Kelloniemi


Viihtyisää asumista ja työpaikkoja Kallaveden äärellä.

Kelloniemen luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue sijaitsee 3-4 kilometrin päässä keskustasta koilliseen. Alue on rakennettu pääosin 1970− ja 1980-luvuilla. Kelloniementie jakaa alueen länsipuoliseen asuinalueeseen sekä itäpuoliseen työpaikkavyöhykkeeseen. Rakennuskanta on kerrostalovaltaista, mutta alueella on myös viehättävää rivi- ja omakotitaloasutusta. Lähelle sijoittuva työpaikka-alue mahdollistaa monille lyhyen työmatkan.

Liikunta- ja virkistysmahdollisuudet ovat Kelloniemessä hyvät. Alueella on mm. valaistu kuntolatu-pururata, palloilulajien ystäville sorapäällysteinen pallokenttä ja mailapeleistä pitäville tenniskenttä. Lapsiperheiden riemuksi löytyy myös uimaranta.

Keskustan suuntaan on toimivat julkiset liikenneyhteydet ja kevyen liikenteen väyliä pitkin keskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa. Kelloniemen alkuperäisessä liikekeskuksessa on lähikauppa sekä päiväkoti.

Asukkaita Kelloniemessä on hieman yli 2000, Väestön keski-ikä on noin 41 vuotta. Lapsiperheitä on neljäsosa talouksista.

Kelloniemi oli ASSUU Kuopiossa-lähiöhankkeen pilottialueena2008−2011.