Matkailijarokotukset


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa.

Rokotusvastaanotolta tai Terveysaseman hoitotiimistä voi pyytää reseptin yleisimpiä matkailijoiden rokotteita varten. Näitä ovat esim. hepatiitti A (Havrix), hepatiitti B (EngerixB) ja hepatiitti A+B (Twinrix) sekä puutiaisaivotulehdus (Ticovac/Encepur) -rokotteet. Asiakas noutaa maksullisen rokotteen itse reseptillä apteekista ja tuo mukanaan varatulle rokotuskäynnille.

Koululaisten ja opiskelijoiden yleisimmät matkailijarokotukset voidaan hoitaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Koululaisen tai opiskelijan tulee sopia rokotusajankohdasta etukäteen koulu-/opiskeluterveydenhoitajan kanssa.

Neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveydenhoitaja voi rokottaa koko perheen perus- ja matkailijarokotukset esimerkiksi lapsen / koululaisen tarkastuksen yhteydessä. Neuvoloiden avovastaanotoilla huoltaja rokotetaan lapsen rokotuksen yhteydessä.

Mikäli matka suuntaa alueille, missä esiintyy esim. malariaa, keltakuumetta tai matkustaa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle, varataan vastaanottoaika puhelimitse Rokotusvastaanoton lääkärille.

Tarvittava rokotussuoja ja aiemmin annetut rokotteet on suositeltava selvittää viimeistään 2 kuukautta ennen matkalle lähtöä.

Lisätietoa maakohtaisista rokotussuosituksista löydät Terveyskirjaston Matkailijan terveysoppaasta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tulliportinkatu 15 J, 4.krs (käynti Maaherrankadun puolelta)

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi puhelin- ja vastaanottopalvelujamme on valitettavasti suljettu. Otathan yhteyttä tarvittaessa omaan hoitoyksikköösi (hoitotiimi, työterveyshuolto, opiskeluterveydenhuolto, neuvola jne).

 

Rokotustietoa matkailijalle Rokotustietoa matkailijalle