Kuopion kaupunginorkesteri


Kuopion kaupunginorkesteri jatkaa satavuotista kuopiolaista orkesteriperinnettä palvellen kuntalaisia sekä koko maakuntaa. Kuopiolaisen orkesteritoiminnan alkuna pidetään lääninsairaalan alilääkäri ja viulisti Adolf Johannes Hällströmin vuonna 1909 perustamaa triokokoonpanoa – nykyisin Itä-Suomen suurimmassa sinfoniaorkesterissa soittaa 44 ammattimuusikkoa.

Orkesterin "koti" on Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali, jossa järjestetään suurin osa sen konserteista. Lisäksi orkesteri vierailee säännöllisesti erikokoisilla kokoonpanoilla mm. päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa ja eri alojen yrityksissä Kuopiossa ja eri puolilla maakuntaa.

Sinfoniakonserttiohjelmiston lisäksi tarjolla on runsaasti erilaisia viihde- ja kamarimusiikkikonsertteja eri-ikäiset kohderyhmät ja erilaiset musiikkityylit huomioiden. 

Orkesteri on myös aktiivisesti mukana muun muassa lapsille ja nuorille suunnatussa taidekasvatustoiminnassa. Sen ohella orkesteri kutsui vuonna 2017 syntyneet kuopiolaiset lapset kummilapsikseen ja järjestää heille vuosittaista ohjelmaa lasten kouluikään saakka. Kaupunginorkesterin edellinen kummilapsipojekti toteutettiin vuosina 2009-2016. Orkesterin kummikoulu on Kuopion Musiikkilukio, jonka kanssa on muun muassa toteutettu erilaisia konserttiproduktioita jo vuosien ajan. Lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti yhteistyötä Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivien musiikkioppilaitosten sekä kaupungin ja alueen musiikkitoimijoiden kanssa.

Yhteistyö muiden ammattiorkestereiden ja kuorojen kanssa eri puolilla Suomea on myös olennainen osa orkesterin toimintaa; yksi pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista on Savonlinnan Oopperajuhlat. Viimeisen vuosikymmenen aikana Kuopion kaupunginorkesteri on esiintynyt myös Suomen rajojen ulkopuolella mm. Japanissa, Ruotsissa, Tanskassa, Kiinassa sekä Itävallassa.

Kuopion kaupunginorkesteri ja Kuopion Musiikkikeskus ovat olleet myös keskeisessä roolissa Kuopion Oopperan tuotannoissa. Orkesteri on levyttänyt Finlandia Records- ja japanilaiselle Octavia Records -levy-yhtiöille.

Elokuusta 2018 lähtien Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina on toiminut Jaakko Kuusisto ja 2. kapellimestarina jatkaa Atso Almila. Orkesterin kunniakapellimestari on Jorma Panula.

Tutustu Kuopion kaupunginorkesterin ohjelmistoon Kuopion kaupunginorkesterin www-sivuilla.

Lipunmyynti:
eLiput Lippu.fi-verkkokaupasta
Kuopion Musiikkikeskus: ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin 1h ennen esitystä (aukioloajat voimassa toistaiseksi)
Kuopio Info: ma klo 9-17, ti-to klo 9-16 ja pe klo 9-15
Kuopion kaupunginteatteri: esityspäivinä 2h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18
Sokos Kuopion Sokos Kioski: tavaratalon aukioloaikoina
Muut Lippupisteen valtakunnalliset palvelupisteet

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio
Lipunmyynti puh. 0600 96100 (1,95 e/min. + pvm)
musiikkikeskus(at)kuopio.fi
www-sivut | Facebook | Instagram | YouTube

Toimisto Toimisto

Johtaja
Katariina Kummala
044 7182 361
katariina.kummala(at)kuopio.fi

Tuottaja-tiedottaja
Elina Prepula
044 7182 364
elina.prepula(at)kuopio.fi

Orkesterisihteeri
Elina Kasurinen
044 7182 363
elina.kasurinen(at)kuopio.fi