Rokotusten logo. Ruisku ja sydän.

Koronarokotukset Kuopiossa 

Rokotusaikojen kohderyhmä 

 

Rokotusaikojen tilanne 

 

 

 • 1. rokotekierroksen ajanvaraus: kaikki 12 vuotta täyttäneet kuopiolaiset ja tuusniemeläiset.
 • 2. kierroksen tehosterokoteaika annetaan 1. rokotuksen yhteydessä 6-8 viikon päähän 1. rokotuksesta.
 • 3. kierroksen rokotukset
  • Kaikki yli 18-vuotiaat kuopiolaiset
  • Voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet. Ks. THL.
 • 4. kierroksen rokotusajat
  • THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Comirnatya tai Spikevaxia. Katso THL:n ohjeet 4. rokotuskierroksen osalta.

 • 5-11-vuotiaiden rokotukset

 

 

 

 

Aikoja vapaana.

Kuopion pääterveysasema: puhelinajanvaraus auki arkisin klo 8-15: puh. 044 718 6921

Nettiajanvaraus auki 24/7.

Molemmat ajanvaraukset auki niin kauan kun rokotteita riittää.

Ks. Sivuterveysasemien  rokotustilanne alempaa sivulta.

 • Rokotevalmisteet:
  • Pfizer-BioNTech Comirnaty
  • Moderna Spikevax

 

20.1.2022

Olemme saaneet paljon tiedusteluita 3. rokotuksen rokotevalmisteen valinnasta. Kuopion kaupungilla rokotetaan tällä hetkellä Pfizer-BionTechin Comirnatya sekä Modernan Spikevaxia. 

Modernan valmistetta on tällä hetkellä tarjolla enemmän. Lisäksi THL:n suositusten mukaan Pfizerin rokotetta tulisi tarjota alle 30-vuotiaille miehille Modernan sijaan. Pfizerin valmistetta pyritään säästämään siten tälle kohderyhmälle.

Modernan valmisteen voi ottaa kolmannella kierroksella, vaikka kaksi aiempaa rokotusta olisi ollut Pfizerin valmistetta.


19.1.2022

Kuopion koronarokotukset etenevät – 3. kierroksen rokotusten ikähaarukka laajenee

 
Koronarokotukset ovat Kuopiossa edenneet riskiryhmien ja yli 60-vuotiaiden osalta siten, että ajanvaraus myös 3. kierroksen rokotuksiin voidaan avata nyt kaikille yli 18-vuotiaille kuopiolaisille. Ikähaarukkaa laajennetaan torstaina 20.1.2022.
 
20.1.2022 Klo 8.00 alkaen ajan 3. kierroksen koronarokotuksiin voivat varata:
 
kaikki yli 18-vuotiaat kuopiolaiset
 
Lisäksi 4. kierroksen koronarokotuksiin voi varata aikoja THL:n suositusten mukaisesti
 
THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Comirnatya tai Spikevaxia. 
 
1. kierroksen aikoja voi varata myös edelleen. Ajat varataan joko pääterveysasemalle tai Apajan rokotuskeskukseen.
 
Sivuterveysasemien rokotustilannetta voit seurata Kuopion koronarokotusten sivulta, sivuterveysasemien kohdalta.
 
Riskiryhmiin kuuluvat ja 60 vuotta täyttäneet voivat saada kolmannen koronarokoteannoksen, kun toisesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaat riskiryhmiin kuulumattomat voivat saada kolmannen annoksen 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.
 

Pyörön terveysasemalla koronarokotuspäivä lauantaina 22.1.

 
Pyörön terveysasemalla järjestetään koronarokotuspäivä lauantaina 22.1. klo 9-15. Ajat tulevat auki verkkoajanvaraukseen: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Rokotuksia jaetaan samoilla kriteereillä kuin Kuopiossa yleisesti. 
Rokotteena Pyörössä on Moderna.
 
