Lukio-opetus


Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lisätietoa lukio-opiskelusta Kuopiossa ja lukioon hakemisesta löydät https://haelukioon.fi/ -verkkosivustolta.

Ajankohtaista

Koronatartuntoja todettu Kalevalan, Paloahon ja Pyörön kouluilla

Kuopiossa Kalevalan, Paloahon ja Pyörön kouluissa on tullut ilmi koronavirustartuntoja ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Altistuneita oppilaita ja henkilöstöä on useita kymmeniä. Kaikki kouluissa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Altistumisketjuja selvitetään ja altistuneisiin ollaan yhteydessä kouluterveydenhuollon ja kaupungin tartuntatautiviranomaisen toimesta.
Lue lisääTietojaKoronatartuntoja todettu Kalevalan, Paloahon ja Pyörön kouluilla »

Kallaveden lukiossa koronavirustartunta

Kuopiossa Kallaveden lukiossa on tullut ilmi koronavirustartunta ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Altistuneita opiskelijoita ja henkilöstöä on kymmeniä. Kaikki lukiossa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Altistumisketjuja selvitetään ja altistuneisiin ollaan yhteydessä kouluterveydenhuollon ja kaupungin tartuntatautiviranomaisen toimesta. Kallaveden lukiossa osa oppilaista siirtyy etäopetukseen.
Lue lisääTietojaKallaveden lukiossa koronavirustartunta »

Videokampanja koronasta nuorille alkaa

Suomessa on todettu viime viikkoina useita koronatartuntoja erityisesti nuorilla henkilöillä. Tartunnat ovat olleet peräisin juhlista, yökerhoista ja kokoontumisista. Juhliessa turvavälien pitäminen on unohtunut tai ei ole ollut mahdollista, jolloin virus on päässyt leviämään laajasti. On ihan ymmärrettävää, että nuori haluaa tavata ystäviään, myös koulun ja opiskeluiden ulkopuolella. Koronatilanteen vuoksi kokoontumista isoilla porukoilla tulisi kuitenkin välttää. Näin pidetään huolta omasta sekä muiden terveydestä.
Lue lisääTietojaVideokampanja koronasta nuorille alkaa »

Kuopion uusin prosenttitaideteos julkistettiin Kaislastenlahdessa

Von Wrightin koulu- ja päiväkotirakennuksen julkisivuun integroituva prosenttitaideteos on valmistunut. Taideteoksen on tehnyt ansioitunut julkisen taiteen tekijä, kuopiolainen kuvataiteilija Pauno Pohjolainen, jonka Maalari ja kukko -seinäreliefi tuo iloa Von Wrightin koulun ja päiväkodin lapsille sekä lisää ympäristön viihtyisyyttä.  Pohjolainen on saanut Pro Finlandia -palkinnon 2005 ja Pohjoismaiden suurimman taidepalkinnon Ars Fennican 1997.  
Lue lisääTietojaKuopion uusin prosenttitaideteos julkistettiin Kaislastenlahdessa »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Opetusjohtaja
Leena Auvinen
044 718 4003


Lukio-opetuspäällikkö
Jukka Sormunen
044 718 4040

Hallintosihteeri
Jaana Mönkkönen
044 718 4025

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen(at)kuopio.fi

http://haelukioon.fi