikuisille.
17.00 Riku Laakkonen: Black Is Coming. Vierauden kohtaamisen pelosta kertova poliittinen esitys, joka on syntynyt kommentiksi viime vuosina Suomessa käytyyn maahanmuuttajakeskusteluun. Esitys on englanninkielinen. Kesto: 35 min., yli 15 -vuotiaille.
18.00 Valo- ja varjoteatterityöpaja: Iso Minna. Työpajassa valmistettu valtavaa nukkehahmoa ja varjoteatterin keinoja hyödyntävä esitys. Ohjaus: Paula Vilmi, valot: Anne Salmi. Kesto: 30 min., nuorille ja aikuisille.

Kansainvälisen nukketeatterin mikrofestivaalin järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Kuopion aluetoimipiste yhteistyössä Kuopion ja Györin (Unkari) kaupunkien kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen työpajoihin:

Kati Andrianov
Läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
katriina.andrianov@taike.fi
0295 330 883

Muutokset mahdollisia.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kati Andrianov
Läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
katriina.andrianov@taike.fi
0295 330 883