Kuopion Tilakeskus Kuopion Tilakeskus

PL 1097 (Suokatu 42)
70111 Kuopio
tilakeskus(at)kuopio.fi

Kuopion Tilakeskus on avoinna valtuustotalon aukioloaikoina

Henkilöstön yhteystiedot (pdf)

Verkkolaskuosoite
0037017145078700

Operaattori Pagero Oy
Välittäjän tunnus 003723609900

Kuopion Tilakeskuksen laskutusohje toimittajille (pdf)

Vapaa-aika ja hyvinvointi,  Tilavaraukset

Kuopion Tilakeskuksen toimintasääntö (pdf)

Ajankohtaista Ajankohtaista

Hatsalan uudelle yläkoululle etsinnässä uusi paikka

Hatsalan koulu ei voi sijoittua alkuperäisen suunnitelman mukaiseen paikkaan, nykyisen koulun tontille. Tontilla esiintyy paikoin korkeita pienhiukkaspitoisuuksia, ja tontille olisi jouduttu tekemään myös erittäin korkeita meluntorjuntarakenteita alueen moottoritieliikenteen aiheuttamien korkeiden desibelimäärien vuoksi. Uusia paikkoja koululle etsitään sekä keskustasta että keskustan lähialueilta.
Lue lisääTietojaHatsalan uudelle yläkoululle etsinnässä uusi paikka »

Kuopion taidelukio Lumitin kuntotutkimukset ja jatkotoimenpiteet

Kuopion Tilakeskus on teettänyt Lumitin tiloissa (ent. Yhteiskoulu) kuntotutkimuksia, joilla on selvitetty rakennuksen mahdollisen perusparannustarpeen laajuutta. Vuoden 2019 aikana tiloissa on tehty rakenneavauksia, haitta-ainekartoituksia sekä tutkittu ilmanvaihtojärjestelmiä ja muuta talotekniikkaa korjaustarpeiden selvittämiseksi.
Lue lisääTietojaKuopion taidelukio Lumitin kuntotutkimukset ja jatkotoimenpiteet »

Kuopion museon ja pääkirjaston yhdistävä Tiedon ja tarinoiden kortteli harjakorkeudessaan – rakennushanke esittäytyy Kohtaamossa torstaina 30.1.

Kuopion museon peruskorjaus ja laajennus -hankkeen työmaavaihe alkoi vuoden 2018 loppupuolella ja vanhan osan peruskorjaus sekä laajennusosa valmistuvat syksyllä 2020. Ensimmäiset näyttelyt uusiin tiloihin valmistuvat 2021 keväälle, jolloin uutta museota pääsee ihastelemaan myös yleisö. Rakennushanke sekä kirjasto ja museot esittelevät toimintojaan Kohtaamossa torstaina 30.1.2020.
Lue lisääTietojaKuopion museon ja pääkirjaston yhdistävä Tiedon ja tarinoiden kortteli harjakorkeudessaan – rakennushanke esittäytyy Kohtaamossa torstaina 30.1. »

Entisen Lippumäen jäähallin muutostyöt sisäliikuntatilaksi ovat alkaneet

Lippumäen kalliosuojassa aiemmin toiminut jäähalli muutetaan sisäliikuntatilaksi ja uimahalli sekä muut tilat korjataan toimivuuden varmistamiseksi pitkälle tulevaisuuteen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 6,0 miljoonaa euroa. Hanke ajoittuu vuosille 2019-2021. Jäähallissa työt ovat alkaneet purkutöillä. Uimahalli sekä kuntosalit sulkeutuvat 31.5.2020.
Lue lisääTietojaEntisen Lippumäen jäähallin muutostyöt sisäliikuntatilaksi ovat alkaneet »

Vähähiilinen hirsikoulu Kuopion läntiselle maaseutualueelle

Kuopion läntinen maaseutualue on maantieteellisesti laaja alue, jonka vahvimmat asumiskeskittymät ovat Kaislastenlahti, Rytky ja Hirvilahti. Alueen kunnoltaan sekä toiminnoiltaan puutteelliset koulukiinteistöt korvataan nyt uudella hirsirakennuksella, joka otetaan käyttöön vuoden 2021 alussa. Rakennustyöt alkoivat purkutöillä 24.6.2019 ja ensimmäiset hirret asennetaan 2.12.2019 alkaen.
Lue lisääTietojaVähähiilinen hirsikoulu Kuopion läntiselle maaseutualueelle »

Kuopion kantakaupungin pelastusasemat keskustaan ja Petoselle

Kuopion Tilakeskus on käynnistänyt hankinnan Kuopion kantakaupungin pelastusasemien rakentamisesta keskustaan ja Petosen alueelle. Pelastusasemat toteutetaan vuokranantajan tai hänen hankkimansa rahoittajan taseeseen. Kuopion kaupunki sitoutuu vuokraamaan täysin käyttövalmiit pelastusasemat tontteineen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Pohjois-Savon pelastuslaitoksen käyttöön.
Lue lisääTietojaKuopion kantakaupungin pelastusasemat keskustaan ja Petoselle »