Rokotuspaikka Pyörössä: Pyörönkaari 24 E-OVI (ns. vanha puoli), eli rokotuspaikka muuttuu toiseen taloon kuin aiemmin.

18.1.2022

Pyörön terveysasemalla järjestetään koronarokotuspäivä lauantaina 22.1. klo 9-15. Ajat tulevat auki verkkoajanvaraukseen: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Rokotuksia jaetaan samoilla kriteereillä kuin Kuopiossa yleisesti. 
Rokotteena Pyörössä on Moderna.
 
Rokotuspaikka: Pyörönkaari 24 E-OVI (ns. vanha puoli), eli rokotuspaikka muuttuu toiseen taloon kuin aiemmin.

Sivuterveysasemien koronarokotukset

Sivuterveysasemien 3. rokotuskierroksen rokotuksissa noudatetaan yleistä Kuopion kaupungin koronarokotuslinjausta. 3. kierroksen rokotuksia annetaan tällä hetkellä ensisijaisesti yli 60-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle (koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö.).

3. kierroksen rokotuksia annetaan, kun 2. rokotteesta on kulunut 5-6 kk.

Juankoski

Rokotuspäivät:

 • Lisää rokotuspäiviä tulossa helmikuulle. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Ajat tulevat varattaviksi nettinajanvaraukseen: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut

Tarjolla 1. ja 2. kierroksen rokotuksia sekä 3. kierroksen rokotuksia.

Karttula


Koronarokotusaikoja keskiviikkoiltapäiville. Ajanvaraus puhelimella: 017184188. Myös sähköinen ajanvaraus käytössä: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut


Rokotuspäivät keskiviikkoisin:

 • 15.12.21 klo 12.00 – 14.00
 • 22.12.21 klo 12.00 – 14.00


Maaninka


Terveysasemalle avattu lisää rokotusaikoja helmikuulle. Rokotusten ajanvaraus: 044 718 6906, arkisin klo 10-15. Myös verkkoajanvaraus: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Ajan voi varata 1. tai 2. tai 3. rokotukseen. 

Walk-in-rokotuspäivä 25.1.2022 klo 8.30-15.00.


Nilsiä

Nilsiän terveysasemalle avattu lisää rokotusaikoja tammi-helmikuulle. Rokotusten ajanvaraus: 044 718 6905. Myös verkkoajanvaraus: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut Ajan voi varata 1. tai 2. tai 3. rokotukseen. 
 

Riistavesi

Riistaveden terveysasemalla walk-in koronarokotuspäivät ilman ajanvarausta:

 • keskiviikko 26.1.2022 klo 9-15 
 • torstai 27.1.2022 klo 9-13

Sisäänkäynti neuvolan ovesta. Walk-in päivissä annetaan sekä 1. ja 2. että 3. rokotusannoksia. Rokotevalmisteena Moderna.

Tuusniemi


Koronarokotukset jatkuvat walk-in-tapahtumina terveyskeskuksella. Jaossa 1., 2. ja 3.kierroksen rokotteita:

 • 2.12: klo 9-16
 • 21.12: klo 9-16
 • 22.12: klo 9-16
 • 20.1: klo 9-16
   

Vehmersalmi

Vehmersalmelle on avattu uusia koronarokotusaikoja. Rokotteena Comirnaty ja kaikkia 1-3 rokotuksia annetaan. Rokotukset aikuisille ajanvarauksella p. 044 718 6921. Rokotuspaikka on Vehmersalmen neuvola.

Rokotuspäivät:

 • ti 25.1.
 • ti 8.2.
 • ti 15.2.
 • ti 1.3.

 

Rokotteena Pfizer Comirnaty.

Rokotuspäivinä on jaossa 1., 2. ja 3. rokotteita. Rokotuksiin on ajanvaraus puhelimella puh. 044 718 6921. Myös sähköinen ajanvaraus käytössä: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut.

5-11-vuotiaiden koronarokotukset

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset aloitettiin Kuopiossa viikolla 52.


