Lukio-opetus


Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lisätietoa lukio-opiskelusta Kuopiossa ja lukioon hakemisesta löydät https://haelukioon.fi/ -verkkosivustolta.

Ajankohtaista

Lukioiden yhteisvalinnan 2021 tulokset ovat valmistuneet

Kuopion lukioiden yhteisvalinnan 2021 tulokset ovat tulleet ja opiskelijavalinta on saatu päätökseen. Alin hyväksytty lukuaineiden keskiarvo oli 7,00. Kuopion lukioihin valitut opiskelijat saavat tiedon opiskelupaikasta sähköpostitse tai kirjeitse sen mukaan, minkä ovat valinneet tiedotustavaksi Opintopolussa. Tulokset julkaistaan tänään 17.6.2021. Valintatietoja ei julkaista netissä tai koulujen / kouluviraston ovilla. Tämä käytäntö on yhtenevä ammatillisen koulutuksen kanssa ja on uuden tietoturvalain mukainen.
Lue lisääTietojaLukioiden yhteisvalinnan 2021 tulokset ovat valmistuneet »

Teija ja Pekka Isorättyän veistos on valittu Niiralan koulun prosenttitaideteokseksi

Kuopiossa sijaitsevan Niiralan koulun peruskorjaukseen liittyvän julkisen taideteoksen tekijöiksi on valittu kuvanveistäjät Teija ja Pekka Isorättyä. Heidän toiminnallinen, interaktiivinen ja moniaistinen teoksensa Huu-Ha ottaa monipuolisesti huomioon koulun oppilaat: ilon, elämysten, uteliaisuuden, tiedonjanon ja positiivisen vuorovaikutuksen lisäämisen.
Lue lisääTietojaTeija ja Pekka Isorättyän veistos on valittu Niiralan koulun prosenttitaideteokseksi »

Kuopiossa tehdään yhteistyöllä turvallinen koulujen päätösviikonloppu

Koulut loppuvat lauantaina 5.6. ja juhlinta luultavasti näkyy katukuvassa aiempien vuosien tapaan. Itä-Suomen poliisi ja Ankkuri-tiimi, Kuopion kaupungin nuorisotyö ja sosiaalipäivystys, SPR, Aseman lapset ry sekä pyöräilevät ensihoitajat jalkautuvat yhdessä turvaamaan kuopiolaisten nuorten koulujen päätösviikonloppua. Toimijat vetoavat vanhempiin: Olkaa tietoisia siitä, missä lapsenne ja nuorenne liikkuvat!
Lue lisääTietojaKuopiossa tehdään yhteistyöllä turvallinen koulujen päätösviikonloppu »

Wilman osoite muuttuu - lue kuinka saat uuden Wilman käyttöösi!

Kuopion perusopetuksen ja lukiokoulutuksen Wilman osoite muuttuu 1.7.2021. Wilma toimii nykyiseen tapaan 29.6.2021 saakka. Wilmassa on käyttökatko 30.6.2021, jolloin ohjelma ei toimi.
Lue lisääTietojaWilman osoite muuttuu - lue kuinka saat uuden Wilman käyttöösi! »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Lukio-opetuspäällikkö

Jukka Sormunen
044 718 4040

Hallintosihteeri
Jaana Mönkkönen
044 718 4025

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen(at)kuopio.fi

http://haelukioon.fi