Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Koronatartuntamääristä tiedottaminen on lopetettu, koska tartuntamäärät eivät enää kuvaa todellista tautitilannetta. 

Jos olet sairastunut, mutta yleisvointisi on hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä kotitestin.

Tärkein ohje sairastuneelle on: jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Vältä kontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

Tietoa koronaviruksesta | Kuopio

Tietoa koronaviruksesta - Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (psshp.fi)

 

5.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu kolme uutta koronatartuntaa. Näistä yksi on ollut jo karanteenissa altistumisen vuoksi. Yhden kohdalla tartunnan lähteestä ei ole tietoa. Yhden tartunnan selvittely on vielä kesken.

4.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Näistä neljä on perheensisäisiä, ja tartunnan saaneet henkilöt ovat jo valmiiksi olleet karanteenissa. Yhden tartunnan selvittely on vielä kesken.

3.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on ilmennyt kaksi uutta koronatartuntaa. Molemmat tartunnat ovat perheensisäisiä, ja tartunnan saaneet henkilöt ovat jo valmiiksi olleet karanteenissa.

Koronavirukselle on saattanut altistua Kuopion Prismassa keskiviikkona 24.2.2021 kello 13.30-16. Kyseisessä paikassa tuohon ajankohtaan olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


2.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu neljä uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme on saatu perhepiirissä. Yhden tartunnan osalta selvitykset ovat vielä kesken.

Koronavirukselle on voinut altistua Tahkolla Pehkubaarissa keskiviikkona 24.2.2021 klo 12–12.40. Kyseisessä paikassa tuohon ajankohtaan olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa

Uusia koulu- tai päiväkotialtistumisia ei ole tullut tietoomme. 

1.3.2021

Viime perjantain tiedotteen jälkeen Kuopiossa on todettu neljä uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnat on saatu perhepiiristä.

Koronavirukselle on voinut altistua
- Tahkon rinteissä tiistaina 23.2.2021 klo 15.30–17
- Sipulikadun R-kioskilla ja Pirtinportin K-marketissa 24.2. klo 11.30-12

Kyseisissä paikoissa em. aikoina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos heille tulee koronaan viittaavia oireita. Lisätietoja testiin hakeutumisesta: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa

Joukkoaltistumisia on viime viikolla tapahtunut päiväkoti Norlandia Poutapäivässä ja Länsi-Puijon koulussa. Päiväkoti Norlandia Poutapäivässä altistuneita on noin 25. Länsi-Puijon koulussa altistuneita oppilaita ja henkilöstöä on noin 35. Myös Hatsalan koulussa on voinut altistua koronavirukselle, mutta aktiivisen maskien käytön vuoksi altistuneita on vain muutama.

Kaikki kouluissa ja päiväkodissa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?