Lukio-opetus


Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lisätietoa lukio-opiskelusta Kuopiossa ja lukioon hakemisesta löydät https://haelukioon.fi/ -verkkosivustolta.

Ajankohtaista

Idän Lukuviikolla soturikissaillaan Youtubessa ja selvitetään, lukeeko poliisikin

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään tänä vuonna heti pääsiäisen jälkeen 5.–11.4. Teemana on ”Lukutaito on kansalaistaito”. Lukuviikko näkyy Itä-Suomessa monin tavoin, sillä tällä kertaa sitä vietetään osana isompaa Lukutaito kuuluu kaikille -hanketta, jossa mukana ovat Pohjois- ja Etelä-Savo sekä Pohjois-Karjala.
Lue lisääTietojaIdän Lukuviikolla soturikissaillaan Youtubessa ja selvitetään, lukeeko poliisikin »

Haku aikuisten perusopetukseen alkaa huhtikuussa

Oletko yli 17-vuotias ja haluat suorittaa perusopetuksen päättötodistuksen tai osia peruskoulusta? Tarvitsetko peruskoulun päättötodistusta jatko-opintojasi varten? Hae aikuisten perusopetukseen! Hakuaika on 1.-30.4.2021. Lisätietoja ja halulomake löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/maahanmuuttajat1
Lue lisääTietojaHaku aikuisten perusopetukseen alkaa huhtikuussa »

Rajalan koulun laajennuksen työmaa-alueet rajataan viikolla 10 - muutoksia kevyenliikenteen järjestelyihin

Rajalan koulun laajennuksen vaatimaa työmaa-aluetta aletaan perustamaan ensi maanantaista 8.3.2021 alkaen. Alueella tehdään laajennuksen vaatimia puunkaatoja ja lumen poistoa urheilukentältä. ...
Lue lisääTietojaRajalan koulun laajennuksen työmaa-alueet rajataan viikolla 10 - muutoksia kevyenliikenteen järjestelyihin »

Hyperhiihtoloma tarjoaa jälleen superkivaa tekemistä lapsille ja nuorille Kuopiossa

Hyperhiihtolomaviikon maksuton ulkoliikuntaleiri järjestetään Puijon hiihtostadionin, Puijon ja Rajalan koulun lähiympäristöissä. Leirillä liikutaan pääsääntöisesti ulkona jokaisena päivänä. Nuoriso-ohjaajat laskeutuvat Tahkolle! Kuntolaakson uimahalliin pääsevät alle 18-vuotiaat ilmaiseksi uimaan maanantaista perjantaihin klo 8–16. Tapahtumissa noudatetaan koronarajoituksia, joten tulethan tapahtumiin vain terveenä.
Lue lisääTietojaHyperhiihtoloma tarjoaa jälleen superkivaa tekemistä lapsille ja nuorille Kuopiossa »

Yhteystiedot Yhteystiedot

Lukio-opetuspäällikkö

Jukka Sormunen
044 718 4040

Hallintosihteeri
Jaana Mönkkönen
044 718 4025

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
kirjaamo.kasvujaoppiminen(at)kuopio.fi

http://haelukioon.fi