Teoshaku Välke-valotapahtumaan

Kuopion keskusta Kuopionlahdelta päin, ilmakuva kesäyön tapahtumavalaistuksessa
Teoshaku on päättynyt!
Välke-valotapahtuman teoshakuun voivat osallistua kaikki, joilla on työskentelyyn soveltuva koulutus, aktiivista ja ammattimaista toimintaa alalla ja näyttöä kyvystä toteuttaa teos itsenäisesti ja sovitussa aikataulussa. Hakijalla tulee olla y-tunnus. Teoshaussa voi ehdottaa erikokoisia ja tyyliltään erilaisia valoteoksia osaksi valotapahtumaa. Teosten yksityiskohdista keskustellaan valittujen tekijöiden kanssa erikseen.

Haemme teoksia avaimet käteen -periaatteella. Teoksen kokonaishinnan tulee sisältää teoksen kuljetus sekä asennus- ja purkutyö. Lisäksi hakijan tulee sisällyttää kustannuksiin kaikki teoksen rakennukseen, esilläoloon ja purkuun tarvittavat työvälineet ja laitteet (esim. telineet, nosturit, aidat) sekä mahdolliset vakuutuskulut. Rakennusvaiheeseen käytettävään aikaan tulee laskea mukaan mahdollinen testaus.

Ajankohta

Kuopion valotapahtuma järjestetään la-su 16.-17.11.2024 klo 16-21. Teosten tulee olla valmis tarkasteltavaksi ja vastaanotettavaksi pe 15.11.2024 klo 20 mennessä. Teoksen purkamisen voi aloittaa aikaisintaan sunnuntaina 17.11. klo 21.30. Osa teoksista voi olla esillä pidemmänkin aikaa, mikäli ne eivät edellytä ylläpitoa tai valvontaa ja kestävät vallitsevia sääolosuhteita. 

Aluerajaus 

Teoshaun kautta haetaan teoksia seuraaviin kohteisiin:  

Snellmanninpuisto
Puistossa voi hyödyntää olemassa oleva kasvillisuutta, pääasiassa puustoa. Lisäksi puistossa on suihkulähde ja vesiallas, joka valotapahtuman aikana on tyhjä.

Piispanpuisto
Puistossa voi hyödyntää olemassa oleva kasvillisuutta, pääasiassa puustoa.

Tahko
Tahkolla teosta etsitään ensisijaisesti eturinteiden alaosaan sillan kohdalle. Teos voi sijoittua esimerkiksi tasaiselle osalle rinteiden alapuolelle tai rinteeseen. Yleisön on mahdollista kulkea paikalle ylikulkusiltaa myöten, joka on esteetön. 

Oheisessa tiedostossa teoshaun alueet kartalla:

Sääolosuhteet

Pyydämme huomioimaan, että Kuopion sää marraskuun puolivälissä on epävakainen. Lämpöasteet voivat vaihdella tapahtuman aikana -15 – +10 asteen välillä.  On todennäköistä, että olosuhteet ovat erittäin kosteat tai liukkaat. Lumen määrä voi olla 0–20 cm ja tuuli voi välillä olla navakkaa.   

Teosten vartiointi ja vakuutus

Kokonaishinnan tulee sisältää teoksen mahdolliset vakuutuskulut. Kuopion kaupunki vastaa teosten vartioinnista tapahtuman aikana. Teoksen ylläpitäminen vikatilanteiden varalta on tekijän vastuulla.

Teosten valinta

Teosten valintaan vaikuttavat seuraavat asiat:   

 • Teoksen elämyksellisyys ja kiinnostavuus
 • Teoksen teknisen toteutuksen edellytykset
 • Teoksen soveltuminen ehdotettuun kohteeseen ja tapahtumakokonaisuuteen muut valitut teokset huomioiden
 • Teoksen toteutus avaimet käteen -periaatteella
 • Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut

Teosten valinnan tekee valotapahtuman työryhmän raati. Hakijalta voidaan pyytää lisätietoja tarvittaessa.  

Budjettirajaukset

Valitsemme teoksia seuraavilla budjettirajauksilla (alv 0):   

1. 8 001 – 10 000 € (1-2 teosta)

2. 4 001 – 8 000 € (1-2 teosta)

3. max. 4 000 € (2-3 teosta)

Lisäksi valitaan osarahoitettavia valoteoksia sekä oheisohjelmia, joiden yhteisbudjetti on enintään 14 000 €. 

Ehdotusten jättäminen

Teoshaku on avoinna 31.5.2024 klo 23.59 saakka. Teosvalinnat tehdään ennen juhannusta ja kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä kesäkuun loppuun mennessä.  

Teoshakuun osallistutaan täyttämällä alla oleva hakulomake. Teosehdotuksen voi jättää suomen tai englannin kielellä. Hakumateriaalit julkaistaan ainoastaan suomeksi. 

Hakulomakkeen lisäksi liitä mukaan pdf-tiedosto (max. 10 Mb) seuraavalla sisällöllä:   

 • teoksen sanallinen kuvaus 
 • kuvaus teoksen tuotannollisesta ja teknisestä toteutuksesta   
 • 1-3 ideakuvaa tai valokuvaa teoksesta   
 • yhteystiedot ja laskuttavan tahon tiedot
 • ansioluettelo, max. 2 sivua   
 • halutessasi liitä mukaan referenssejä aikaisemmin toteutetuista teoksista.  

Nimeä tiedostosi Hakijan Nimi_Teoksen Nimi_Teoshaku.pdf  

Yleistä

Teoshaun järjestäjällä ei ole oikeutta käyttää, julkaista tai muutoin hyödyntää teoshakuun jätettyä materiaalia tai niistä otettuja kuvia, eikä siirtää oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolelle. Teoshaun järjestäjä käsittelee hakuun osallistuneiden henkilötietoja EU:n ja kansallisen tieto-suojalainsäädännön mukaisesti. Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä käytetä muihin tarkoituksiin. Henkilötiedot kerätään rekisteröidyltä itseltään teoshakuun osallistumisen yhteydessä. Henkilötiedot poistetaan viimeistään, kun hanke on kokonaisuudessaan päättynyt, eikä henkilötiedoille ole enää käyttötarvetta. Osallistumalla teoshakuun annat suostumuksesi siihen, että henkilötietoja käsitellään edellä kuvatun mukaisesti.  

Ota yhteyttä

Lisätietoja antaa sähköpostitse projektikoordinaattori Jatta Salminen:

Jatta Salminen

Projektikoordinaattori, Kuopio250 -juhlavuosi