Matkailijarokotukset


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa.

Matkailijan rokotukset - THL

Rokotusvastaanotolla voit asioida mikäli tarvitset rokotussuojaasi täydennystä ja sinulla on jokin näistä:

- Matkustat ulkomaille ja tarvitset rokotussuojaa 

- Tarvitset matkasi vuoksi keltakuumerokotteen ja kansainvälisen rokotuskortin (maksullinen)

- Lähdet yli kuukaudeksi omatoimimatkalle / ns. reppureissulle 

- Tarvitset malarianestolääkityksen

Huomioitavaa:

Mikäli matkasi suuntaa eksoottisimpiin / kaukokohteisiin, kestää yli kuukauden, sinulla on perussairauksia tai tarvitset useita rokotteita tai malarianestolääkitystä, on Rokotusvastaanotolle tärkeä soittaa ensin. Vastaanotto tartuntatautilääkärille varataan hoitajan kautta soittamalla.

Rokotusvastaanotolta tai Terveysaseman hoitotiimistä Kiireetön hoito | Kuopio voit pyytää reseptin yleisimpiä matkailijoiden rokotteita varten. Näitä ovat esim. hepatiitti A (Havrix), hepatiitti B (EngerixB) ja hepatiitti A+B (Twinrix) sekä TBE-puutiaisaivotulehdus (Ticovac/Encepur) -rokotteet. Nouda rokote itse reseptillä apteekista ja tuo mukanasi varatulle rokotuskäynnille. Huomioi, että rokotteilla on jääkaappisäilytys.

Koululaisten ja opiskelijoiden yleisimmät matkailijarokotukset voidaan hoitaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Koululaisen tai opiskelijan tulee sopia rokotusajankohdasta etukäteen koulu-/opiskeluterveydenhoitajan kanssa.

Neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveydenhoitaja voi sovitusti rokottaa koko perheen perus- ja matkailijarokotukset esimerkiksi lapsen / koululaisen tarkastuksen yhteydessä. 

Tarvittava rokotussuoja ja aiemmin annetut rokotteet on suositeltava selvittää ajoissa, viimeistään 2 kuukautta ennen matkalle lähtöä. 

Voit selvittää aikaisemmin saamiasi rokotuksia lapsuusajan rokotuskortista/neuvolakortista, aikuisiän rokotuskortista, nuorison terveyskortista tai armeijan esikunnasta. Lähivuosina annetut rokotustiedot näkyvät jo myös OmaKannan kautta. Lisäksi voit kysyä rokotustietojasi omasta hoitotiimistä, koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollosta missä rokotteita on mahdollisesti annettu.

Mikäli rokotushistoriasi ei selviä em. tavoin, voi Kuopiossa asuvat soittaa Potilasarkistoon: 044 7186 270 tai 044 7186 287. Kuopiosta poismuuttaneet voivat tiedustella rokotustietojaan soittamalla Keskusarkistoon: 044 7183 102.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Rokotusvastaanotto 

Pääterveysasema, Tulliportinkatu 15, J-porras, 4.kerros (Maaherrankadun puoli)

Ajanvaraus soittamalla 017 186 560 ma-to klo 9.45 - 10.45 tai sähköisen ajanvarauksen kautta eTerveyspalvelut | Kuopio

Ajan peruutus tekstiviestillä 044 718 2028 (huom. tähän numeroon ei voi soittaa, vain peruutusviestit)Muistathan laittaa viestiin nimesi ja syntymäaikasi sekä mitä asia koskee.

Rokotuskäynti hoitajalla on maksuton. Käyttämättä jääneestä, peruuttamattomasta vastaanottokäynnistä peritään maksu. (Asiakasmaksulaki 3 §/30.12.2020/1201)

 

 

 

Rokotustietoa matkailijalle Rokotustietoa matkailijalle