Lasten rokotuspaikat:

 • Kaikki 5-11-vuotiaiden rokotukset tapahtuvat 13.1.2022 alkaen samassa keskitetyssä paikassa. Rokotuspisteen osoite on Haapaniementie 16, 70100 Kuopio. Tiloissa toimii myös Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitos.

 

Lasten rokotuskeskuksen kartta. Haapaniementie 16. Ruisku ja sydän-symboli ja paikka merkitty punaisella pisteellä

 
Ajanvaraus:

Ajanvaraus oman alueen neuvolasta tai kouluterveydenhoitajalta. Ajanvarauksessa ei ole takaisinsoittomahdollisuutta.
 

 • Ajanvaraus neuvolan kautta ma-to klo 12-13: Neuvoloiden yhteystiedot
 • Kouluterveydenhuollon kautta vain puhelinajanvarauksella (Ei Wilman kautta) ma-to klo 12-15: Kouluterveydenhuollon yhteystiedot
 • Riskiryhmien ajanvaraus ma-to klo 12-15: 044 718 6940
 • Varatun ajan peruutus: koronarokotuspisteen vastuuhoitaja Alina Perttulaan 044-718 6946. Soittoaika arkisin klo 9-15. Huom! Ei ajanvarausta tästä numerosta, vain peruutukset. 

 
Ajan voi varata myös eTerveyden kautta, www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Ajan varaaminen lapselle vaatii valtuutuksen alle 12-vuotiaan puolesta asiointiin. Katso lisätiedot toisen puolesta asiointiin Kuopion verkkosivuilta.

 
Rokotevalmiste:

 • Pfizer-BioNTechin Comirnaty

 

Jos lapsi on sairastanut koronataudin

Taudin sairastaneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta, kun 4-6 kuukautta sairastetusta taudista on kulunut. Voimakkaasti immuunipuutteiselle rokote voidaan antaa jo 1–3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Jos yhden rokoteannoksen saanut henkilö sairastuu  koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti ensimmäisen rokoteannoksen antamaa suojaa samalla tavoin kuin muilla toinen rokoteannos. Suojatehon kannalta taudin sairastanut tarvitsee toisen annoksen  3–6 kuukauden kuluttua taudista tai ensimmäisestä rokoteannoksesta.

Jos rokote annetaan pian sairastetun taudin jälkeen, se voi aiheuttaa voimakkaampia ohimeneviä rokotereaktioita, kuten kuumetta, päänsärkyä, lihas- ja nivelkipuja.

Estettä rokottautumiselle ei ole, vaikkei ole tietoa onko lapsi sairastanut koronataudin.
 

Jos alaikäinen ei päätä itse rokotuksestaan

 
Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua päättää asiasta, rokotukseen kysytään suostumusta huoltajalta. 
 
Huomaa, että suostumus pitää saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta, jos:
 
 • alaikäisellä on enemmän kuin yksi huoltaja
 • huoltajien oikeutta päättää lapsen terveydenhuollosta on rajoitettu tai se on annettu muulle taholle
 
Rokottajan pitää olla vakuuttunut, että huoltajien suostumus rokottamiselle on saatu. 
Suostumuksen voi pyytää myös kirjallisena, esimerkiksi lomakkeella. Huoltajien suostumukset voivat olla eri lomakkeilla. Yksinhuoltaja allekirjoittaa mahdollisen lomakkeen yksin.
 

Huolehdithan mukaan huoltajien suostumuslomakkeen lapsen rokotuksiin liittyen: Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n sivuilta.
 

 
Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n sivuilta.
 
Lisää tietoa lasten ja nuorten koronarokotuksista THL:n sivuilta.

Rokotuspaikat

 • Pääterveysasema Savotalo, Tulliportinkatu 17 E, (laboratorion ovi). Käynti on esteetön, vaikka alueella onkin työmaaparakkeja.
 • Sivuterveysasemat: Juankoski, Karttula, Maaninka, Nilsiä, Riistavesi, Tuusniemi, Vehmersalmi.
   

