Kaupunkiympäristö ja liikenne

Takaisin

Vilkku-fillarit käyttöön 15.4.2020

Kuopion kaupunki päätti ottaa kaupunkipyörät käyttöön 15.4. alkaen. Kevään kolkutellessa Vilkku-fillareiden toista pyöräilykautta valmistellaan kiivaasti ja ensimmäiset pyörät ilmestyvät kaupunkipyöräasemille jo tänään 8.4. alkaen. Pyöriä pääsee käyttämään ensi keskiviikosta 15.4. alkaen. Kuopion kaupunki haluaa tuoda kaupunkipyörät kaupunkilaisten käyttöön myös supistuneen joukkoliikenteen tueksi.
 

Vilkku-fillareita yleisurheilukentän lähtöviivoilla
Vilkku-fillarit ottavat varaslähdön tälle kaudelle

Kauden alussa käyttöön tulee 150 kaupunkipyörää. Vapusta, eli 1.5. alkaen pyörien määrää myös lisätään vähitellen, aina 250 kaupunkipyörään saakka. Kesällä 2020 fillaroidaan siis viime vuotta suuremmalla Vilkku-fillarimäärällä. Kasvanut kaupunkipyörämäärä mahdollistaa myös uusien kaupunkipyöräasemien käyttöönottamisen. Myös uudet asemat otetaan käyttöön 1.5. alkaen. Suosittelemme käyttämään käsineitä ajaessasi Vilkku-fillareilla ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.

Kaupunkipyörien käyttöönoton ja palveluun rekisteröinnin helpottamiseksi valikoimaan lisätään myös uusia tuotteita, esimerkiksi pyörien minuuttiperusteinen vuokraus. Rekisteröityminen on helpompaa minuuttitaksan valitseville ja hinta on 3,3 senttiä minuutilta. Kaupunkipyörätilille on kuitenkin ladattava vähintään yksi euro ja veloitus kaupunkipyörätililtä tehdään käytön mukaisesti. Lisäksi uutena tuotteena valikoimassa on myös kolmen kuukauden (90 vrk) käyttöoikeus, joka maksaa 40 euroa. Kesän 2020 kausimaksu on 60 euroa.

Ajankohtaiset tiedot pyörien sijainnista ja asemista löydät aina Freebike-sovelluksesta ja kaupunkipyorat.kuopio.fi – sivustolta.

*Vaikka pyörällä kuljetkin, niin vältäthän julkisia paikkoja. Pysyttele mahdollisimman paljon kotioloissa ja pidä fyysinen etäisyys toisiin, myös ulkoillessa. Näin hidastat koronaviruksen leviämistä ja suojelet riskiryhmiä.

Vilkku-fillari erilaisissa toimissa, kuten laiturilla, rannalla, vapun vietossa ja auringonkukkapellolla
Vilkku-fillarin elämää viime pyöräilykaudella

Lisätietoja antavat Jouni Huhtinen, 0447185327, jouni.huhtinen(at)kuopio.fi tai
Hanna Väätäinen, 0447185318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi.