Maaseuturakentaminen


Kuopion kaupunkiin kuuluu maaseutualueita yli tuhat neliökilometriä. Tällä alueella asuu noin 20 000 asukasta, asuntoja on yli 4 000 ja loma-asuntoja yli 8 000. Strateginen maankäyttö vastaa maaseutualueiden yleiskaavojen laatimisesta, rakentamisen ohjaamisesta sekä suunnittelutarveratkaisuiden ja poikkeamislupien valmistelusta.

Yleiskaavat


Voimassa olevat maaseutualueiden yleiskaavat ja ranta-asemakaavat löytyvät Kuopion kaupungin karttapalvelusta.

Poikkeamiset ja suunnittelutarveratkaisut


Rakentaminen maaseutualueilla edellyttää usein suunnittelutarveratkaisun tai poikkeamisluvan. Lisätietoja aiheesta ja ohjeita hakemuksen jättämiseen löydät sivulta poikkeamiset ja suunnittelutarveratkaisut. Poikkeamisluvan tai suunnittelutarveratkaisun tarpeesta kannattaa aina olla yhteydessä strategisen maankäytön asiakaspalveluun.

Maaseuturakentamisen periaatteet


Kuopion kaupungin strategisessa maankäytössä sovelletaan Maaseuturakentamisen periaatteet –ohjetta, jonka tarkoituksena on määrittää kaupungin tavoitteita ja toimenpiteitä maaseuturakentamisessa, tarkastella tarkoituksenmukaista kylärakennetta, palveluverkkoa ja kehittämistoimien priorisointia, määrittää lähtökohtia maaseutualueiden maapoliittisille toimille ja osoittaa rakentamisen määrä sekä yhtenäistää yksityiskohtaisempia maaseudun kaavoitustavoitteita.

Maaseuturakentamisen periaatteet -raportti (pdf)

Rakentaisinko kodin maalle?


Mielikuvat maalla asumisesta ovat hyvin positiivisia. Kuopiossa omakotitalojen rakentaminen maaseudulle on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti. Tämän oppaan tarkoitus on antaa apua maalle muuttoa harkitsevalle niin päätöksen tekemisessä kuin toteuttamisessakin.

Rakentaisinko kodin maalle? -opas (pdf)

Julkaisuja Julkaisuja

Lisää aiheesta Lisää aiheesta

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelu

Aamupäivä (8-12)
Kaavoitusinsinööri
Jukka Holopainen
044 718 5418
jukka.holopainen(at)kuopio.fi

Iltapäivä (12-16)
Kaavoitusinsinööri
Pasi Ronkainen
puh. 044 7185 433
pasi.ronkainen(at)kuopio.fi      

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kuopion kaupunki
Strateginen maankäyttö

Käyntiosoite
Suokatu 42 A, 2.krs

Postiosoite
PL 1097, 70111 Kuopio

Yleiskaavapäällikkö
Heli Laurinen
044 718 5430
heli.laurinen(at)kuopio.fi