Ajanvaraus rokotukseen

Puhelinajanvaraus:

 • Kuopio (pääterveysasema): 044 718 6921
 • Vehmersalmen terveysasema: 044 718 6921
 • Riistaveden terveysasema: 044 718 6904 
 • Nilsiän terveysasema: 044 718 6905: toistaiseksi ei vapaita aikoja.
 • Maaningan terveysasema: 044 718 6906 - toistaiseksi ei rokotuksia
 • Juankosken terveysasema: 044 718 6907 
 • Karttulan terveysasema: 017 184 188
 • Tuusniemen terveysasema: 044 718 3021

Auki arkisin välillä 8.00-15.00. Puhelinpalvelu ilmoittaa, mikäli ajat ovat loppuneet. Ks. ajanvarauksen kohderyhmän tiedot sivun ylälaidasta.

Sähköinen ajanvarauspalvelu: https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Sähköisestä ajanvarauksesta aikoja voi varata ympäri vuorokauden, niin kauan kuin aikoja riittää.

Huom! Jos joudut perumaan jo sinulle annetun rokotusajan, ota yhteys ensisijaisesti ajanvarausnumeroon ja ajanvarausnumeron ollessa kiinni yhteys omaan hoitotiimiin.

Aikataulu ja eteneminen

Rokottamisen täsmällistä aikataulua ei voida varmentaa. Aikataulu ja eteneminen riippuvat siitä, milloin ja kuinka paljon rokotetta kulloinkin saadaan. Kuten kaikkialla muuallakin, Kuopion rokotusaikatauluihin vaikuttaa maailman yleinen tilanne rokotteiden saatavuuden suhteen. 

Kokonaisuutena Kuopion rokottamisessa huomioidaan THL:n linjausten lisäksi käytännönläheisyys ja tehokkuus. Rokotehukkaa pyritään välttämään, mikä voi tarkoittaa, että rokotteen voi saada esimerkiksi myös nuorempi kotihoidon asiakas, mikäli hän asuu iäkkäämmän potilaan naapurissa. 

Tämän lisäksi seurataan tutkimustietoa eri rokotevalmistajien rokotteiden tehokkuudesta eri ikäryhmissä. Tärkeäksi nostetaan myös se, että jo yhden rokotteen saaneet henkilöt saavat toisen rokoteannoksensa.

Jatkuvalla tarkastelulla ja asiantuntijatyöllä on tarkoitus varmistaa mahdollisimman kattava rokotussuoja Kuopion asukkaille.

Tiedotamme rokotusaikatauluista lehdissä, kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa, kun aikataulut varmistuvat.

Pidetään yhdessä huoli, että meillä Kuopiossa rokotukset sujuvat hyvin ja rokotusrauha säilyy niin rokotettavilla kuin terveydenhuollon ammattilaisillakin! Kiitos!

Lisätietoa koronarokotuksista: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Tietoa koronaviruksesta -verkkosivultaja THL:n rokotteet ja koronavirus-verkkosivulta.

Ajanvaraus rokotukseen Ajanvaraus rokotukseen

 • Puhelinajanvaraus: 
  • Kuopio (pääterveysasema): 044 718 6921
  • Vehmersalmen terveysasema: 044 718 6921
  • Riistaveden terveysasema: 044 718 6904
  • Nilsiän terveysasema: 044 718 6905
  • Maaningan terveysasema: 044 718 6906
  • Juankosken terveysasema: 044 718 6907
  • Karttulan terveysasema: 017 184 188
  • Tuusniemeläiset: 044 718 3021
 • Ajanvaraus auki arkisin klo 8-15. Puhelinpalvelu ilmoittaa, mikäli ajat ovat loppuneet. Ks. ajanvarauksen kohderyhmän tiedot sivun ylälaidasta.

 • Sähköinen ajanvarauspalvelu: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Sähköisestä ajanvarauksesta aikoja voi varata ympäri vuorokauden, niin kauan kuin aikoja riittää.